Το Davies and Brook στο Claridge’s, από τον διάσημο σεφ Daniel Humm, είναι σταθερά στη ζωντανή σκηνή του Λονδίνου, έχοντας βραβευτεί με αστέρι Michelin φέτος.
Πριν από 18 μήνες το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του για την αποδοχή των κριτικών και καθώς μπαίνει στο δεύτερο έτος υπηρεσίας του, η ομάδα Davies and Brook είναι ισχυρότερη από ποτέ.
Υπάρχουν νέα πιάτα στο μενού, η βεράντα είναι σε πλήρη εξέλιξη και ένας νέος κατάλογος κοκτέιλ και ποτών έρχεται στο πάσο.
The Team – “Make it Nice”
Το Davies and Brook μόλις βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Εστιατόριο στα ετήσια GQ Food & Drink Awards 2021 αυτόν τον Ιούνιο. Το εστιατόριο, η βεράντα, η ιδιωτική τραπεζαρία και το μπαρ διευθύνονται, από τον Daniel Humm, και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Executive Chef Dmitri Magi και τη Γενική Διευθύντρια Anneka Brooks. Τόσο ο Magi όσο και ο Brook προέρχονται από την ομάδα του Daniel Humm στο Make It Nice στη Νέα Υόρκη.
Έχοντας εργαστεί στο Eleven Madison Park και στο The NoMad Hotel NYC, φέρνουν μαζί τους ένα μοναδικό στυλ κουλτούρας φιλοξενίας με επίκεντρο όχι μόνο την αριστεία και τη χάρη, αλλά και την κοινότητα, την ειλικρίνεια και την κερδισμένη ανεπίσημη. Οι επισκέπτες γευματίζουν σε περιβάλλον με αστέρι Michelin, αλλά τα πάντα, από τον φωτισμό μέχρι τη μουσική μέχρι την ενασχόληση με τον διακομιστή σας, θα είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Θεωρείται «αδελφός» του Eleven Madison Park, το Davies and Brook είναι ένας χώρος περιστασιακής κομψότητας, προσφέροντας μια ευχάριστη εμπειρία φαγητού με μια στάση που έχει τις ρίζες της στη ζεστασιά και τη διασκέδαση.
The Terrace – μια απομονωμένη όαση στην καρδιά του Mayfair
Η εξωτερική βεράντα Davies and Brook επιστρέφει σε πλήρη εξέλιξη αυτό το καλοκαίρι, προσβάσιμη μέσω του μπαρ και διαθέσιμη με ή χωρίς κράτηση. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μενού Bar, όπως μια επιλογή από απλά πιάτα μικρού πιάτου, όπως το Cornish Lobster Roll με Brown Butter and Chives και το τηγανητό κοτόπουλο Claridge, “C.F.C”.
Το μενού Davies και Brook-ένα έργο τέχνης που εξελίσσεται συνεχώς
Το μενού προσφέρει σύγχρονα πιάτα που αντικατοπτρίζουν την ανατροφή του Ντάνιελ στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της θητείας στο Claridge’s ως 15χρονος αρχιμάγειρας!).
Του χρόνου του στη Νέα Υόρκη και της πλούσιας αφθονίας υλικών από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπάρχει μια χούφτα νέα εποχικά εστιασμένα πιάτα και στοιχεία στο μενού:
Λευκό σπαράγγι
με Celtuce, Broken Rice Porridge, Apple και Ginger
Μέλι πάπιας ξηρής ηλικίας και βερνικωμένη λεβάντα
Τώρα συνδυάζεται με καπνιστό και τουρσί δαμάσκηνο
Μαύρος μπακαλιάρος ψητός
Τώρα σε συνδυασμό με το Turnip, το Savoy Cabbage και το Miso
Βούτυρο λαθραία γηγενής αστακός
Τώρα συνδυάζεται με μανιτάρι κουνουπίδι και Razor Clam.
Η λίστα κρασιών, που διευθύνεται από τον διευθυντή κρασιού Gabriel Di Bella, είναι ολοκληρωμένη και πολύ καλά ισορροπημένη. Ευνοώντας τόσο τις παλιές ποικιλίες όσο και αποκαλύπτοντας μερικούς δυναμικούς από λιγότερο γνωστούς παραγωγούς, κάνουν την έκπληξη, ταξιδεύοντάς σας σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων.
Το μπαρ – με έναν νέο Mixologist στο τιμόνι
Ο Nathan McCarley -O’Neill διορίστηκε Διευθυντής Mixology of Claridge’s – κατάγεται από τη Νέα Υόρκη και άλλο μέλος της ομάδας Make It nice. Το μπαρ Davies and Brook είναι μια αισιόδοξη επέκταση του εστιατορίου, με ξεχωριστό μενού και εύκολη πολιτική χωρίς κρατήσεις. Ο ζωντανός χώρος προσφέρει ένα καταφύγιο όπου μπορείτε να απολαύσετε κοκτέιλ και σνακ μπαρ (νομίζετε ότι τηγανητό κοτόπουλο και αυτά τα ρολά αστακού) μπορείτε να απολαύσετε όλη την ημέρα και μέχρι το βράδυ.
Νέα «Καλοκαιρινά» κοκτέιλ:
Raspberry Spritz
Hendricks Gin, Aperol, Coconut, Raspberry Eau De Vie, Jasmine, Fever Tree Tonic
Μοβ Καρότο
Purple Carrot infused Monkey 47 Gin, Campari, Elderflower, Caraway
Πεπόνι
Πεπόνι εμποτισμένο με Ketel One Vodka, Empirical ‘Plum I Suppose’, Purple Shiso, Apple, Pine
Informations:
Adress: Davies and Brook at Claridge’s
Claridge’s, Brook St, London, W1K 4HR
Telephone: 020 7107 8848
Site: https://www.daviesandbrook.co.uk/
Ώρες λειτουργίας
Εστιατόριο
Τρίτη – Πέμπτη: 5.30 μ.μ. – 9 μ.μ. (τελευταία κράτηση)
Παρασκευή & Σάββατο: 12μμ – 9μμ (τελευταία κράτηση)
Μπαρ & Βεράντα:
Τρίτη – Σάββατο: 5μμ μέχρι αργά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ DAVIES ΚΑΙ ΤΟ BROOK
Ο Ντέιβις και ο Μπρουκ στο θρυλικό ξενοδοχείο Mayfair Claridge’s είναι το πρώτο εστιατόριο του Λονδίνου από τον διάσημο σεφ Daniel Humm και την ομάδα του Make It Nice, πιο γνωστή για τη λειτουργία του καταξιωμένου Eleven Madison Park στη Νέα Υόρκη. Το Eleven Madison Park έχει αποσπάσει πολλά βραβεία όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων τριών αστέρων Michelin και ονομάστηκε #1 εστιατόριο από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Το 2021, ο Ντέιβις και ο Μπρουκ βραβεύτηκαν με το πρώτο του αστέρι Michelin.
Το εστιατόριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Brad Cloepfil, ιδρυτή της Allied Works, ο οποίος συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Chef Daniel στο σχέδιο του Eleven Madison Park το 2017. Τιμώντας την ιστορία του αρχικού δωματίου, ο σχεδιασμός αναζωογονεί τον χώρο, αφαιρώντας στρώματα, απλοποιώντας υλικά και χρώματα καθώς ανοίγει την τραπεζαρία στο φως της Davies Street και του ζωντανού αστικού ιστού του Λονδίνου. Σύγχρονες γεωμετρίες και καμπυλόγραμμες μορφές εισάγονται στα ειδικά σχεδιασμένα συμπόσια, καρέκλες και σερβίτσια. Λεπτά γυαλισμένες διαχυτικές επιφάνειες μέσα στο ταμείο οροφής και νέα φωτιστικά θα γεμίσουν το δωμάτιο με ζεστασιά και φως. Μια σειρά φωτογραφιών του Roni Horn, καταξιωμένου Αμερικανού καλλιτέχνη και φίλου του Daniel, θα ζωντανέψει τον χώρο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ MAKE IT NICE
Το Make It Nice, η ομάδα φιλοξενίας από τον Chef Daniel Humm, περιλαμβάνει το Eleven Madison Park και το Made Nice στη Νέα Υόρκη, καθώς και τους Davies και Brook στο ξενοδοχείο Claridge στο Λονδίνο. Το Eleven Madison Park έχει αναγνωριστεί με τρία αστέρια Michelin, έχει βραβευτεί με τέσσερα αστέρια από τους New York Times και έχει ανακηρυχθεί νούμερο ένα στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου το 2017. Το Made Nice είναι ένα απλό, εστιατόριο με σέρβις που ανεβάζει το καθημερινό φαγητό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ CLARIDGE’S
Στην καρδιά του Mayfair, το Claridge’s, μέρος του Maybourne Hotel Group, ενσωματώνει μεγάλο αγγλικό στιλ, διαχρονική αίγλη και άψογη εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Είναι το στολίδι art deco του Λονδίνου και φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα δωμάτια και σουίτες της πρωτεύουσας. Από το θρυλικό απογευματινό τσάι στο Φουαγιέ, μέχρι τις vintage σαμπάνιες στο Fumoir και τα κοκτέιλ στο Claridge’s Bar, όλα αποτελούν μέρος της μοναδικής λαμπρότητας και γοητείας του ξενοδοχείου