Μια ψηφιακή βόλτα στο Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ

Μουσείο Van Gogh
© Unsplash/Rasmus Kuber

Σήμερα πάμε μια ψηφιακή βόλτα στο Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ, το οποίο πρόσφατα προστέθηκε στην μακρά λίστα με όλες τις πινακοθήκες, τα μουσεία και τα μνημεία στον κόσμο που αυτή την περίοδο ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό προσφέροντας ψηφιακές περιηγήσεις απλά με ένα κλικ.

Πιο συγκεκριμένα, το μουσείο Van Gogh διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο με έργα του διάσημου καλλιτέχνη, προσελκύοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους θαυμαστές του σπουδαίου ζωγράφου στο Άμστερνταμ.

Μέσα απ’ την ψηφιακή ξενάγηση που προσφέρει αυτές τις μέρες το μουσείο, το κοινό έχει την ευκαιρία να δει περισσότερους από 200 πίνακες, 500 σχέδια και 700 γράμματα του Vincent van Gogh.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μεταξύ άλλων μερικά απ’ τα σπουδαιότερα έργα του ζωγράφου όπως είναι τα «Ηλιοτρόπια», «Οι Πατατοφάγοι», τα «Άνθη Αμυγδαλιάς» και «Ο Σπορέας».

© Unsplash/Alina Grubnyak

Μπορείς να παρακολουθήσεις την ψηφιακή ξενάγηση μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου (vangoghmuseum.nl), όπου μεταξύ άλλων θα βρεις κι άλλες δραστηριότητες που προσφέρει αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα, κάνοντας μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο, μπορείς να κάνεις μια ψηφιακή βόλτα και σε άλλα σημαντικά μουσεία, ανάκτορα και μνημεία ανά τον κόσμο. Παρακάτω παραθέτουμε το link μερικών που ξεχωρίσαμε εμείς:

Τέλος, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι μέσω ευφάνταστων εφαρμογών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού φέρνει αυτή την περίοδο τον πολιτισμό στο σπίτι μας με ψηφιακές περιηγήσεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Αναλυτικές πληροφορίες και τη λίστα με τα μουσεία που μπορείς να «επισκεφτείς», θα βρεις στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ (culture.gr).

Tags from the story
0 replies on “Μια ψηφιακή βόλτα στο Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ”