Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα στο «The 7th Room» στη Σουηδία

«The 7th Room»

Ένα σπίτι πάνω σε ένα δέντρο είναι ένα παιδικό όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο «7ο Δωμάτιο» στη Βόρεια Σουηδία. 10 μέτρα πάνω από το έδαφος αλλά πάντα κάτω από τη σκιά των ψηλών πεύκων, αυτό το συγκρότημα κατοικιών προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Βασική σχεδιαστική ιδέα είναι η επαφή με τη φύση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που το έχει σχεδιάσει, η Snøhetta, σχεδίασε και τη νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Η εξωτερική σκάλα ανεβάζει τους επισκέπτες στο επιθυμητό επίπεδο ενώ για τις αποσκευές έχει προβλεφθεί ένας μίνι ανελκυστήρας. Κάθε καμπίνα στηρίζεται σε 12 κολόνες μειώνοντας το φορτίο που μεταφέρεται στους κορμούς των δέντρων. Αυτό προσφέρει μια αίσθηση έλλειψης βαρύτητας αλλά και σταθερότητας. Κάθε καμπίνα είναι κατασκευασμένη με σανίδες πεύκης όπως οι παραδοσιακές καμπίνες της Σκανδιναβίας. Το πάτωμα είναι κατασκευασμένο από σκούρο ξύλο ενώ οι εσωτερικοί τοίχοι από κόντρα πλακέ σημύδας, δημιουργώντας έτσι μια έντονη αντίθεση.

Στα 55 μόλις τετραγωνικά έχουν προβλεφθεί δύο υπνοδωμάτια, ένα καθιστικό, ένα μπάνιο και μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι πέντε άτομα. Τα εσωτερικά επίπεδα δημιουργούν έναν ιδιαίτερα ευχάριστο χώρο, με τα υπνοδωμάτια στο ανώτερο επίπεδο και το καθιστικό στο κατώτερο. Μπαίνοντας στην καμπίνα, ο επισκέπτης εισέρχεται στο χώρο του καθιστικού που διαθέτει μία σόμπα πέλετ και απλά αλλά χαρακτηριστικά έπιπλα του Νορβηγού σχεδιαστή Hans Brattrud. Τα όρια μεταξύ του μέσα και του έξω καταργούνται χάρη στα μεγάλα παράθυρα κάθε καμπίνας, ότι χρειάζεται δηλαδή κάνεις για την παρατήρηση του Βόρειου Σέλας!

INFO


The 7th Room       
Architect: Snøhetta
T.: +46 (0)928-103 00
E.: @treehotel.se
www.treehotel.se

Tags from the story
,
0 replies on “Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα στο «The 7th Room» στη Σουηδία”