Καμίλα Βαλίεβα: Η πρώτη γυναίκα που πέτυχε τετραπλό άλμα στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Η 15χρονη Ρωσίδα Καμίλα Βαλίεβα έγινε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που έκανε τετραπλό άλμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς του 2022. Και λίγο αργότερα εκτέλεσε και δεύτερο!

Αγωνιζόμενη στο ομαδικό, όπου η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ήδη σφραγίσει το χρυσό μετάλλιο μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, εκτέλεσε ένα υπέροχο τετραπλό σάλτσοου στην εκκίνηση του ελεύθερου πατινάζ της.

Ως μια αθλήτρια που καταγράφει ρεκόρ σχεδόν κάθε φορά που αγωνίζεται, από τότε που έκανε το ντεμπούτο της, πριν από λιγότερο από έξι μήνες, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι πέτυχε ένα δεύτερο τετραπλό άλμα στην συνέχεια της ρουτίνας της.

Όπως αναφέρει το BBC τα τετραπλά άλματα – με τέσσερις περιστροφές του σώματος στον αέρα – εξακολουθούν να είναι σπάνια στο καλλιτεχνικό πατινάζ γυναικών, αν και η Βάλιεβα τα εκτελεί τακτικά σε αγώνες αυτή τη σεζόν. Η 15χρονη αθλήτρια κατέφερε να συγκεντρώσει 178,92, βαθμούς, αφήνοντας 30 βαθμούς πίσω την Καορί Σακαμότο.

0 replies on “Καμίλα Βαλίεβα: Η πρώτη γυναίκα που πέτυχε τετραπλό άλμα στο καλλιτεχνικό πατινάζ”