Plaza Athénée: Το ιστορικό διαμάντι του Παρισιού

Plaza Athénée

Όποιος έχει ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκεφθεί το ιστορικό Plaza Athénée και να απολαύσει έστω ένα από τα διάσημα γλυκά ή τα πολυβραβευμένα γαλλικά του πιάτα.

Το Παρίσι έχει να υπερηφανεύεται για αυτό το απίστευτο στολίδι. Ένα αληθινό διαμάντι στη Λεωφόρο Montaigne, μια ανάσα από τον ιστορικό Πύργο του Eiffel και τη θρυλική λεωφόρο Champs-Elysees. To Plaza Athénée ανήκει στα πολυτελή ξενοδοχεία του Dorchester Collection Group. Η χλιδή και η πολυτέλεια είναι διάχυτη, αλλά απόλυτα εναρμονισμένη και ισορροπημένη με τη φιλοσοφία του. Πρόκειται για ένα μικρό παλάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι πραγματικά βασιλιάς! Διαθέτει 5 πολυτελή εστιατόρια, όπου μερικοί από τους πιο διάσημους σεφ στον κόσμο, ετοιμάζουν μοναδικά πολυβραβευμένα πιάτα ενώ έχει ένα από τα πιο ενημερωμένα μπαρ στον κόσμο. Για τους προνομιούχους που έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν εδώ, οι σουίτες ξεκινούν από 1.150 δολάρια και φτάνουν μέχρι τα 20.000 δολάρια τη βραδιά. Τα 188 δωμάτια, διαμερίσματα και πολυτελείς σουίτες που διαθέτει, κόβουν την ανάσα με ναυαρχίδα το Suite Eiffel με θέμα τον ομώνυμο Πύργο ενώ ακολουθεί το Suite Royal, ένα μικρό παλάτι μέσα σε παλάτι 450 τ.μ.

Οι Γάλλοι φημίζονται για το savoir faire. Το Plaza Athénée Hotel μπορεί να θεωρηθεί δικαίως το ‘υψηλό παράδειγμα’ σε ό,τι αφορά τους τρόπους, την άψογη εξυπηρέτηση, το υψηλό service και την πολυτέλεια χωρίς ίχνος υπερβολής ή σνομπισμού.

Ο διεθνούς φήμης interior designer Bruno Moinard σχεδίασε και ανακαίνισε όλους τους χώρους, δίνοντας μια πιο σύγχρονη νότα, διατηρώντας τη διαχρονική του πολυτέλεια τόσο στο lobby, την Galerie, τον περίφημο Κήπο γνωστότερο ως Cour Jardin, αλλά και το Salon Organza ενώ δημιούργησε μια ολοκαίνουρια, αίθουσα εκδηλώσεων με την ανάλογη χλιδή, η οποία ονομάστηκε Salon Haute Couture.

To ξενοδοχείο άνοιξε τις ιστορικές του πόρτες στις 20 Απριλίου 1913. Σήμερα, κατέχει εξέχουσα θέση στις καρδιές των Παριζιάνων και ειδικά της αφρόκρεμας της πόλης ενώ θεωρείται ο ορισμός της γαλλικής εκδοχής για καλή ζωή και αξεπέραστο service. Πρώτος διευθυντής ήταν ο Emile Armbruster. Μεγάλοι συνθέτες και καλλιτέχνες της εποχής, δειπνούσαν μετά από κάθε παράστασή τους. Ήταν ένας σημαντικός χώρος συνεύρεσης εξεχόντων προσωπικοτήτων του Παρισιού. Πρώτος μεγάλος σεφ της εποχής, ήταν ο Jacques Leon Colombier, ο οποίος ήταν αυτός που κέρδισε το πολυπόθητο, για πολλούς, βραβείο London Gourmet Prize, ανεβάζοντας το κύρος του ξενοδοχείου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ήταν ένα από τα λίγα ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Plaza Athénée Hotel θυμίζει παραμύθι. Όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Alain Ducasse au Plaza Athénée

Όποιος δειπνήσει στο πολυτελές εστιατόριο του ξενοδοχείου, αντιλαμβάνεται τι θα πει υψηλή γαστρονομία. Γιατί μετά από αυτή την εμπειρία, οι απαιτήσεις όσων την γευτούν κορυφώνονται. Θεωρείται ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου. Και δικαίως…

Τα gourmet πρελούδια συνθέτει ο Alain Ducasse. Οι περγαμηνές του πολλές κι ατελείωτες όσο και η λίστα αναμονής των κρατήσεων στo διάσημο εστιατόριο του Plaza Athénée. Εδώ το comme il faut service συναντάει τον… μάστορά του. Πιάτα που απογειώνουν τις πέντε αισθήσεις, χειροποίητο σκαμπό για τις επώνυμες τσάντες των πελατών, ειδικό coffret για τα πούρα και λίστα κρασιών χτυπημένα από δημοπρασίες είναι μερικά από την ιδιαίτερη μεταχείριση που μπορεί να έχει το εξέχον πελατολόγιό του.

Οι σχεδιαστές Patrick Jouin και ο Sanjit Manku τήρησαν όλους τους κώδικες του Fine Dining, ξεδιπλώνοντας όλη την τεχνογνωσία και την αριστοτεχνία τους. Έχοντας επιμεληθεί την επίπλωση του εστιατορίου, έρχονται να ολοκληρώσουν το total dining experience. Τα τραπέζια συνδυάζουν υλικά από ξύλο, ατσάλι και δέρμα προσδίδοντας φινέτσα και αριστοκρατικότητα, προετοιμάζοντας το έδαφος στα πιάτα που ακολουθούν από τον εξαιρετικό σεφ, Alain Ducasse, για να μεγαλουργήσει!

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο διάσημος και πολυβραβευμένος σεφ Alain Ducasse με 25 χρόνια εμπειρίας και πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό του μεγαλουργεί για να προσφέρει πιάτα-μικρά διαμάντια για τον ουρανίσκο που περιλαμβάνουν χρυσό χαβιάρι, καραβίδες και δεκάδες εκρηκτικούς gourmet συνδυασμούς που εκτοξεύουν την γαστρονομία στα ύψη. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι κάθε πιάτο του είναι σαν να εκμυστηρεύεται μια μικρή ιστορία. Ο ίδιος εκπροσωπεί την γαλλική κουζίνα, βασισμένη αυστηρά σε φυσικά, φρέσκα υλικά, εμπνευσμένα από την τριλογία ψάρι-λαχανικά-δημητριακά. Δεν είναι τυχαίο ότι χαίρει τον σεβασμό ολόκληρου του πλανήτη, υπηρετώντας χρόνια τώρα, την αντίληψη της Haute Cuisine. Κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο πιάτο.

Ο πήχης κορυφώνεται στο σερβίρισμα των επιδορπίων, τα οποία είναι εξίσου μικρά έργα τέχνης με την υπογραφή του Angelo Musa, έχοντας κερδίσει επάξια τον τίτλο ενός από τους καλύτερους δεξιοτέχνες του είδους της Γαλλίας. Αξίζει να αναφέρουμε τη διάσημη Τιραμισού που αποτελεί έναν φόρο τιμής στην ιταλική καταγωγή του. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πιο σοφιστικέ εκδοχή, η οποία συνοδεύεται υπέροχα με ελαφρύ μασκαρπόνε τυρί, συμπληρώνοντας το απολαυστικό, γευστικό ταξίδι με το διάσημο Σικελικό κρασί. Μια ακόμα φημισμένη δημιουργία του είναι το Paris-Brest που συνοδεύει υπέροχα το απογευματινό τσάι και παραπέμπει σε αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας του ίδιου του Musa.

Το Plaza Athénée Hotel δεν είναι απλά ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά ένας χώρος με προσωπικότητα και ανθρώπους που καταθέτουν την ψυχή τους και την τέχνη τους, πιστοποιώντας την αξία του αυθεντικού που αντέχει στο χρόνο!

INFO


Hotel Plaza Athénée
25 avenue Montaigne
75008 Paris, France
T.: +33 1 53 67 66 65
Ε.[email protected]
www.dorchestercollection.com

Tags from the story
,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *