Ιταλίδα σούπερ γιαγιά σου μαθαίνει online πώς να φτιάξεις μόνος σου φρέσκα ζυμαρικά!

Ιταλίδα σούπερ γιαγιά
© Airbnb

Ιταλίδα σούπερ γιαγιά σου μαθαίνει online πώς να φτιάξεις μόνος σου φρέσκα ζυμαρικά, γιατί εν μέσω καραντίνας μπορεί να ξέμεινες, μπορεί να είχαν αδειάσει τα ράφια στο σούπερ μάρκετ ή μπορεί να βαριέσαι να στείλεις μήνυμα στο 13033 για να βγεις απ’ το σπίτι. 

Πιο συγκεκριμένα, η Nonna Nerina που ζει στην Palombara Sabina, μια μικρή πόλη βόρεια της Ρώμης, έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια τη δική της φήμη ανάμεσα στους λάτρεις της γαστρονομίας, καθώς ταξιδιώτες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης την επισκέπτονται για να φτιάξουν μαζί της αυθεντικά φρέσκα ζυμαρικά!

Όσοι θέλουν να την επισκεφτούν, συνήθως την βρίσκουν μέσω του Airbnb Experiences, αλλά η ίδια και η οικογένεια της, όπως είναι φυσικό, ξεκίνησαν να ακυρώνουν τις κρατήσεις απ’ τον Φεβρουάριο, όταν και ο κορονοϊός «χτύπησε» την Ιταλία.

Τότε, η εγγονή της, Chiara Nicolanti σκέφτηκε η γιαγιά της να παραδίδει online μαθήματα κι έτσι το Nonna Live από μια Εμπειρία στην Airbnb μετατράπηκε σε διαδικτυακό μάθημα που ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει απ’ το σαλόνι του σπιτιού του.

Στο «Handmade Pasta with Grandma», οι επισκέπτες μαθαίνουν να φτιάχνουν ζυμαρικά, παρέα με την αξιολάτρευτη Ιταλίδα γιαγιά. Οι ίδιοι περνάνε δύο ώρες στην κουζίνα με την Nonna Nerina και φτιάχνουν μαζί της τρία διαφορετικά είδη ζυμαρικών, αλλά και μπρουσκέτες με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μάλιστα, αυτή η αξέχαστη εμπειρία είναι μια απ’ τις υψηλότερα βαθμολογημένες στην ιστοσελίδα της AirBnB.

Τα διαδικτυακά μαθήματα με τη Nonna είναι διαθέσιμα μόνο το Σαββατοκύριακο, αλλά η εγγονή της προσφέρει και εκείνη μαθήματα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας. Το δύο ωρών μάθημα μαγειρικής είναι διαθέσιμο για livestream έναντι 50 δολαρίων κι όπως ήδη φαντάζεσαι οι εγγραφές είναι αρκετές κι όσοι θέλουν να κλείσουν μια θέση θα πρέπει να το κάνουν γρήγορα.

Αφού γραφτείς στο μάθημα, το Nonna Live θα σου στείλει τη λίστα με τα ψώνια με όλα τα υλικά που θα χρειαστείς για να μαγειρέψεις τα ζυμαρικά. Παρόλα αυτά, η ιστοσελίδα σου υπενθυμίζει ταυτόχρονα ότι πιθανόν να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι ήδη στην κουζίνα σου.

Αναλυτικά, μπορείς να διαβάσεις το online πρόγραμμα στην ιστοσελίδα nonnalive.com.

Η καλύτερη δραστηριότητα για μια οικογένεια, ένα ζευγάρι ή και για όσους μένουν μόνοι τους, για όσο βρισκόμαστε σε κοινωνική αποστασιοποίηση και θέλουμε να μάθουμε κάτι καινούριο, αλλά και να περάσουμε δημιουργικά την ώρα μας. Saluti!

Tags from the story
0 replies on “Ιταλίδα σούπερ γιαγιά σου μαθαίνει online πώς να φτιάξεις μόνος σου φρέσκα ζυμαρικά!”