OMEGA: Τα νέα vintage speedmaster chronoscope

Chronoscope, (krŏn′ə-skōp′, krō′nə-) noun, που σημαίνει πως μια συσκευή χρησιμοποιείται για να μετρήσει επακριβώς τη διάρκεια ενός φαινομένου.

Παρουσιάζουμε το OMEGA Speedmaster Chronoscope

Η λέξη Chronoscope χρησιμοποιεί δύο παραδοσιακές Ελληνικές λέξεις. “Chronos” που σημαίνει χρόνος και “Scope” που σημαίνει να παρατηρείς. Το όργανο αυτό κατά κανόνα μετράει τη διάρκεια μεταξύ δύο σημείων ή εκδηλώσεων.

Το νέο εντυπωσιακό OMEGA Chronoscope των 43 mm εκτελεί αυτή τη λειτουργία καταπληκτικά και σε πολλά επίπεδα.

Για τους λάτρεις αυτής της θρυλική οικογένειας ρολογιών OMEGA, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα τους ενθουσιάσουν.

Με ευδιάκριτα, γοητευτικά καντράν που διαθέτουν τρεις κλίμακες χρονομέτρησης.

Tachymeter:

Μετράει την ταχύτητα βάσει της απόστασης.

Η λειτουργία Chronoscope δείχνει πόσο γρήγορα πηγαίνετε βάσει του πόσο μακριά έχετε ταξιδέψει.

Καθώς η κλίμακα μετράει το μέσο χρόνο διάνυσης μεταξύ δύο συγκεκριμένων σημείων, δεν έχει σημασία εάν η διαδρομή μετριέται σε μίλια ή χιλιόμετρα.

Telemeter:

Μετράει την απόσταση βάσει της ταχύτητας του ήχου.

Με μια απλή διαδικασία δύο βημάτων, αυτό το εργαλείο ακρίβειας της OMEGA δείχνει επακριβώς πόσο μακριά βρίσκεστε από κάτι που είναι ορατό και μπορείτε να ακούσετε όπως για παράδειγμα μια καταιγίδα αστραπών.

Pulsometer:

Μετράει τους ανθρώπινους καρδιακούς παλμούς.

Πολύ αργά, πολύ γρήγορα ή ακριβώς όσο πρέπει? Χάρη σε αυτήν την κλίμακα των 30-παλμών-ανά-λεπτό μπορείτε να μετρήσετε τους δικούς σας ή τους παλμούς κάποιου άλλου.

Έμπνευση από την παράδοση

Τα σημερινά μοντέλα Chronoscope τιμούν το παρελθόν της OMEGA, με καντράν σε μοτίβο «σαλιγκάρι» που συναντάμε στα μοντέλα της Μάρκας από το 1940. Ο 20ος αιώνας έχει επίσης αφήσει το εικαστικό του αποτύπωμά στους δείκτες του καντράν που είναι σε σχήμα φύλλου καθώς και στην κλίμακα σε ελικοειδές σχήμα που φαίνεται διακριτικά κάτω από τις Αραβικές ενδείξεις του καντράν.

Ο Μηχανισμός

Κάτω από το κρύσταλλο σαπφείρου στην πίσω όψη της κάσας, διακρίνεται ο κουρδιστός μηχανισμός OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 9908 με ένα όμορφο φινίρισμα. Ένα χαρακτηριστικό που διακρίνεται σημαντικά περισσότερο είναι το σχέδιο της Chronoscope γέφυρας. Τα κύματα της Γενεύης σε αραβουργήματα, που ξεκινούν από τον τροχό εξισορρόπησης αντί από το κέντρο του μηχανισμού, αποτελεί μια καινοτομία για την OMEGA.

Για να βελτιώσει την αυτονομία του ρολογιού, η OMEGA χρησιμοποίησε δίδυμα βαρέλια (twin barrels) με ανθεκτική επίστρωση από υλικό Diamond-Like-Carbon. Ο μηχανισμός της OMEGA column wheel εξασφαλίζει την ακρίβεια του Chronoscope στις διαφορετικές λειτουργίας του.

Πιστοποιημένοι ως Master Chronometer, τόσο ο μηχανισμός όσο και το ρολόι έχουν αποδείξει την αξία τους σε σκληρές δοκιμασίες κι έχουν περάσει τα αυστηρότερα test της βιομηχανίας, που έχει θέσει το Swiss Federal Institute of Metrology (METAS).

Τα Μοντέλα

 • Stainless Steel
 • Έξι μοντέλα 43 mm από ραφιναρισμένο ανοξείδωτο ατσάλι.
 • Δύο μοντέλα με ασημί καντράν και μπλε δείκτες / Δύο μοντέλα με μπλε καντράν και δείκτες με επίστρωση ροδίου / Δύο μοντέλα με ασημί καντράν και μαύρα υποκαντράν – περισσότερο γνωστά ως τα διάσημα καντράν “Panda” της OMEGA – με σκουρόχρωμους δείκτες.
 • Όλα τα καντράν έχουν Αραβικά νούμερα.
 • Με στεφάνες από ανοδειωμένο αλουμίνιο σε μπλε ή μαύρο χρώμα.
 • Με επιλογή από δερμάτινα λουράκια με νέο κούμπωμα από ατσάλι ή ελκυστικά μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Λουράκια & μπρασελέ

Η νέα συλλογή προσφέρει λουράκια σε μπλε, καφέ ή μαύρο χρώμα με λεπτό διάτρητο μοτίβο που αποκαλύπτει το εσωτερικό τους σε κόκκινο χρώμα. Το κούμπωμα έχει ανάγλυφο το Ω . Για όσους προτιμούν ένα πιο μεταλλικό look, υπάρχουν μπρασελέ από ραφιναρισμένο ατσάλι με το πατενταρισμένο σύστημα αυξομείωσης του μεγέθους, που προσαρμόζεται σε δύο θέσεις. Το μέγεθος των μπρασελέ είναι 21 mm στην κάσα και 16 mm στο κούμπωμα.

Bronze Gold

 • Ένα μοντέλο από το αποκλειστικό κράμα Bronze Gold της OMEGA.
 • Οξειδωμένο bronze καντράν με ειδική πατίνα στο φινίρισμα και υποκαντράν σε χρώμα ασημί οπαλίνα.
 • Ο γυαλισμένος δακτύλιος στεφάνης από καφέ κεραμικό με ταχυμετρική κλίμακα σε “vintage” σμάλτο, αποτελεί άλλη μια πρωτοτυπία για την OMEGA.
 • Δείκτες σε σχήμα φύλλου και Αραβικά νούμερα στις ενδείξεις με επικάλυψη από Bronze Gold PVD.
 • Καφέ δερμάτινο λουράκι με γυάλισμα αμμοβολής στο κούμπωμα από το κράμα Bronze Gold.

Περισσότερα για το κράμα

Το Bronze Gold, είναι ένα μοναδικό κράμα εμπλουτισμένο με ευγενή στοιχεία όπως 37,5% χρυσό καθώς και παλλάδιο και ασήμι, επιτυγχάνοντας έτσι μια όμορφη απαλή απόχρωση και προσφέροντας απαράμιλλη αντοχή στη διάβρωση

Tags from the story
,
0 replies on “OMEGA: Τα νέα vintage speedmaster chronoscope”