Οι καλύτεροι προορισμοί για παραμονή Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!

Photo: Βarcelona/Myholidayguru 

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι ίσως η πιο αισιόδοξη μέρα του χρόνου και η μέρα που όλοι θέλουμε να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται, για να ξεκινήσει όμορφα η νέα χρονιά. Είναι το τελευταίο βράδυ της χρονιάς που πέρασε και η πρώτη μέρα, η πρώτη κενή σελίδα του 2019. Άλλοι προτιμούν αυτή την ημέρα να κάθονται στο σπίτι οικογενειακά, άλλοι να βγαίνουν έξω κι άλλοι να ταξιδεύουν σε κάποιο μέρος του κόσμου προκειμένου να ζήσουν μια αξέχαστη βραδιά.

Οι καλύτεροι προορισμοί για παραμονή Πρωτοχρονιάς στον κόσμο που διαλέξαμε εμείς είναι άλλοι αναμενόμενοι κι άλλοι διαφορετικοί, άλλοι με πυροτεχνήματα που σου κόβουν την ανάσα κι άλλοι με τα καλύτερα πάρτι για τη νέα χρονιά. Ποιοι είναι αυτοί;

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Τα πυροτεχνήματα στο λιμάνι του Σίδνεϊ είναι κάθε χρόνο τόσο εκτυφλωτικά, που παρακολουθούνται από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ μεταδίδονται κι από τα διεθνή Μέσα σε όλο τον κόσμο. Οι εορτασμοί ξεκινούν απ’ τις έξι το απόγευμα για να απογειωθούν λίγο πριν και μετά τα μεσάνυχτα.

Photo: Travel Weekly

Βαρκελώνη – Μαδρίτη, Ισπανία

Στη Βαρκελώνη, τα πλήθη συγκεντρώνονται στην Plaça d’Espanya για να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα, να συνεχίσουν στα street parties που ακολουθούν και να κοινωνικοποιηθούν μέσα σε ένα κλίμα ζωντάνιας που δύσκολα βρίσκεις σε άλλη πόλη. Στη Μαδρίτη, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώνονται στην Puerta del Sol για να γιορτάσουν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, γνωστή ως Nochevieja στα ισπανικά, κρατώντας στα χέρια ένα ποτήρι σαμπάνια και δώδεκα σταφύλια, τα οποία και καταναλώνουν όταν αρχίσουν να ακούγονται αντίστροφα τα 12 χτυπήματα του ρολογιού.

Photo: Madrid/elmundo.es

Μαδέιρα, Πορτογαλία

Γιατί στη Μαδέιρα κι όχι τη Λισαβόνα ή το Πόρτο; Γιατί στη Μαδέιρα το φαντασμαγορικό θέαμα με τα πυροτεχνήματα κέρδισε το 2006 το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness κι εξακολουθεί μέχρι σήμερα να θεωρείται το καλύτερο στην Ευρώπη. Το καλύτερο σημείο για να τα παρακολουθήσει κανείς είναι απ’ το κέντρο της πόλης το Funchal, αλλά η θέα είναι το ίδιο εντυπωσιακή κι απ΄το πάρκο Santa Catarina.

Photo: Turismo da Madeira

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Δεν γινόταν να μη συμπεριλάβουμε τη Νέα Υόρκη σ’ αυτή τη λίστα, αφού μια παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Times Square αποτελεί όνειρο πολλών. Η καλύτερη θέα των πυροτεχνημάτων αλλά και τα καλύτερα πάρτι είναι ωστόσο στο Brooklyn, όπου το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία.

Photo: Courtesy CC/Flickr/lookatj

Εδιμβούργο, Σκωτία

Το Εδιμβούργο με το θρυλικό εορτασμό του “Hogmanay”, είναι ένας απ’ τους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για την υποδοχή του νέου έτους. Οι εορτασμοί κρατούν 3-4 ημέρες και περιλαμβάνουν συναυλίες, παρελάσεις, εκδηλώσεις και πάρτι σε μια πανέμορφη πόλη, που όλα είναι σαν να έχουν σταματήσει σε άλλη δεκαετία.

Photo: Getty Images

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Όσοι είναι τυχεροί και βρεθούν στο Ρέικιαβικ την παραμονή Πρωτοχρονιάς, μπορεί να δουν το βόρειο σέλας. Όσοι δεν απολαύσουν αυτό το μοναδικό θέαμα της φύσης, θα έχουν την ευκαιρία παρέα με περίπου 200,000 ανθρώπους να δουν 500 τόνους πυροτεχνημάτων να χρωματίζουν τον ουρανό της πρωτεύουσας της Ισλανδίας, για να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά.

Photo: Nordic Visitor

Tags from the story
0 replies on “Οι καλύτεροι προορισμοί για παραμονή Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!”