Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021

© Unsplash/Fezbot2000

H Airline Ratings δημοσίευσε και φέτος την ετήσια λίστα της με τις 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη χρονιά δεν κάναμε πολλά (σχεδόν καθόλου) ταξίδια. Αναλυτικά ποιες κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο top 20.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη λίστα της AirlineRatings.com με τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021, στην πρώτη θέση συναντάμε για τρίτη συνεχή χρονιά τον εθνικό αερομεταφορέα της Αυστραλίας, Qantas! Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Qatar Airways και στην τρίτη η Air New Zealand, οι οποίες σταθερά βρίσκονται στο top 5 της λίστας, τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Qantas λάμβανε το ίδιο βραβείο ως η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου από το 2014 έως το 2017 και δεν αναδείχτηκε νικήτρια μόνο το 2018 που η Airline Ratings αποφάσισε να δημοσιεύσει τις 20 πιο ασφαλείς εταιρείες εκείνης της χρονιάς με αλφαβητική σειρά, επειδή δεν μπορούσε να αποφασίσει τον νικητή.

Για τη δημοσίευση της συγκεκριμένης λίστας, η ιστοσελίδα AirlineRatings.com συνέλεξε στοιχεία από 385 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, συγκρίνοντας παράγοντες όπως τα αρχεία συντριβής και τα σοβαρά περιστατικά των αεροπορικών εταιρειών, την ηλικία των αεροσκαφών τους και φυσικά τα μέτρα προστασίας έναντι του ιού COVID-19 που εφαρμόζει.

Και επειδή όλοι όταν ταξιδεύουμε θέλουμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι είμαστε ασφαλείς, πόσω μάλλον μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ακολουθούν οι 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2021!

 1. Qantas
 2. Qatar Airways
 3. Air New Zealand
 4. Singapore Airlines
 5. Emirates
 6. EVA Air
 7. Etihad Airways
 8. Alaska Airlines
 9. Cathay Pacific Airways
 10. British Airways
 11. Virgin Australia/Virgin Atlantic
 12. Hawaiian Airlines
 13. Southwest Airlines
 14. Delta Air Lines
 15. American Airlines
 16. SAS
 17. Finnair
 18. Lufthansa
 19. KLM
 20. United Airlines

Tags from the story
,
0 replies on “Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2021”