Η Seiko παρουσιάζει τρεις νέους solar χρονογράφους Prospex Speedtimer

Τα νέα Seiko Prospex με solar χρονογράφους μας ξετρέλαναν και αποτελούν μια ακόμη συναρπαστική καινοτομία από την ιαπωνική μάρκα. Ας μάθουμε περισσότερα…

Δεν συμβαίνει συχνά μια νέα κυκλοφορία να τραβήξει την προσοχή σας και να αισθάνεστε αμέσως σαν στο σπίτι σας μαζί της. Δεν είναι ο ενθουσιασμός του να ανακαλύψεις κάτι νέο από άποψη σχεδιασμού. Όχι, είναι αυτό το εξαιρετικά ανακουφιστικό συναίσθημα να βλέπεις κάτι που σου φαίνεται οικείο αλλά ταυτόχρονα σε ενθουσιάζει. Αυτό νιώσαμε όταν είδαμε το Seiko Prospex Speedtimer SSC911. Αποτελεί, λοιπόν, μέρος μιας τριάδας νέων χρονογράφων με solar μηχανισμό που έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν λάτρεις των ρολογιών κάθε είδους. Αυτοί οι νέοι χρονογράφοι φαίνονται υπέροχοι και εμπνέονται από τους εμβληματικούς χρονογράφους Seiko της δεκαετίας του 1960 και του 1970.

Οι Prospex Speedtimer Solar Chronographs με την πρώτη ματιά

Ας ξεκινήσουμε με μερικά βασικά. Τα τρία μοντέλα Speedtimer διαθέτουν κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 41,4 χιλ., πάχος 13 χιλ. και στεγανότητα έως 100 μέτρα. Στο παρελθόν, η μάρκα κυκλοφόρησε ρολόγια – ειδικά στη σειρά Prospex – που έμοιαζαν καταπληκτικά αλλά ήταν πολύ μεγάλα για πολλούς θαυμαστές ρολογιών. Πρόσφατα, ωστόσο, η Seiko μας χάρισε εκδόσεις με μικρότερη και λεπτότερη σιλουέτα, καθιστώντας τις ιδανικές για διάφορα μεγέθη καρπού. Με μέγεθος κάσας λίγο μεγαλύτερο από 41 χιλιοστά, το μέγεθος αυτών των νέων χρονογράφων προσφέρει άνεση και ευελιξία στον χρήστη.

Και τα τρία μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα κυρτό κρύσταλλο ζαφείρι που ενισχύει την αντοχή και την vintage αισθητική. Επιπλέον, έρχονται με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι σε στυλ Oyster.

Τρία διαφορετικά μοντέλα

Η Seiko προσφέρει το ρολόι σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές. Το πρώτο  είναι το SSC911, το οποίο συνοδεύεται από καντράν panda. Οι κεντρικοί δείκτες ωρών και λεπτών αποτελούνται από έντονο Lumibrite για εύκολη ανάγνωση στο σκοτάδι, ενώ ο δείκτης δευτερολέπτων επεκτείνεται μέχρι τις ενδείξεις ταχυμέτρου στην περιφέρεια του καντράν. Το υποκαντράν μέτρησης λεπτών και ο αντίστοιχος δείκτης λεπτών έχουν έντονο κόκκινο χρώμα ώστε να εξασφαλίζουν εύκολη και άμεση ανάγνωση. 

Στρατηγικά τοποθετημένο, ανάμεσα σε δύο ενδείξεις στις 3 και 6 η ώρα, ώστε να μην εμποδίζει την εύκολη ανάγνωση της ώρας, θα βρείτε το παράθυρο ημερομηνίας. Το ρολόι διαθέτει γκρι-μαύρη στεφάνη από αλουμίνιο με κλίμακα ταχυμέτρου. Λατρεύω τη συνολική αισθητική αυτού του SSC911. Εκτός από το 6138-8020 “Panda”, το ρολόι μου θυμίζει επίσης κάπως ένα άλλο κλασικό Seiko, το 6139-6040 “Silver Ghost” που έχει ο άλλος συγγραφέας Fratello, Mike Stockton.

Το Prospex Speedtimer SSC913 και SSC915

Το δεύτερο μοντέλο είναι το SSC913, το οποίο διαθέτει μπλε καντράν και μπλε-κόκκινο πλαίσιο “Pepsi”. Για άλλη μια φορά, οι δείκτες του χρονογράφου χαρακτηρίζονται από έντονο κόκκινο χρώμα σε ίδια απόχρωση με την στεφάνη. Το τρίο συμπληρώνει το SSC915, το οποίο αποτελείται από μαύρο καντράν με sunray φινίρισμα και πλαισιώνεται από μαύρη-κόκκινη “Coke” στεφάνη.

Η μαύρη ένδειξη ημερομηνίας στο SSC911 έρχεται σε αντίθεση με το λευκό καντράν, ενώ στα δύο σκούρα μοντέλα γίνεται ένα με αυτά και ξεχωρίζει μόνο η διακριτική λευκή γραμματοσειρά.

Στο εσωτερικό και των τριών ρολογιών βρίσκεται ο solar μηχανισμός V192, ο οποίος εξασφαλίζει ενέργεια έως και 6 μήνες χωρίς έκθεση στο φως. Όπως ίσως έχετε εντοπίσει, η ένδειξη power reserve είναι ενσωματωμένη στον μετρητή χρονογράφου 60 λεπτών στις 6 η ώρα. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσετε μόνο εάν δεν έχετε φορέσει το ρολόι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, καθώς αυτά τα ρολόγια είναι για εξαιρετικούς καθημερινούς χρήστες, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ελέγξετε ποτέ το απόθεμα ισχύος. Αυτοί οι τρεις νέοι Prospex Speedtimer Solar Chronographs κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2022με προτεινόμενη τιμή λιανικής 700€.

Ο συνδυασμός της εντυπωσιακής εμφάνισης με την πρακτικότητα του solar μηχανισμού καθιστούν αυτά τα μοντέλα ένα σημαντικό ορόσημο για την Seiko. Ανυπομονώ να αποκτήσω το δικό μου και να μάθω περισσότερα.

Αναζητήστε τα στο  εξουσιοδοτημένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

RIST Hellas: Αποκλειστικός αντιπρόσωπος SEIKO στην Ελλάδα & Εξουσιοδοτημένο Service Center, www.rist.gr  

Tags from the story
,
0 replies on “Η Seiko παρουσιάζει τρεις νέους solar χρονογράφους Prospex Speedtimer”