Οι καλύτεροι και πιο αγαπημένοι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη!

Photo: The Wander Theory

Οι περισσότεροι συνδέουμε τον Χειμώνα με το γκρι, με το κρύο και τα βράδια μέσα στο σπίτι, αλλά σίγουρα υπάρχει και μια πιο όμορφη πλευρά, που συχνά παραβλέπουμε. Το χιόνι πάνω από τα σπίτια και τα βουνά, τα κάστρα που μοιάζουν να έχουν βγει από κάποιο παραμύθι και τις λίμνες που μετατρέπονται σε πάγο και αντικατοπτρίζουν μια ολόκληρη πόλη!

Οι καλύτεροι και πιο αγαπημένοι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη, είναι υπέροχοι κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, απλά σε συμβουλεύουμε να τους επισκεφτείς τον Χειμώνα, γιατί αυτή την περίοδο είναι απλά μαγεία.

Dolomites, Τιρόλο, Ιταλία

Είναι το ιδανικό ταξίδι για τους λάτρεις του σκι. Είναι το ταξίδι προς τον Βορρά της Ιταλίας, που περνάει μέσα από κοιλάδες και βουνά με τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη. Ενδείκνυται ακόμη και για μια ημερήσια εκδρομή στη Βενετία.

Photo: The Eco Gypsy

Lake Bled, Σλοβενία

Η λίμνη Bled είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Σλοβενία, με τη χαρακτηριστική εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, να βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της. Το νησάκι είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, καλύπτεται ολόκληρο από χιόνι.

Gamla stan, Στοκχόλμη, Σουηδία

Η Στοκχόλμη είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου. Η Gamla stan, η Παλιά Πόλη, είναι γεμάτη από πολύχρωμα σπίτια, σοκάκια και μικρά καφέ, όπου μπορείς να απολαύσεις μια ζεστή σοκολάτα.

Hallstatt, Αυστρία

Γνωστό και ως «το μαργαριτάρι της Αυστρίας», το Hallstatt είναι χτισμένο στις όχθες μια λίμνης που περιτριγυρίζεται από τα βουνά των Άλπεων. Είναι μια πόλη που θυμίζει σε κάθε γωνιά της ένα «ζωντανό» postcard!

Photo: The Wander Theory

Bergen, Νορβηγία

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Νορβηγίας είναι απλά πανέμορφη. Πολύχρωμα ξύλινα σπίτια, μοναδική θέα στα βουνά και μια εμφάνιση του Σέλας, κάνουν αυτή την πόλη έναν must-see προορισμό.

Photo: Tatiana Kolesnikova/Getty Images

Lapland, Φινλανδία

Σε ποια άλλη πόλη, θα μπορέσεις να επισκεφτείς το χωριό του Άγιου Βασίλη, να κάνεις μια βόλτα με το έλκηθρο ταράνδων ή να κοιμηθείς κάτω από το φως του Βόρειου Σέλας;

Photo: Getty Images

Neuschwanstein Castle, Βαυαρία, Γερμανία

Χτισμένο το 1886, το Neuschwanstein είναι το κάστρο που αποτέλεσε την έμπνευση για το κάστρο της «Ωραίας Κοιμωμένης» της Disney. Είναι σίγουρα εντυπωσιακό σε κάθε εποχή, αλλά όταν είναι χιονισμένο είναι ακόμα πιο παραμυθένιο.

Tags from the story
0 replies on “Οι καλύτεροι και πιο αγαπημένοι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη!”