Ο Κώστας Τριγκώνης μιλάει για το “τρελό” 20ήμερο αγώνων ιστιοπλοΐας

Κώστας Τριγκώνης

Ο Κώστας Τριγκώνης περιγράφει, ο ίδιος, το “τρελό” 20ήμερο διακρίσεων και προκλήσεων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα μέλη της ομάδας σε 2 Ευρωπαϊκά και 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας.

«Ήταν ένα τρελό 20ήμερο αγωνιζόμενοι στην Ευρώπη και όχι μόνο μιας και ο 1ος στόχος της χρονιάς για εμάς ήταν τριπλός. Είχαμε να συμμετάσχουμε σε 2 Πανευρωπαικά και ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες θέλοντας να πετύχουμε κάτι που δεν έχει κάνει κανείς εώς τώρα να κερδίσουμε και στα τρία με διαφορετικές συνθέσεις», αναφέρει ο Κώστας Τριγκώνης, περιγράφοντας ένα διάστημα τριών εβδομάδων, με έντονη αγωνιστική δράση και συγκινήσεις στη θάλασσα, ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι:

«Βέβαια για εμένα και τον Ντάνη προσωπικά η 1η νίκη μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula18 ήταν ίσως και η πιο σημαντική μιας και ήταν ο πρώτoς μας τίτλος στη νέα αυτή κλάση στην οποία αγωνιζόμαστε τον τελευταίο χρόνο. Από εκεί και πέρα οι δρόμοι μας θα χώριζαν με εμένα να συμμετέχω στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α-class καταμαράν (foiling) στη Γερμανία και ο Ντάνης με το νέο μέλος της ομάδας μας τον Πέτρο Κωνσταντινίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado στη Γαλλία.

Από πλευράς αποτελεσμάτων, ο στόχος επετεύχθη κατά τα 2/3 μιας και εγώ προσωπικά δεν κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου στο Πανευρωπαϊκό A-class καταλήγοντας στη 17η θέση της γενικής και 14η στην Ευρώπη, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να πω ότι με χαροποίησε κιόλας μιας και μπορούσα να πετύχω πολύ περισσότερα.

Συνολικά, όμως, ως ομάδα θεωρώ ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε αγωνιζόμενοι σε τρια πρωταθλήματα μέσα σε 2 εβδομάδες.

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συμμετοχή και βοήθεια του Πέτρου Κωνσταντινίδη, ο οποίος με αντικατέστησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado όπου μαζί με τον Ντάνη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο για 2η συνεχόμενη χρονιά, 8η σερί για τον Ντάνη.

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και επιθυμούμε να δούμε τον Πέτρο μέσα από αυτές τις εμπειρίες που έζησε μαζί μας να μπορέσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο ξεκινώντας σύντομα την προσπάθεια του στην Ολυμπιακή κατηγορία των 49er.

Για τον Ντάνη δεν έχουμε να πούμε και πολλά μιας και ειναι το μόνο μέλος της ομάδας που τα κέρδισε όλα!

Κάτι το οποίο, όμως, αξίζει να ειπωθεί είναι το γεγονός ότι στο Πανευρωπαϊκό Formula18 είχαμε και τη συμμετοχή ενός 2ου Ελληνικού πληρώματος, του Αλεσσάντρο Στόκο και Πέτρου Κωνσταντινίδη. Διπλή η χαρά για εμάς λοιπόν, όχι μόνο γιατί κερδίσαμε αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας συμμετείχε με 2 πληρώματα.

Ένας από τους κύριους στόχους λοιπόν, αυτής της προσπάθειας ειναι η διάδοση του catamaran στην Ελλάδα κυρίως στη νεα γενιά ιστιοπλόων και ποιος ξέρει ίσως κάποιοι από αυτούς να ακολουθήσουν το Ολυμπιακό όνειρο αργότερα.
Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται μια βάση και πιστεύουμε ότι το Formula18 είναι μια πάρα πολύ καλή βάση για να ξεκινήσει κάποιος όπως και το A-class για να μυηθεί στα ιπτάμενα σκάφη.

Για εμάς όλο αυτό το εγχείρημα αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα και δουλεύουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν μιας και πέρα από τις όποιες αγωνιστικές επιτυχίες όλο και περισσότεροι νέοι ιστιοπλόοι ενδιαφέρονται να ζήσουν την εμπειρία του αγωνιστικού catamaran και αυτό μας δίνει ακόμη περισσότερο κουράγιο για την δύσκολη συνέχεια μιας και η αγωνιστική και όχι μονο δραστηριότητα μας δεν σταματά.

Έχουμε μπροστά μας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado του Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula18 στην Αμερική (Σαρασότα) τον Οκτώβριο όπως και το Saint Barth Cata Cup τον Νοέμβριο.
Υπάρχει και κάτι ακόμη το οποίο θα ανακοινώσουμε αργότερα εφόσον επιβεβαιωθεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και υποστηρικτές μας, στους φίλους και στις οικογένειες που υποστηρίζουν στην τρέλα μας! Ε μα, τι τρέλα όμως!»

Σας ευχαριστούμε!
Κωνσταντίνος Τριγκώνης

0 replies on “Ο Κώστας Τριγκώνης μιλάει για το “τρελό” 20ήμερο αγώνων ιστιοπλοΐας”