Η βραχώδης κατοικία Casa la roca στο Μεξικό

default

Το Сasa la roca βρίσκεται σε έναν βραχώδη λόφο στο Μεξικό. Κατοικία Casa la roca σχεδιασμένη από το μεξικανικό αρχιτεκτονικό στούντιο RRZ Arquitectos.

Βρίσκεται στο κέντρο ενός γηπέδου γκολφ Jack Nicklaus 27 οπών, μέσα σε ένα οικόπεδο Macro 6 εκταρίων για μόνο 10 σπίτια και αυτό το οικόπεδο έχει ατομική επιφάνεια 7.500 m². Η γη σχηματίζεται από έναν μεγάλο σχηματισμό βράχων πλάτους 100 μέτρων και ύψους έως 30 μέτρων, που κυριαρχούν στη θέα των 24 πρασίνων και στο τοπίο στις 270 μοίρες, τόσο από τις όχθες της πόλης, όσο και από την ύπαιθρο, την κοιλάδα και τα βουνά. του περιβάλλοντος χώρου. Το 90% της γης που χρησιμοποιείται για το δάπεδο του σπιτιού είναι συμπαγής πέτρα.

Η ιδέα αυτής της κατοικίας ήταν να δημιουργήσει ένα κυρίαρχο σπίτι με προσωπικότητα, το οποίο κάθεται και κρέμεται από την κορυφή του μεγάλου βράχου, η κατοικία πρέπει να είναι τολμηρή αλλά ελαφριά.

Σεβόμενοι 100% το περιβάλλον και τους βραχώδεις σχηματισμούς του, ενσωματώνοντάς τους στο έργο όσο το δυνατόν περισσότερο.


Το σπίτι σχεδιάστηκε στην κορυφή του βράχου και στην έξοδο. Η κατασκευή στον επάνω όροφο έχει καθαρά ανοίγματα 26 μέτρων, με δοκούς καναλιού όχι μεγαλύτερες από 70 cm. και επιδιώκοντας να μην υπάρχει ποτέ στήριγμα στις γωνίες ή στην περίμετρο, με αυτόν τον τρόπο το σπίτι θα φαινόταν εύθραυστο, ελαφρύ και κρεμασμένο.


Όλος αυτός ο μεγάλος όγκος του επάνω ορόφου στηρίζεται στο βράχο στη μια άκρη και στο άλλο άκρο μέσα από μια στρυμωγμένη κολόνα τοίχου και επενδυμένη με μαύρο γυαλί ώστε να εξαφανίζεται τη νύχτα και να γίνεται ελάχιστα αισθητή και ελαφριά τη μέρα. Στο ισόγειο σχεδιάστηκε ο ανεξάρτητος κοινωνικός χώρος με πισίνα, βεράντα και πυροσβεστικό λάκκο πάνω από βράχο.

Η κατοικία έχει πρόσοψη μήκους 90 μέτρων με την καλύτερη θέα σε όλο το έργο καθώς και τον κατάλληλο προσανατολισμό για το εσωτερικό κλίμα.

Η διανομή του σπιτιού έχει σχεδιαστεί για να είναι πολύ άνετη παρά το μέγεθός της και έχει μια καρδιά με τις υπηρεσίες του σπιτιού: γκαράζ, υπηρεσίες, κουζίνα, τραπεζαρία, οικογενειακό δωμάτιο, πρωινό στη βεράντα και έναν υπέροχο κήπο εκτός των κινδύνων από βραχώδεις σχηματισμούς.

Στη μια πτέρυγα του σπιτιού βρίσκονται τα υπνοδωμάτια το καθένα με βεράντα και με υπέροχη θέα και στην άλλη οι κοινωνικοί χώροι αφήνοντάς τα στο πιο προνομιακό σημείο θέας με πανόραμα 270 μοιρών.

Όλα τα φινιρίσματα του σπιτιού επιλέχθηκαν προσεκτικά για να έχουν την αίσθηση της ενσωμάτωσης της γης στο σπίτι, τα επιλεγμένα χρώματα προορίζονταν να εναρμονιστούν με το περιβάλλον και να αφήσουν μόνο το μέρος να μιλήσει από μόνα τους.

Το σπίτι διαθέτει εγκαταστάσεις που σέβονται το περιβάλλον όπως ανακύκλωση νερού, ηλιακή ενέργεια για θέρμανση νερού και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προηγμένα συστήματα, αλλά εύχρηστα: έλεγχοι φωτισμού, κουρτίνες, ήχο, βίντεο, επιτήρηση, κλειδαριές, άντληση εξοπλισμού, αυτοματισμούς κ.λπ.

Φωτογραφίες: © Marcos Garcia & Vladimir Soto

0 replies on “Η βραχώδης κατοικία Casa la roca στο Μεξικό”