Αυτά τα μπουκάλια κρατάνε το νερό κρύο όλη μέρα

μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων
Photo: Opumo

Τουλάχιστον 38 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια κάθε χρόνο, μολύνουν το περιβάλλον, ρυπαίνουν τους ωκεανούς και πλέον έχουν εισέλθει μέχρι και την ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Να αντικαταστήσουμε τα πλαστικά μπουκάλια με εκείνα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Ευτυχώς, στην αγορά υπάρχουν πολλά σχέδια και αρκετά πρωτότυπες ιδέες για να διαλέξεις.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά ένα πλαστικό μπουκάλι;

Ειδικοί ανακάλυψαν ότι όταν ξαναχρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια νερού μιας χρήσης, τουλάχιστον 900.000 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό βρίσκονται πάνω σ’αυτό. Το χειρότερο όμως, απ’ όλα είναι ότι το 60% αυτών των βακτηρίων μπορεί να είναι παθογόνα για τον οργανισμό μας. Γι’ αυτό λοιπόν καλό θα ήταν τα πλαστικά μπουκάλια να τα ανακυκλώνεις και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς ένα από τα παρακάτω.

Bkr – Fifth Ave

Η Bkr σχεδιάζει μοντέρνα μπουκάλια νερού, που είναι ιδανικά για το γραφείο ή το γυμναστήριο. Υπάρχουν πολλά χρώματα και διαφορετικά στυλ για να διαλέξεις, αλλά εμείς επιλέξαμε το Fifth Ave σε ένα navy blue χρώμα.

 

Stay Sixty

Τα αδέρφια Kirpal και Raj Bharaj σχεδίασαν ένα αρκετά design-άτο μπουκάλι, το οποίο όμως είναι και οικολογικό. Το μπουκάλι Stay Sixty, ονομάζεται έτσι για να τονίσει ότι το σώμα ενός μέσου ενήλικα αποτελείται από 60% νερού. Είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο χάλυβα BPS και η χωρητικότητα του είναι 500ml.


S’well – Santorini

Η S’well σχεδιάζει μπουκάλια σε περιορισμένες συλλογές, η καθεμιά απ’ τις οποίες συγκεντρώνει χρήματα για διάφορους σκοπούς. Τα κλασικά της σχέδια διατηρούν τα ροφήματα κρύα για 24 ώρες και ζεστά για 12. Είναι επίσης φτιαγμένα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Chilly’s bottles

Ο θερμός της μάρκας Chilly’s μπορεί να κρατήσει κρύο το νερό για 24 ώρες, ενώ μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του, αμέτρητα σχέδια για όλα τα γούστα.

Bobble

Αυτό το μπουκάλι φιλτράρει το νερό που πίνεις κι είναι ιδανικά σχεδιασμένο για όσους αθλούνται. Το κυλινδρικό του σχήμα διευκολύνει εκείνον που θέλει να το τοποθετήσει στο ποδήλατο ή το διάδρομο του γυμναστηρίου.

 

Tags from the story
, ,
0 replies on “Αυτά τα μπουκάλια κρατάνε το νερό κρύο όλη μέρα”