Τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην επιδερμίδα

τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα
© Unsplash/NordWood Themes

Οι ενυδατικές κρέμες, τα διάφορα serums και γενικά τα προϊόντα περιποίησης μπορεί να συμβάλλουν κι αυτά με κάποιο τρόπο στην εμφάνιση της επιδερμίδας, ωστόσο το μυστικό βρίσκεται στη διατροφή. Τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην επιδερμίδα είναι πολλά και μερικά από αυτά είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Ποια είναι τα καλύτερα;

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα όταν καταναλώνεται με μέτρο είναι αρκετά ωφέλιμη, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι κάνει πιο απαλό το δέρμα. Προτίμησε τη σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο, ενώ αρκούν περίπου 40 γρ. σοκολάτας μετά το γεύμα.

Ντομάτες

Το λυκοπένιο είναι το αντιοξειδωτικό που συναντάμε σε διάφορα φρούτα και λαχανικά, μεταξύ των οποίων του χυμού και της σάλτσας ντομάτας. Ένα αντιοξειδωτικό που κάνει καλό στην υγεία του προστάτη, ενώ προστατεύει και την επιδερμίδα απ’ τον ήλιο.

Καρότα

Τα καρότα θα το έχεις διαβάσει αρκετές φορές είναι απ’ τα λαχανικά που συμβάλλουν περισσότερο απ’ τα άλλα στην εμφάνιση της επιδερμίδας. Είναι πλούσια σε Β καροτίνη και είναι ιδανικά ακόμη για να διατηρήσεις το μαύρισμα σου το Καλοκαίρι για περισσότερο καιρό.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καθώς επίσης και σε βιταμίνες A, C και E, οι οποίες όλες μαζί συμβάλλουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Μπορείς πολύ εύκολα να τα εντάξεις στη διατροφή σου είτε στο πρωινό είτε στο βραδινό σου γεύμα.

Tags from the story
0 replies on “Τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην επιδερμίδα”