Στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης ο ψηλότερος καταρράκτης κλειστού χώρου στον κόσμο!

αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης
© Jewel Changi Airport

Στο εντυπωσιακό αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης ο ψηλότερος καταρράκτης κλειστού χώρου στον κόσμο! Το νέο Jewel Changi Airport αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 17 Απριλίου και από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα πραγματικό «κόσμημα».

Με μια πρώτη ματιά, η νέα πτέρυγα Jewel Changi του αεροδρομίου της Σιγκαπούρης, φαίνεται σαν ένα τροπικό δάσος και κατά κάποιο τρόπο είναι. Τουλάχιστον 1,400 δέντρα τοποθετήθηκαν στο αεροδρόμιο, ενώ τα νερά ενός καταρράκτη ύψους 40 μέτρων, του ψηλότερου σε εσωτερικό χώρο παγκοσμίως, πέφτουν από το κέντρο ενός γυάλινου θόλου.

Καθώς οι βροχές στη Σιγκαπούρη είναι συχνές, ο “Rain Vortex” καταρράκτης είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένος έτσι ώστε να διοχετεύει το νερό της βροχής, ενώ το ίδιο νερό συλλέγεται για το πότισμα των κήπων του κτιρίου.

© Jewel Changi Airport

Το εσωτερικό δάσος σχεδιάστηκε από τους “Partners Landscape Architects”, ενώ η γυάλινη οροφή φτιάχτηκε από τον Buro Harold. Ο αρχιτέκτονας Moshe Safdie υπογράφει τον σχεδιασμό του σχεδόν 130.000 τετραγωνικών μέτρων κτιρίου, με τους 10 ορόφους (πέντε πάνω από το έδαφος και πέντε κάτω) και τα 280 καταστήματα και εστιατόρια.

Το συγκεκριμένο κτίριο θα συνδέει με πεζογέφυρες τα τρία terminals του αεροδρομίου, ενώ πέρα απ’ τον καταρράκτη, ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι και το “Canopy Park”, ένα πάρκο με δίχτυα στον τελευταίο όροφο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να διασκεδάζουν σε ύψος 24 μέτρων πάνω από το έδαφος.

Ο Moshe Safdie σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το Jewel είναι «το πρώτο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τους επιβάτες, τους εργαζομένους του αεροδρομίου, αλλά και τους κατοίκους της πόλης».

Το κόστος για την κατασκευή αυτού του κτιρίου ανέρχεται σε 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σκοπός του είναι να μετατρέψει το ίδιο το αεροδρόμιο σε τουριστικό προορισμό.

Σημειώνεται ότι στα φετινά βραβεία της Skytrax, το αεροδρόμιο Changi ψηφίστηκε για έβδομη συνεχή χρονιά ως το καλύτερο στον κόσμο και κάτι μας λέει ότι θα διεκδικήσει αυτό τον τίτλο και του χρόνου!

© Jewel Changi Airport
© Jewel Changi Airport
© Jewel Changi Airport

Tags from the story
0 replies on “Στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης ο ψηλότερος καταρράκτης κλειστού χώρου στον κόσμο!”