Τα πιο iconic γυαλιά ηλίου στην ιστορία του σινεμά

γυαλιά ηλίου

Κανένας δεν φοράει καλύτερα τα γυαλιά ηλίου από ότι οι πρωταγωνιστές σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών. Παράλληλα, τα γυαλιά ηλίου εκτός του ότι προστατεύουν τα μάτια μας από την ηλιακή ακτινοβολία, είναι και το απόλυτο αξεσουάρ για κάθε άνδρα.

Είτε είσαι ο τύπος που επιλέγει τα κλασικά aviators, είτε αυτός που δεν φοβάται να δοκιμάσει και να πειραματιστεί με τις νέες τάσεις της κάθε σεζόν, η λίστα με τα γυαλιά ηλίου παρακάτω περιλαμβάνει κάτι για όλους. Όπως για παράδειγμα, τα πάντα διαχρονικά Persols του Steve McQueen και τα Ray-Ban του Tom Cruise, αλλά και τα γυαλιά σε οβάλ σχήμα του Keanu Reeves στο Matrix.

Ακολουθούν τα 10 πιο iconic γυαλιά ηλίου στην ιστορία του σινεμά:

Steve McQueen – The Thomas Crown Affair

Για τα Persol του Steve McQueen στο «The Thomas Crown Affair» έχουμε αφιερώσει ένα ολόκληρο άρθρο που συμπεριλαμβάνει τα πιο διαχρονικά ζευγάρια γυαλιά ηλίου, για όσους θέλουν να υιοθετήσουν κάτι από το στυλ του βασιλιά του cool.

Tom Cruise – Top Gun

Τα εμβληματικά aviators του Tom Cruise στο Top Gun είναι τα Ray-Ban RB3025 και είναι ίσως τα πιο διαχρονικά και τα πιο iconic που θα βρεις σε αυτή την λίστα.

Robert De Niro – Taxi Driver

Τα γυαλιά του De Niro στην αριστουργηματική ταινία του Scorsese δεν είναι άλλα από τα Ray-Ban Caravan!

Marcello Mastroianni – 8 1/2

Τα γυαλιά ηλίου του μοναδικού Mar­cel­lo Mas­troian­ni στο «Eight and one-Half» είναι του ιταλικού οίκου Prada.

Cary Grant – North by Northwest 

Εάν το στυλ των γυαλιών ηλίων που προτιμάς είναι αυτό του Cary Grant στο North by Northwest, τότε η εταιρεία Oliver Peoples έχει φροντίσει για σένα και μπορείς να τα βρεις στην ιστοσελίδα της.

Cary Grant
© Turner Entertainment Co.

Keanu Reeves – The Matrix

Τα φουτουριστικά γυαλιά του Neo στο «The Matrix» εκτός του ότι έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου, τα τελευταία χρόνια είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας τα έχουν εντάξει στη συλλογή τους.

Arnold Schwarzenegger – Terminator 2

Σύμφωνα με το Spotern, τα γυαλιά του Schwarzenegger στο Terminator 2 είναι το μοντέλο Per­sol 2569 κι εάν ψάχνεις παρόμοια τα Ray-Ban RB2027 – W1847 μοιάζουν αρκετά.

Jude Law – The Talented Mr. Ripley

Εκτός από τα εμβληματικά γυαλιά οράσεως του Matt Damon στο «Talented Mr. Ripley», τα γυαλιά ηλίου του Jude Law δεν περνάνε για κανέναν λόγο αδιάφορα και εάν δεν το μάντεψες ήδη είναι και αυτά Persol.

© Miramax

Tommy Lee Jones και Will Smith – Men in Black

Ο Will Smith ως Agent J και ο Tommy Lee Jones ως Agent K στην κωμωδία «Men in Black» φοράνε τα Ray-Ban RB2030 Predator.

Jean Reno – Léon: The Professional

Ο Jean Reno στην ταινία «Léon: The Professional» φοράει τα γυαλιά ηλίου της μάρκας του Magnoli Clothiers.

Tags from the story
0 replies on “Τα πιο iconic γυαλιά ηλίου στην ιστορία του σινεμά”