Η Deep Villa στο Νέο Δελχί εκσυγχρονίζει το οικοδομικό προφίλ της ινδικής πρωτεύουσας

© Bharat Aggarwa

H Deep Villa του ινδικού αρχιτεκτονικού γραφείου Atrey & Associates στην περιοχή Pitampura, την πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία της ινδικής πρωτεύουσας, αποτελεί αληθινό αρχιτεκτονικό αξιοθέατο, αν σκεφτεί κανείς τα κτήρια που υπάρχουν γύρω της.

Η βίλα αντιπροσωπεύει τον εκμοντερνισμό της χώρας και την παγκοσμιοποίηση και δείχνει ξεκάθαρα την απορρόφηση των δυτικών επιρροών, χωρίς να της λείπει η ευαισθησία για το φυσικό περιβάλλον, το κοινωνικό σύνολο και το φιλόδοξο πνεύμα της αστικής τάξης που θέλει αποδεδειγμένα να πάει μπροστά.

Η οικοδόμησή της βασίζεται σε μια σειρά από επίπεδα τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο με χαρακτηριστικό τους τις στρογγυλοποιημένες άκρες και τις αιχμηρές γωνίες που επιτελούν και λειτουργικό ρόλο, δημιουργώντας περιφράξεις που χρησιμεύουν ως μπαλκόνια και ταράτσες.

Έχοντας στο μυαλό τους τον προσανατολισμό, οι σχεδιαστές δημιούργησαν κενά και ανοίγματα για να επιτρέψουν στο φυσικό φως να εισβάλει άπλετο στη βίλα.

Κάποιοι από τους κενούς χώρους μάλιστα, μετατράπηκαν σε μικρούς κήπους.

Καθώς ο πελάτης ήθελε διάχυτη τη μοντέρνα αισθητική και την πολυτέλεια μέσα από τα υλικά που θα χρησιμοποιούνταν, οι εσωτερικοί χώροι της Deep Villa σχεδιάστηκαν εξατομικευμένα και εξοπλίστηκαν με έπιπλα, γλυπτά και έργα τέχνης, ώστε όλα μαζί να συνθέτουν μια ενιαία σχεδιαστική γλώσσα.

Η χρήση τριών υλικών, του corian, ενός ακρυλικού πολυμερούς που χρησιμοποιείται κυρίως για επιφάνειες, του thermo ash, ειδικού για τις τάβλες πατωμάτων και του τσιμέντου προσδίδει στο όλο project φινέτσα και μια αίσθηση πολυτέλειας.

Αυτό που διαμορφώνει ακόμα περισσότερο το σχήμα του κτηρίου είναι η χρήση μιας ειδικής εφαρμογής μοντέρνου φωτισμού στην πρόσοψη που το λούζει στρατηγικά με φως.

Project name: Deep Villa
Architecture firm: Atrey & Associates
Photos: © Bharat Aggarwa

Tags from the story
0 replies on “Η Deep Villa στο Νέο Δελχί εκσυγχρονίζει το οικοδομικό προφίλ της ινδικής πρωτεύουσας”