Εικονικά ταξίδια με τρένο στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου!

ταξίδια με τρένο
© Trailfinders

Ενώ όλοι είμαστε ακόμη μέσα στο σπίτι και τα ταξίδια στο εξωτερικό μοιάζουν με ένα σενάριο πολύ μακρινό, αυτό δεν μας σταματάει απ’ το να ταξιδεύουμε έστω και εικονικά. Ακολουθούν εικονικά ταξίδια με τρένο στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου για όλους όσους χρειάζονται μια αλλαγή σκηνικού. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, με τον πλανήτη να είναι σε lockdown, έχουμε δει αρκετά μουσεία, μνημεία και παλάτια να ανοίγουν τις πόρτες τους ψηφιακά και να μας επιτρέπουν να κάνουμε μια βόλτα σε αυτά απ’ την άνεση του καναπέ μας. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα ψηφιακό ταξίδι με τρένο στα ομορφότερα μέρη του κόσμου.

Αυτά τα εικονικά ταξίδια με τρένο επιτρέπουν στους θεατές να ξεφύγουν έστω και λίγο απ’ την καθημερινότητα της καραντίνας και να ανακαλύψουν νέα μέρη που ίσως θα τους πάρει πολύ καιρό να επισκεφτούν πραγματικά.

The Flåm Railway, Νορβηγία

Θεωρείται μια απ’ τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο, καθώς περνάει απ’ το τέλος του Aurlandsfjord, τον παραπόταμο του Sognefjord, μέχρι και τα ψηλά βουνά του σταθμού Myrdal. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα περάσεις ακόμη από καταρράκτες, βαθιές χαράδρες, χιονισμένα βουνά και αγροκτήματα μεγάλου υψομέτρου.

Nordland Line, Νορβηγία

Μένουμε στην όμορφη Νορβηγία και αυτή τη φορά ακολουθούμε τη διαδρομή του Nordland Line, που ξεκινάει απ’ το Trondheim Fjordκαι κατευθύνεται όλο και πιο βόρεια. Το τρένο τελικά θα περάσει απ’ τον Αρκτικό Κύκλο και θα καταλήξει στο Fauske.

Bernina Railway, Ελβετία – Ιταλία

Ένα μαγευτικό ταξίδι με τρένο που όσο διαρκεί η καραντίνα μπορείς να απολαύσεις ψηφιακά, αλλά μόλις τελειώσει σίγουρα θα πρέπει να βάλεις στην bucket list σου. Είναι ένα ταξίδι που είναι ονειρικό κάθε εποχή του χρόνου. Ξεκινάει απ’ το St. Moritz της Ελβετίας και καταλήγει στο Tirano της βόρειας Ιταλίας. Φτιάξε έναν καφέ «αλά ιταλικά» και παρακολούθησε το κόκκινο τρένο να περνάει μέσα από γραφικά χωριά, τούνελ και γέφυρες που σου κόβουν την ανάσα.

Belgrade–Bar Railway, Μαυροβούνιο

Θα ξεκινήσεις το ταξίδι σου απ’ το παραθαλάσσιο Bar στο Μαυροβούνιο, θα διασχίσεις τα βουνά της χώρας και μετά από μια υπέροχη διαδρομή, με 102 τούνελ και 96 γέφυρες, θα φτάσεις στο Bijelo Polje.

North Wales Coast Line, Αγγλία – Ουαλία

Το επόμενο βίντεο θα σε ταξιδέψει στην πανέμορφη Ουαλία με ένα British Rail Class 175. Αυτή η ψηφιακή εκδρομή θα ξεκινήσει απ’ το Chester της Αγγλίας και γρήγορα θα περάσει τα σύνορα και θα διασχίσει την ύπαιθρο της Ουαλίας.

Tags from the story
0 replies on “Εικονικά ταξίδια με τρένο στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου!”