Οι 10 πιο cool γειτονιές στον κόσμο για το 2020

cool γειτονιές
© Unsplash/Erwan Hesry

Το 2020 ήταν μια χρόνια που όλοι περάσαμε περισσότερο χρόνο ανακαλύπτοντας τις γειτονιές μας κι αυτό γιατί η πανδημία δεν μας άφησε και πολλά περιθώρια. Ωστόσο, μερικές γειτονιές κατάφεραν να ξεχωρίσουν και το Time Out μας παρουσιάζει τις 10 πιο cool γειτονιές στον κόσμο για το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα το περιοδικό Time Out δημοσίευσε την ετήσια του λίστα με τις 40 πιο cool γειτονιές στον κόσμο. Στην έρευνα συμμετείχαν 38.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν θετική ψήφο στη γειτονιές που απολαμβάνουν περισσότερο να κάνουν τους περίπατους και τις βόλτες τους.

Με σύνθημα «It’s cool to be kind», το περιοδικό εστιάζει φέτος στα μέρη εκείνα που οι τοπικές κοινότητες και οι επιχειρήσεις έγιναν μια ομάδα και κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Σύμφωνα με τη λίστα του Time Out, την πρώτη θέση κατέκτησε η Esquerra de l’Eixample της Βαρκελώνης, οι κάτοικοι της οποίας κατά τη διάρκεια του αυστηρού τους lockdown έδιναν κουράγιο ο ένας στον άλλον, τραγουδώντας και διοργανώνοντας «πάρτι» απ’ τα μπαλκόνια τους.

Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε το Downtown του Los Angeles, οι κάτοικοι του οποίου έγιναν μια γροθιά για να θρηνήσουν τον πρόωρο θάνατο του Kobe Bryant, καθώς και τη δολοφονία του George Floyd. Ακολουθούν οι υπόλοιπες γειτονιές που κατάφεραν να κατακτήσουν μια θέση στην τελική δεκάδα της λίστας.

Αυτές είναι οι 10 πιο cool γειτονιές στον κόσμο για το 2020:

1. Esquerra de l’Eixample, Barcelona

© Maria Dias/Time Out

2. Downtown, Los Angeles

© Unsplash/Owen Lystrup

3. Sham Shui Po, Hong Kong

© Unsplash/Airam Dato-on

4. Bedford-Stuyvesant, New York

5. Yarraville, Melbourne

© Shuang Li/Shutterstock.com

6. Wedding, Berlin

© Gordon Welters for The New York Times

7. Shaanxi Bei Lu/Kangding Lu, Shanghai

8. Dennistoun, Glasgow

9. Haut-Marais, Paris

© Alex Segre/Alamy Stock

10. Marrickville, Sydney

© Sitchu

Tags from the story
0 replies on “Οι 10 πιο cool γειτονιές στον κόσμο για το 2020”