Η B&B Italia γιορτάζει 15 χρόνια έπιπλα εξωτερικού χώρου

Όλα ξεκίνησαν με το «Canasta» της Patricia Urquiola: το σχέδιο του 2007 περιείχε μια μακρούφανση από πολυαιθυλένιο με ένα μοτίβο που συνδυάζει τη μεσογειακή παράδοση και τα βιεννέζικα μοτίβα. Η συλλογή – συμπεριλαμβανομένου ενός καναπέ με στρογγυλές άκρες, μεγάλου μεγέθους ως το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της – σηματοδότησε την πρώτη εισβολή στα έπιπλα εξωτερικού χώρου για την B&B Italia, μια ιστορία που συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία την επόμενη δεκαετία και μισή, σε συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημοι σχεδιαστές επίπλων του σήμερα.

Με τα χρόνια, η ιταλική εταιρεία επίπλων κάλεσε τον πλούσιο κατάλογο διεθνών δημιουργικών της να δημιουργήσει την προσφορά της σε εξωτερικούς χώρους, λανσάροντας 40 συλλογές από 13 σχεδιαστές, οι οποίοι συνεργάστηκαν στενά και πειραματίστηκαν με το B&B Italia Research & Development Centre.

Οι σχεδιαστές που έχουν συνεισφέρει στα έπιπλα εξωτερικού χώρου της B&B Italia περιλαμβάνουν τον Naoto Fukasawa, ο οποίος δημιούργησε έναν οδοντωτό ξύλινο πάγκο που παραπέμπει σε δημόσια καθίσματα με εκλεπτυσμένη άκρη.

Ο Antonio Citterio με την άποψή του για τις κλασικές καρέκλες κήπου. Ακόμη, έχουν δοθεί περισσότερες ερμηνείες της ύφανσης από τον Urquiola και μια εξωτερική εκδοχή του δημοφιλούς τραπεζιού «Tobi-Ishi» από τον Barber Osgerby. Ο καναπές του Philippe Starck «Oh, it rains!» διπλώνει έξυπνα για να προστατεύσει το κάθισμα από τις καιρικές συνθήκες. ενώ η σειρά «Bay» του Doshi Levien φέρνει μια γλυπτική ποιότητα στις συλλογές.

Μεταξύ των τελευταίων λανσαρισμάτων είναι η «Borea» του Piero Lissoni, μια συλλογή του 2021 εμπνευσμένη από αεροπλάνα και σχεδιασμένη να εκφράζει την ελαφρότητα (με επιπλέον κομμάτια, όπως ένα στρογγυλό ανάκλιντρο, να προστίθενται στη σειρά).

Μαζί με το κάθισμα «Husk» της Urquiola, το «Borea» σηματοδότησε μια σημαντική στροφή προς τη βιωσιμότητα για την B&B Italia, χρησιμοποιώντας υλικά όπως αλουμίνιο και υφάσματα ταπετσαρίας κατασκευασμένα από ίνες πολυεστέρα που προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια PET.

«Αυτά τα βήματα, και αυτά που θα ακολουθήσουν, κάνουν την κυκλική οικονομία συγκεκριμένη πραγματικότητα για την B&B Italia», αναφέρεται σε δήλωση της εταιρείας, καθώς η B&B Italia γιορτάζει το ορόσημο για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου. «Προχωρούμε προς μια νέα κατανόηση του σχεδιασμού και των βιομηχανικών διαδικασιών του.»

0 replies on “Η B&B Italia γιορτάζει 15 χρόνια έπιπλα εξωτερικού χώρου”