Πλέον μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις τα γυαλιά που φορούσε ο Cary Grant!

Cary Grant
© Turner Entertainment Co.

O Cary Grant ήταν, είναι και θα είναι ένας απ’ τους πιο καλοντυμένους άνδρες στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ντουλάπα του αποτελείται από βασικά και διαχρονικά κομμάτια, ενώ το εξαιρετικό του γούστο και η ανεπιτήδευτη κομψότητά του ήταν πάντα συνώνυμα με το όνομά του. Το αποτέλεσμα είναι ο Cary Grant και οι στιλιστικές του επιλογές να αποτελούν έως και σήμερα πηγή έμπνευσης για το ανδρικό ντύσιμο.

Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο ν’ αντιγράψουμε επιτυχώς το στιλ του Cary Grant και ειδικότερα τα γυαλιά που επέλεγε να φορέσει για να αναδείξει την υπόλοιπη εμφάνισή του. Η εταιρεία Oliver Peoples μόλις λάνσαρε μια συλλογή γυαλιών ηλίου και οράσεως, εμπνευσμένη απ’ τον αγαπημένο ηθοποιό και τον ρόλο του στην ταινία North By Northwest του Alfred Hitchcock (1959). Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία μιας εταιρείας με το Cary Grant Estate.

H συλλογή θα συμπεριλαμβάνει γυαλιά ηλίου και γυαλιά οράσεως, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε πέντε διαφορετικές αποχρώσεις και είναι εμπνευσμένα από αυτά που φορούσε ο Cary Grant ως Roger Thornhill στην ταινία North By Northwest. Στον σκελετό των γυαλιών διακριτικά αναγράφεται και το μονόγραμμα CG, το οποίο σχεδιάστηκε με βάση τον τρόπο που ο ίδιος ο ηθοποιός συνήθιζε να το γράφει στα χειρόγραφά του. Παράλληλα, η θήκη των γυαλιών είναι εμπνευσμένη από το κοστούμι που φορούσε ο Grant στην ταινία.

© Oliver Peoples

Η τελευταία σύζυγος του Grant, Barbara Grant Jaynes μιλώντας για τον λόγο που το Cary Grant Estate επέλεξε την Oliver Peoples για τη συγκεκριμένη συνεργασία, ανέφερε ότι: «Ο Cary φορούσε γυαλιά που ήταν απλά, σοφιστικέ και καλής ποιότητας. Συνηδειτοποιήσαμε ότι αυτή ήταν και η πολιτική της Oliver Peoples», ενώ η κόρη του Jennifer Grant πρόσθεσε ότι: «Ο μπαμπάς μου είχε εξαιρετικό γούστο, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν η έμφυτη κομψότητά του. Κομψότητα στην κίνησή του, την σκέψη του και τον τρόπο που συμπεριφερόταν».

Τόσο τα γυαλιά ηλίου όσο και τα γυαλιά οράσεως αναμένεται να είναι διαθέσιμα από τον Απρίλιο στα καταστήματα Oliver Peoples, αλλά και στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Η τιμή για τα γυαλιά οράσεως θ’ ανέρχεται μεταξύ 295 και 445€ και μεταξύ 325 και 500€ για τα γυαλιά ηλίου.

oliverpeoples.com
oliverpeoples.com
oliverpeoples.com
oliverpeoples.com

Tags from the story
,
0 replies on “Πλέον μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις τα γυαλιά που φορούσε ο Cary Grant!”