Πώς να έχεις πάντα μια ακαταμάχητη εμφάνιση

David Gandy
© Mr Porter

Όπως θα έχεις δει γύρω σου, όλο και περισσότεροι άντρες σαν κι εσένα ασχολούνται με την περιποίηση του προσώπου τους και της συνολικής τους εικόνας. Θα γνωρίζεις ήδη ότι πλέον κυκλοφορούν στο εμπόριο εξειδικευμένα καλλυντικά για την αντρική επιδερμίδα και τις δικές σου ανάγκες. Δες τι αποτελεί προϋπόθεση για μια ακαταμάχητη εμφάνιση, ώστε να ξέρεις τι να κάνεις όποτε θέλεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου λίγο παραπάνω.

Κάνε συχνό καθαρισμό

Ένας άντρας που θέλει να περιποιηθεί τον εαυτό του, θα πρέπει να εντάξει στη βραδινή τελετουργία του τον καθαρισμό του προσώπου, ώστε να αποφύγει την πιθανότητα να εμφανίσει μαύρα στίγματα στο μέλλον. Καλό πλύσιμο του προσώπου σου λοιπόν, ώστε να απομακρυνθούν από τους πόρους οι ατμοσφαιρικοί ρύποι που ευθύνονται για τα μαύρα στίγματα και τη λιπαρότητα που μπορεί να παρατηρείς στο δέρμα σου. Αν έχεις προβλήματα με σπυράκια ή ερεθισμούς, ξεκινώντας το τακτικό πλύσιμο του προσώπου σου σε συνδυασμό με ένα προϊόν κατάλληλο για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, θα δεις άμεσα διαφορά. Αρκεί να θυμάσαι ότι η καθαριότητα και η ενυδάτωση είναι προϋπόθεση για ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο.

Μην ξεχνάς την ενυδατική σου κρέμα

Η ενυδατική κρέμα δεν είναι πια αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο και το ξέρεις. Δεν είναι υπερβολή λοιπόν αν χρησιμοποιείς μία αντίστοιχη κι εσύ για τις δικές σου ανάγκες. Η απουσία επαρκούς ενυδάτωσης προκαλεί και σε σένα ξηροδερμία. Επομένως, μια ενυδατική κρέμα από το φαρμακείο και η επαρκής πρόσληψη νερού μπορούν να απαλλάξουν την επιδερμίδα σου από την αφυδάτωση και την ξηρότητα.

Κάνε τακτικά απολέπιση

Ίσως σου ακούγεται υπερβολικό. Όμως, η τακτική απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου και συμβάλλει στην ανανέωση των ανώτερων στοιβάδων της κόβοντάς σου χρόνια. Μία φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη για μια επιδερμίδα γεμάτη λάμψη και υγεία, γι’ αυτό μην την υποτιμάς.

Προστατεύσου από τον ήλιο

Η παρατεταμένη έκθεση χωρίς προστασία στην ηλιακή ακτινοβολία δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις μόνο στη γυναικεία επιδερμίδα, αλλά και στην αντρική. Το αντρικό δέρμα γερνάει και καίγεται στον ίδιο βαθμό με το γυναικείο, όταν εκτίθεται υπερβολικά στον ήλιο. Επίσης, μπορεί να υποστεί το ίδιο εύκολα μελανώματα και καρκίνο του δέρματος. Μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας λοιπόν, δεν είναι πολυτέλεια ούτε υπερβολή όταν κάθεσαι στον ήλιο. Επίσης, μην ξεχνάς το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου, σου προσφέρουν τεράστια προστασία.

Κάνε μια μάσκα λάμψης

Η παπάγια έχει ευεργετική δράση στο δέρμα και είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλοί. Μάσκες με κύριο συστατικό την παπάγια λοιπόν, μπορείς να βρεις στο εμπόριο. Η δράση μιας τέτοιας μάσκας είναι ακόμα πιο ευεργετική και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα σου, αν τη συνοδεύσεις με ένα χαλαρωτικό μασάζ στο πρόσωπο πριν πέσεις για ύπνο.

Tags from the story
0 replies on “Πώς να έχεις πάντα μια ακαταμάχητη εμφάνιση”