Γιατί μια mid-century πολυθρόνα πρέπει να υπάρχει μέσα σε κάθε σπίτι

Κάθεστε αναπαυτικά; Δεν το νομίζω, αλλά αυτό είναι και το αναμενόμενο. Ύστερα από ενάμισι χρόνο που βρισκόμαστε οι περισσότεροι από εμάς μέσα στο σπίτι λόγω κορονοϊού, κουραστήκαμε να καθόμαστε σε μια απλή και συνηθισμένη καρέκλα γραφείου. Βαρεθήκαμε, λοιπόν, τις κλασικές καρέκλες , τους κλασικούς καναπέδες και νομίζω πως ήρθε η ώρα για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Από την Πασχαλιά Πυρένη

Η εργασία από το σπίτι είναι μια ευκαιρία να αλλάξετε τις καρέκλες σας και να αγοράσετε μια ιδιαίτερη και συνάμα πολύ αναπαυτική καρέκλα. Νομίζω πως σας έχω τη λύση. Μπορεί να μην είναι φθηνή — αλλά είναι μια επένδυση που δεν θα μετανιώσετε.

Eames Lounge Chair

Πολύ λίγες καρέκλες έχουν τη δική τους σελίδα Wikipedia! Αλλά η καρέκλα Eames δεν είναι τόσο μια απλή καρέκλα όσο ένα σημείο καμπής

 στην ιστορία του σχεδιασμού. Οι αδελφοί Charles και Ray Eames ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι που προκάλεσε το αγγλικό clubland, αλλά με την “δεκτική εμφάνιση ενός καλά χρησιμοποιημένου γάντι του πρώτου baseman.”Το αποτέλεσμα είναι ένα αληθινό icon του σχεδιασμού του μέσου αιώνα — και είναι και άνετη.

Timothy Oulton Cub Chair

Εμπνευσμένο από το σχεδιασμό της δεκαετίας του 1970, η καρέκλα Cub παίρνει το όνομά της από την καμπύλη του αυτιού ενός νεαρού λιονταριού – και έχει το παιχνιδιάρικο και εντυπωσιακό βλέμμα που της ταιριάζει. Έξυπνη, κομψή και με εξαιρετικό φινίρισμα μαλακού δέρματος.

Magnus Long Cross Leg Lounge Chair

Σχεδιασμένο το 2015, αυτό το ευχάριστα χαλαρό κάθισμα έχει ήδη τον αέρα του κλασικού. Τα πόδια σε σχήμα Χ στο πίσω μέρος της καρέκλας αντικατοπτρίζονται στις ιταλικές διασταυρούμενες ραφές σε όλο το μαλακό δέρμα του καθίσματος. Ακόμα, έχει παιχνιδιάρικες πινελιές για να γίνεται ακόμα πιο σύγχρονη.

Βρείτε την εδώ

Knoll Barcelona Relax Chair

Ο Mies van der Rohe ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της νεωτεριστικής αρχιτεκτονικής — ένας πρωτοποριακός οραματιστής του οποίου τα εντυπωσιακά, μινιμαλιστικά κτίρια έγιναν η καθοριστική εμφάνιση του εικοστού αιώνα. Δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα σπίτι Mies van der Rohe. Αλλά θα μπορούσατε μια πολυθρόνα του. Και η συγκεκριμένη, ευτυχώς, είναι ένα βασικό παράδειγμα του ρεαλισμού και της αίσθησης του σχεδιαστή.

Βρείτε την εδώ

Capitol Complex Lounge Chair

Το Capitol Complex στην πόλη Chandigarh της Ινδίας σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από τον Le Corbusier το 1951 — ένα εντυπωσιακό έμβλημα μιας αναδυόμενης νοοτροπίας Ανατολής-Δύσης τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην πολιτική. Πολλά από τα εξαρτήματά της έχουν γίνει icons του μοντερνιστικού σχεδιασμού από μόνα τους-συμπεριλαμβανομένης αυτής της πολυθρόνας, με τη γνωστή δομή στήριξης “V”, περιβάλλει μαξιλάρια και σίγουρες γραμμές.

Βρείτε την εδώ

Andoo Low Back Lounge Chair

Χαλαρή και όμορφη, υποτιμημένη αλλά φιλόξενη. Αυτή η μαλακή δερμάτινη καρέκλα έχει απαλά διαμορφωμένη ξύλινη και ογκώδη, οικεία στοιχεία. Η χαμηλή πλάτη είναι ιδιαίτερα ευχάριστη.

Βρείτε την εδώ

Perch & Parrow Scott Armchair

Το καμπυλωτό ξύλινο πλαίσιο αυτής της εξαιρετικής καρέκλας καθιστικού δίνει τη θέση του σε ένα μαλακό σαν βούτυρο, ευχάριστα κυματιστό μαξιλάρι και πλάτη. Φιλόξενη αλλά και  εντυπωσιακή.

Βρείτε την εδώ

Lucy Kurrein for Molinari Rondo Small Armchair

Εμπνευσμένη από τις τσάντες των μπόξερ, η πολυθρόνα Rondo είναι μια απαλή δημιουργία ντυμένη με λεπτό δέρμα Nobilis Tegola, του οποίου η φιλόξενη αναπαυτικότητα τονίζεται από ένα ισχυρό μαύρο μεταλλικό πλαίσιο. Επιπλέον, υπάρχει ένα κομψό μικρό τραπέζι — τέλεια τοποθετημένο για ένα βραδινό Μανχάταν.

Βρείτε την εδώ

0 replies on “Γιατί μια mid-century πολυθρόνα πρέπει να υπάρχει μέσα σε κάθε σπίτι”