Τα καλύτερα αρώματα με βάση το musk για το 2020

αρώματα με βάση το musk

Ο μόσχος είναι ένα απ’ τα συστατικά που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα αρώματα. Είναι αυτό που ισορροπεί και αναδεικνύει όλα τα υπόλοιπα συστατικά, αλλά κι αυτό που χαρίζει μεγαλύτερη διάρκεια σε ένα άρωμα. 

Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα αρώματα χρησιμοποιούν συνθετικές ουσίες musk κι αυτό γιατί το φυσικό musk προέρχεται απ’ το υπογάστριο των ενήλικων αρσενικών ελαφιών Moschus moschiferus, που κατοικούν στα βουνά της Ασίας. Συγκεκριμένα, ο μόσχος παράγεται όταν ο αδένας στο υπογάστριο του αρσενικού ελαφιού αρχίσει να εκκρίνει φερομόνες για να προσελκύσει τα θηλυκά. Για να αποσπαστεί ο αδένας του ελαφιού που περιέχει τον μόσχο, το ζώο θανατώνεται.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, το Μοσχέλαφο της Σιβηρίας έχει κυνηγηθεί στα όρια της εξαφάνισης και έχουν τεθεί πλέον περιορισμοί στο κυνήγι του ζώου. Παράλληλα, ο μόσχος που χρησιμοποιείται πλέον στα αρώματα προέρχεται από συνθετικά υλικά.

Ακολουθούν τα καλύτερα αρώματα με βάση το musk για το 2020:

Molton Brown Milk Musk

Αυτό είναι ένα νέο άρωμα που κυκλοφόρησε το 2020 και συνδυάζει μοναδικά το γάλα με τις αισθησιακές νότες του μόσχου, αλλά και τη βανίλια και τους σπόρους tonka.

αρώματα με βάση το musk

moltonbrown.eu

Kiehl’s Original Musk

Αυτό είναι ένα παλιό και αγαπημένο άρωμα της Kiehl’s που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1920, ανακαλύφθηκε ξανά στα τέλη του ’50 ως “Love Oil” και επαναλανσαρίστηκε το 1963. Το 2020 παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις εκείνων που αγαπούν το musk ως βάση του αρώματος τους.

αρώματα με βάση το musk

kiehls.com

Armani Prive Musc Shamal

Ένα άρωμα που κυκλοφόρησε το 2019 και είναι για άνδρες και γυναίκες. Είναι ιδιαίτερα σαγηνευτικό και στα συστατικά του συναντάμε εσπεριδοειδή, κεχριμπάρι, κέδρο, βανίλια και φυσικά μόσχο.

αρώματα με βάση το musk

armanibeauty.co.uk

Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir

Αυτό είναι ένα πικάντικο, ξυλώδες άρωμα για άνδρες με νότες από μοσχοκάρυδο, κάρδαμο, μόσχο, βετιβέρ και κεχριμπάρι.

αρώματα με βάση το musk

narcisorodriguez.com

Tags from the story
0 replies on “Τα καλύτερα αρώματα με βάση το musk για το 2020”