Πώς πρέπει να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου

grooming
© PeopleImages/Getty Images

Όλο και περισσότερες εταιρίες καλλυντικών κυκλοφορούν πλέον εξειδικευμένα προϊόντα για την ανδρική επιδερμίδα μιας και οι άντρες ξεκίνησαν να ασχολούνται με την περιποίηση του δέρματός τους πιο εντατικά.

Το δέρμα σου λοιπόν έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, με διαφορές στο πάχος, στην πυκνότητα του κολλαγόνου, την υφή, την παραγωγή σμήγματος και ιδρώτα. Το ανδρικό δέρμα είναι πιο παχύ από το γυναικείο και γι’ αυτό ευθύνεται η τεστοστερόνη. Ενώ τα χρόνια περνούν, το δέρμα σου λεπταίνει, αν και εσύ μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυξημένης πυκνότητας του κολλαγόνου, γι’ αυτό και σου φαίνεται ότι η επιδερμίδα σου γερνάει αργά. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να έχεις τα σωστά κριτήρια, ώστε να μπορέσεις να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για την προσωπική σου περιποίηση. Δες σε ποιες κινήσεις χρειάζεται να προχωρήσεις.

Διάβαζε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων

Πριν επιλέξεις κάποιο καλλυντικό, θα πρέπει να γνωρίζεις τον τύπο της επιδερμίδας σου ώστε να δεις αν αυτό θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της. Αν για παράδειγμα έχεις ακμή ή σπυράκια, θα χρειαστείς μια σύνθεση με την ένδειξη «μη λιπαρή» ή «μη φαγεσωρογόνα». Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, τα καλλυντικά σου δεν θα πρέπει να περιέχουν αλκοόλ ή άρωμα. Αναζήτησε λοιπόν τα αντίστοιχα προϊόντα για τις δικές σου ιδιαιτερότητες.

Να πλένεις καλά το πρόσωπό σου καθημερινά

Ιδιαίτερα μετά τη γυμναστική και φυσικά το πρωί που ξυπνάς, ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου μαζί με χλιαρό νερό είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου. Το καυτό νερό και τα κοινά σαπούνια μπορεί να κάνουν το δέρμα ακόμα πιο ξηρό.

© Unsplash/Supply

Πρόσεχε όταν ξυρίζεσαι

Αν ξυρίζεσαι κόντρα, είναι πιθανό να εμφανιστούν σπυράκια στον λαιμό σου που όχι μόνο επιμένουν, αλλά προκαλούν και πόνο. Αν τα γένια σου μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα ή έχεις γρατζουνιές και κοψίματα, χρησιμοποίησε ξυραφάκια με μία ή δύο λεπίδες. Πριν από το ξύρισμα τα γένια και το δέρμα πρέπει να μουλιάζουν, ενώ θα πρέπει να ξυρίζεσαι προς τη φορά των τριχών. Μη χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι πάνω από 7 φορές το πολύ, εκτός αν είναι μίας χρήσης.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό σε καθημερινή βάση

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα επιμελής με την εφαρμογή του αντηλιακού, ειδικά αν κάθεσαι πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο. Μην αμελείς να ελέγχεις τακτικά το δέρμα σου για αλλοιώσεις και ύποπτους σπίλους. Για να είσαι πιο σίγουρος, ο δερματολόγος μπορεί να ελέγξει όλες τις ελιές στο δέρμα σου.

Tags from the story
0 replies on “Πώς πρέπει να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου”