Το Νέο Renault ARKANA Ευρύχωρο, σπορ, υβριδικό

Με την παρουσίαση του νέου Arkana στην Ευρώπη, η Renault εφευρίσκει από την αρχή τους συμβατικούς κώδικες της αγοράς και γίνεται η πρώτη mainstream αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη που προσφέρει ένα κουπέ SUV, σε μία κατηγορία που μέχρι σήμερα μονοπωλούσαν οι premium μάρκες. Η νέα αυτή πρόταση συμβαδίζει με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των SUV –ειδικά στην κατηγορία C.

Με το νέο Arkana, η Renault παρουσιάζει μία νέα γενιά SUV τόσο σε ό,τι αφορά την εμφάνιση όσο και τη λειτουργικότητα, με εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία, υψηλή θέση οδήγησης, ευρυχωρία χωρίς καμία παραχώρηση στη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, πρωτοποριακό και ξεχωριστό στυλ. Το νέο Renault Arkana εγγυάται ακόμα περισσότερες συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες. Και όλα αυτά, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανώτατη διάκριση των 5 αστεριών που απέσπασε το μοντέλο στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ
Ένα μοναδικό, καθηλωτικό και σπορ design

Το νέο Arkana διαθέτει μία μοναδική εμφάνιση με υβριδικό χαρακτήρα. Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (200 mm), μυώδες προφίλ και φαρδείς ώμους, το Arkana ταιριάζει τέλεια με τον κόσμο των SUV. Οι εμπρός και πίσω ποδιές και τα προστατευτικά φρύδια στα φτερά τονίζουν ακόμα περισσότερο τη SUV εμφάνιση, ενώ η κεκλιμένη γραμμή της οροφής σε συνδυασμό με το σχήμα των πλευρικών παραθύρων, δημιουργούν μία εντυπωσιακή αισθητική που τονίζεται και από το νεύρο που διατρέχει όλη την πλευρά μέχρι τα πίσω παράθυρα, αντανακλώντας το δυναμισμό του αυτοκινήτου. Παράλληλα η συγκεκριμένη σχεδιαστική προσέγγιση, αντανακλά και τα χαρακτηριστικά ενός κουπέ- SUV μοντέλου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ
High-tech cockpit χωρίς κανένα συμβιβασμό στους χώρους

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από την έγχρωμη οθόνη μεγέθους 4,2” ή 7” ή 10,2”, ενώ για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υπάρχουν δύο επιλογές των 7” ή των 9,3”. Επιπλέον, υπάρχει  ασύρματος φορτιστής για τα smartphone και τέσσερις θύρες USB δύο μπροστά και δύο πίσω. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 513 λίτρα, ενώ στην έκδοση E-TECH Hybrid μειώνεται στα 480 λίτρα.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
Μοναδικό υβριδικό σύστημα κίνησης
E-TECH Hybrid 145

Από μηχανικής πλευράς το νέο Renault ARKANA τροφοδοτείται από ένα ήπιο υβριδικό συστήματα με δύο εκδόσεις και από ένα υβριδικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον TCe βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 140 και τους 160 ίππους, ο οποίος συνεργάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα των 12 Volt. Επιπλέον, υπάρχει και το υβριδικό σύστημα με τον E-TECH Hybrid κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 145 ίππους.

ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ARKANA
Αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης

Το Arkana χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα CMF-B, η οποία το καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο, όντας άνετο στην πόλη και δυναμικό στον ανοιχτό δρόμο. Η ασφαλής οδική συμπεριφορά του νέου Arkana οφείλεται στη σχεδίαση του πίσω άξονα που προσφέρει μεγάλη σταθερότητα στις γρήγορες καμπές. Οι πλεύσεις είναι περιορισμένες ακόμη και στις πιο απαιτητικές διαδρομές, ενώ η άνεση είναι υψηλού επιπέδου χάρη στη βελτιστοποιημένη ρύθμιση των αμορτισέρ. Η απόδοση του πλαισίου ενισχύεται από το ακριβές και άμεσο σύστημα διεύθυνσης.

Παράλληλα, το νέο μοντέλο παραμένει πολύ ευέλικτο, με κύκλο στροφής μόλις 11,2 μέτρων. Στην έκδοση E-TECH Hybrid των 145 ίππων, το νέο Arkana προσφέρει μία απαράμιλλη οδηγική εμπειρία, που οφείλεται στο έξυπνο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας. Ο οδηγός απολαμβάνει μια πολύ ομαλή οδήγηση, καθώς η εκκίνηση γίνεται, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, 100% ηλεκτροκίνητα. Η απουσία συμπλέκτη σημαίνει ότι δεν απαιτείται η εμπλοκή του κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Το πλεονέκτημα είναι διπλό: η ροπή είναι άμεσα διαθέσιμη, ώστε να εξασφαλίσει ταχύτατη εκκίνηση αλλά και μείωση των εκπομπών CO2.

Informations:

TEOREN MOTORS Α.Ε.
Address: Λ. Κηφισού 138-140
121 31 Περιστέρι, Αθήνα
Telephone: +30 210 5706860
Fax: +30 210 5759302
Email: [email protected]

Επιβατικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα – Renault Greece

 

Tags from the story
0 replies on “Το Νέο Renault ARKANA Ευρύχωρο, σπορ, υβριδικό”