Γεωμετρία και μινιμαλισμός συνδυάζονται αρμονικά στο «Pentahouse»

«Pentahouse»

Γεωμετρία και μινιμαλισμός συνδυάζονται αρμονικά στο «Pentahouse», ένα σπίτι εμπνευσμένο από τις βουνοκορφές, το οποίο έχει σχεδιάσει η αρχιτέκτονας του Wamhouse Studio, Karina Wiciak.

Χρησιμοποιώντας πενταγωνική γεωμετρία, η Karina Wiciak σxεδίασε ένα σπίτι, με μινιμαλιστική προσέγγιση κι έναν υπαινιγμό στην «αποδόμηση», τοποθετώντας σε αυτό τοιχώματα ειδικού σκυροδέματος, που θυμίζουν τις κορυφές των βουνών. Την ίδια ώρα, το τσιμέντο επιλέχτηκε ως δομικό υλικό για να θυμίζει τους βράχους που συναντάμε στη φύση. Κι ενώ ο σχεδιασμός αυτού του εννοιολογικού έργου είναι αρκετά τολμηρός, η μινιμαλιστική του αισθητική βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το γύρω περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα designboom, η μάζα του κτιρίου είναι κατασκευασμένη από πεντάγωνα σκυροδέματος διαφόρων μεγεθών. Στην είσοδο του κτιρίου συναντάμε το μικρότερο πεντάγωνο, ο όγκος του οποίου διπλασιάζεται για να στεγάσει το δεύτερο επίπεδο του σπιτιού. Το design του «Pentahouse» ολοκληρώνεται με έναν κήπο που το περιβάλλει και του οποίου τα τσιμεντένια πεζοδρόμια βασίζονται επίσης εν μέρει σε ένα πενταγωνικό σχέδιο.

© Wamhouse Studio
© Wamhouse Studio
© Wamhouse Studio
© Wamhouse Studio
© Wamhouse Studio

INFO


  • Ονομασία του project: «Pentahouse»
  • Αρχιτέκτονας: Karina Wiciak (Wamhouse Studio)
  • www.wamhouse.com

Tags from the story
0 replies on “Γεωμετρία και μινιμαλισμός συνδυάζονται αρμονικά στο «Pentahouse»”