Το Dam Hotel στις ΗΠΑ θα είναι το πιο εξελιγμένο αρχιτεκτόνημα του 21ου Αιώνα

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του Davit και Mary Jilavyan της αρχιτεκτονικής φίρμας LEMEAL Studio, το project ξεκίνησε από μια απλή συζήτηση για ένα φράγμα. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρώντας το Χούβερ, το τοξωτό φράγμα που βρίσκεται στον ποταμό Κολοράντο στα σύνορα των πολιτειών Αριζόνα και Νεβάδα, τους ήρθε η ιδέα να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο. Προσπάθησαν να φανταστούν πώς θα ήταν μια κατοικία ή ένα ξενοδοχείο σαν αυτό. Σαν ιδέα ακουγόταν τρελή, αλλά όλα είναι δυνατά στις τρεις διαστάσεις.

Απλώς οι σχεδιαστές το έκαναν πιο αρχιτεκτονικό. Χώρισαν το οικοδόμημα σε διάφορα μέρη με ένα μεγάλο κυρίαρχο κομμάτι. Το όλο κτήριο μοιάζει να προέρχεται από έναν τεράστιο βράχο.

Κάποια μικρότερα κομμάτια μοιάζουν να προεξέχουν στο κενό χωρίς κανένα στήριγμα πάνω από το νερό. Αυτό το τελευταίο έχει σαν αποτέλεσμα κάθε κομμάτι να διαθέτει δωμάτια με θέα στον ωκεανό. Όσο για την οροφή, αποτελείται ολόκληρη από μια τεράστια πισίνα και ένα σημείο για χαλάρωση με καναπέδες και τραπέζια.

“Θέλαμε οι πελάτες να νιώθουν ότι βρίσκονται στην άκρη του κόσμου από όπου το μόνο που μπορούν να δουν είναι ο ωκεανός. Επειδή το project είναι ακόμα μεταξύ φαντασίας και χαρτιού, δεν έχουμε υπολογίσει τις ακριβείς διαστάσεις του και άλλα επιμέρους στοιχεία. Δεν έχουμε μετρήσει την τοποθεσία ούτε τον αριθμό και τα τετραγωνικά των δωματίων. Πρόκειται για μια έκρηξη αισθήσεων και συναισθημάτων. Εξάλλου, η αρχιτεκτονική δε χρειάζεται να χαρακτηρίζεται πάντα από ρεαλισμό!”, συμπληρώνουν.

Project name: The Dam Hotel
Architecture firm: Lemeal Studio by Davit & Mary Jilavyan
Photos: © Davit & Mary Jilavyan/via amazingarchitecture.com

Tags from the story
0 replies on “Το Dam Hotel στις ΗΠΑ θα είναι το πιο εξελιγμένο αρχιτεκτόνημα του 21ου Αιώνα”