Άνοιξε το ολοκαίνουριο TWA Hotel στο αεροδρόμιο JFK!

TWA Hotel στο αεροδρόμιο JFK
© Max Touhey

Άνοιξε στις 15 Μαΐου το ολοκαίνουριο TWA Hotel στο αεροδρόμιο JFK, το οποίο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε μεταφέρει πίσω στη δεκαετία του ’60.

Μετά από αρκετά χρόνια προσμονής, την Τετάρτη 15 Μαΐου άνοιξε το πολυτελές TWA Hotel στον εγκαταλελειμμένο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου JFK, στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον τερματικό σταθμό που είχε σχεδιαστεί από τον Eero Saarine και σταμάτησε να λειτουργεί το 2001.

Πιο συγκεκριμένα, το 1962 η αεροπορική εταιρεία Trans World Airlines ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Eero Saarinen να σχεδιάσει τον τερματικό σταθμό του JFK. Γρήγορα, το TWA έγινε σύμβολο του μεταπολεμικού design, με την χαρακτηριστική του οροφή σε σχήμα πτέρυγας, αλλά και τους διαδρόμους με τα κόκκινα χαλιά.

Σήμερα, αυτός ο σταθμός έχει μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ένα αεροδρόμιο. Ειδικότερα, οι επιβάτες θα μπορούν πλέον να χαλαρώνουν στην infinity πισίνα της ταράτσας του ξενοδοχείου ή τους διαδρόμους και τα δωμάτια με τη ρετρό και vintage αισθητική.

© TWA HOTEL/DAVID MITCHELL
© TWA HOTEL/DAVID MITCHELL
© TWA HOTEL/DAVID MITCHELL

Το TWA Hotel θα διαθέτει επίσης αίθουσα φαγητού με διάσημα εστιατόρια και καφετέριες, μεταξύ των οποίων και των Empanada Republic, The Halal Guys και Fresh&Co, ενώ οι πελάτες που ψάχνουν κάτι καλύτερο, μπορούν να επισκεφτούν το Paris Café, το μενού του οποίου υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρια Michelin, Jean-Georges Vongerichten.

Την ίδια ώρα, εκτός από την ταράτσα του ξενοδοχείου, με την infinity πισίνα και τη μοναδική θέα, μπορείς να απολαύσεις το κοκτέιλ σου και μέσα στο Lockheed Constellation του 1958, αυτό που συχνά αναφερόταν ως το πιο όμορφο αεροσκάφος που έχει ποτέ σχεδιαστεί. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει ακόμη γυμναστήριο και ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της TWA.

© TWA
© TWA HOTEL/DAVID MITCHELL
© TWA Hotel

Τέλος, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι κατά την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, εξαντλήθηκαν και τα 512 δωμάτια του ξενοδοχείου, με τις τιμές για μία διανυκτέρευση να ξεκινούν από τα 249 δολάρια.

© Emily Gilbert
© David Mitchell
© David Mitchell

Tags from the story
,
0 replies on “Άνοιξε το ολοκαίνουριο TWA Hotel στο αεροδρόμιο JFK!”