Ηouse Tulum: Συναρπαστικό και μίνιμαλ

Ο αρχιτέκτονας Israel Pacheco προτείνει ένα αληθινά συναρπαστικό μινιμαλιστικό στιλ στο Τουλούμ του Μεξικό.
Το Caplan House σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Israel Pacheco σε μία μαγική τοποθεσία κοντά στην διάσημη πόλη Τουλούμ στο Μεξικό, στο Quintana Roo. Απολαύστε τη γεμάτη έμπνευση αρχιτεκτονική και διακόσμηση…

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το έργο έχει κατασκευαστεί σε μία υπέροχη τοποθεσία και μέσα σε 270 στρέμματα γης, στη μαγευτική πόλη Τουλούμ στο Μεξικό. Ο αρχιτέκτονας Israel Pacheco προτείνει ένα αληθινά συναρπαστικό μινιμαλιστικό στιλ, όπου όλα τα στοιχεία που έχει χρησιμοποιήσει κάνουν το τελικό αποτέλεσμα μία αληθινή οπτική πρόκληση.

Οι όμορφες λεπτομέρειες στο σχεδιασμό, όπως η προεξοχή πάνω από την πισίνα, όχι μόνο έλκει το βλέμμα, αλλά έχει και πρακτική εφαρμογή, αφού δημιουργεί και ευχάριστη σκιά. Ο σεβασμός στο τοπίο και τη βλάστηση βρίσκονται επίσης στο κέντρο του ενδιαφέροντος του αρχιτέκτονα, ενώ μεγάλη σημασία έχει δοθεί στους ανοικτούς χώρους.

Η κεντρική ιδέα είναι ευρύχωρα δωμάτια με απόλυτη ενσωμάτωση στον περιβάλλοντα χώρο, προκαλώντας μια απαράμιλλη ενέργεια μέσα στο σπίτι. Στο ισόγειο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως, το σαλόνι με τα πανύψηλα ταβάνια, η τραπεζαρία, η κουζίνα, το υπνοδωμάτιο των επισκεπτών, ένα πλήρες μπάνιο.

H μεγάλη πισίνα είναι κατασκευασμένη από ένα οικολογικό μείγμα τσιμέντου και κομποστοποιημένων λαχανικών σε σκούρο χρώμα (chukum) και περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση.

Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται οι ιδιωτικοί χώροι. Διαθέτει δύο υπνοδωμάτια το καθένα με δικό του μπάνιο και ιδιωτική βεράντα με άπλετη θέα στη φύση της περιοχής. Ο ζεστός φωτισμός και τα υλικά από την περιοχή χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια αντίθεση απλότητας με τον μοντέρνο σχεδιασμό του έργου.

Connect with the Houses Tulum

Πηγή: Amazing Architecture

0 replies on “Ηouse Tulum: Συναρπαστικό και μίνιμαλ”