Ο Karim Rashid επινοεί τη νέα ταυτότητα του “HUGO BOSS” σκάφους

“HUGO BOSS” σκάφος

Η HUGO BOSS ανακοινώνει με ενθουσιασμό ότι ο βιομηχανικός σχεδιαστής Karim Rashid επινοεί τη νέα ταυτότητα του “HUGO BOSS” σκάφους, με το οποίο ο κορυφαίος ιστιοπλόος Alex Thomson θα αγωνιστεί στο Vendée Globe το 2020.

Με περισσότερα από 4.000 σχέδια στην παραγωγή και 300 βραβεία στο όνομά του, ο Karim Rashid είναι πρωτοπόρος στον τομέα του. Το έργο του σχεδιαστή καλύπτει την αρχιτεκτονική, τη μόδα, τα έπιπλα και το interior design και τώρα έχει στρέψει την αξεπέραστη τεχνογνωσία του στη δημιουργία μιας απαράμιλλης εικόνας για το σκάφος IMOCA 60.

Ο Karim Rashid εργάστηκε μαζί με την Alex Thomson Racing Team για να δημιουργήσουν το μοναδικό όραμα για το σκάφος, το οποίο θα ταξιδέψει σε μια σειρά μακρινών αγώνων – με αποκορύφωμα τον παγκοσμίου φήμης Vendée Globe. Γνωστός ως το «Έβερεστ της Ιστιοπλοΐας», ο μοναχικός, χωρίς βοήθεια, γύρος-του-κόσμου αγώνας αποτελεί μια από τις πιο εξουθενωτικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ιστιοπλόος και ένας προσωπικός στόχος για τον skipper Alex Thomson, ο οποίος – κατακτώντας το 2012 την τρίτη και το 2016 τη δεύτερη θέση – έχει βλέψεις για την πρώτη θέση.

Μιλώντας για το έργο, ο Karim Rashid δήλωσε: «Είναι κάτι ξεχωριστό να δουλεύεις πάνω σε αυτό. Η HUGO BOSS είναι μια τόσο παγκόσμια εταιρεία με σύγχρονο όραμα και ο Alex Thomson είναι ένας τόσο σπουδαίος πρωταθλητής στον κόσμο της ιστιοπλοΐας. Η γνωριμία μου με τον Alex μού έδειξε το μεγάλο πάθος που χρειάζεται κανείς για αυτούς τους αγώνες. Και η συνεργασία μου με τη HUGO BOSS και τα μέλη της Alex Thomson Racing Team, έχοντας έναν διαρκή διάλογο, ήταν ουσιαστική για τη διαμόρφωση του οράματός μου».

Ο Alex Thomson δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία του με τον Karim Rashid, «Ενώ συλλογικά – μέσα από την ομάδα μας, μαζί με τους αρχιτέκτονες ναυπηγικής και κατασκευαστές σκαφών – είχαμε όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε το νέο HUGO BOSS σκάφος, γνωρίζαμε ότι χρειαζόμασταν κάποιον να επινοήσει μια δυνατή ταυτότητα για το σκάφος. Και εκεί είναι που μπήκε το όραμα του Karim στο παιχνίδι. Ήταν υπέροχο να δούμε πόσο παθιασμένος ήταν με το έργο από την αρχή».

Το νέο HUGO BOSS σκάφος θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι και θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι με τον Alex Thomson στον Transat Jacques Vabre αγώνα από τη Γαλλία στη Βραζιλία, ξεκινώντας στις 27 Οκτωβρίου 2019.

hugoboss.com

Tags from the story
0 replies on “Ο Karim Rashid επινοεί τη νέα ταυτότητα του “HUGO BOSS” σκάφους”