Το Château Mouton Rothschild Bordeaux του 2018 το καλύτερο κρασί του κόσμου για το 2021

Οι ψήφοι είναι εντός και το καλύτερο κρασί του κόσμου για το 2021 είναι…this Château Mouton Rothschild 2018.

Η εντυπωσιακή νέα διάκριση του Bordeaux έρχεται από τον Διαγωνισμό Καλύτερου Οίνου του Κόσμου του Tastingbook. Τους τελευταίους τρεις μήνες, η πλατφόρμα πληροφοριών κρασιού συγκεντρώνει ψηφοφορίες για να βρει ποιο από τα βίνο στον κόσμο κυριαρχεί σε 10 διαφορετικές κατηγορίες.

Περισσότεροι από 190.000 επαγγελματίες και λάτρεις του κρασιού από 115 χώρες συμμετείχαν, ψηφίζοντας περίπου 3 εκατομμύρια ψήφους έναντι 204.675 διαφορετικών κρασιών. Μετά από αυτήν την περίοδο ψηφοφορίας, οι 100 καλύτεροι σε κάθε κατηγορία κρίθηκαν σε δύο τυφλές γευσιγνωσίες που πραγματοποιήθηκαν από Masters of Wine, επαγγελματίες του Tastingbook και άλλους γνώστες.

Η πτώση Rothschild έλαβε τις υψηλότερες βαθμολογίες στους τελικούς και πήρε τον τίτλο του καλύτερου κρασιού και του καλύτερου κόκκινου. Αποτελείται από 86 τοις εκατό Cab Sauv, 12 τοις εκατό Merlot, 2 τοις εκατό Cab Franc και μια βουτιά Petit Verdot, το vintage του 2018 λέγεται ότι είναι μέτριο έως γεμάτο σώμα με ουρανίσκο που προσφέρει κύματα από πικάντικα μαύρα και μπλε φρούτα. Για να το ολοκληρώσω, φαίνεται επίσης καλό. Η ετικέτα σχεδιάστηκε από τον παραγωγικό Κινέζο καλλιτέχνη και συγγραφέα Xu Bing.

«Το Mouton 2018 μεταφέρει όλη τη μοναδική προσωπικότητα του ιστότοπού του, μαζί με το βάθος και τον πλούτο του vintage», δήλωσε ο Jean-Emmanuel Danjoy, διευθυντής του Baron Philippe de Rothschild, σε δήλωση. «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έλαμψε και αναγνωρίστηκε σε τέτοιο επίπεδο στους τελικούς blind tasting».

Το καλύτερο ροζ απονεμήθηκε στο Ixsir Grande Réserve Rosé 2018 του Λιβάνου, ενώ η καλύτερη σαμπάνια κέρδισε το France’s Rare Champagne 2008. Το κτήμα Penfolds της Αυστραλίας κέρδισε το καλύτερο λευκό για το Yattarna Bin 144 Chardonnay 2018 και ονομάστηκε επίσης το Καλύτερο Winery στον κόσμο.

Πιο κοντά στο σπίτι, οι ΗΠΑ καθάρισαν σε δύο κατηγορίες χάρη στην πάντα καρποφόρα κοιλάδα της Νάπα. Το Καλύτερο Cabernet Sauvignon απονεμήθηκε στο Bond St Eden 2015, ενώ το Promontory, που άνοιξε το 2017, στέφθηκε ως το καλύτερο νέο οινοποιείο στον κόσμο. Ο Cory Empting της Promontory ονομάστηκε επίσης ο καλύτερος οινοποιός στον κόσμο.

Αν όλα αυτά σας έχουν διψάσει λίγο και θέλετε να δοκιμάσετε το καλύτερο κρασί του κόσμου, ένα μπουκάλι Chateau Mouton Rothschild του 2018 θα σας κοστίσει περίπου 600 $ το ποτό. Εναλλακτικά, οι μεγάλοι δαπανητές μπορούν να πάρουν μια θήκη ή τρία magnum για περίπου 4.000 $, ένα jeroboam (5 λίτρα) για λίγο πάνω από 5.800 $ ή ένα αυτοκρατορικό (5 λίτρα) για $6.350 μέσω Millesima.

Δείτε παρακάτω την πλήρη λίστα με τους νικητές:

Καλύτερο κρασί/κόκκινο κρασί του κόσμου: Château Mouton Rothschild 2018 (Μπορντό, Γαλλία)

Καλύτερο λευκό κρασί του κόσμου: Penfolds Yattarna Bin 144 Chardonnay 2018 (Αυστραλία)

Καλύτερη σαμπάνια του κόσμου: Rare Champagne 2008 (Campagne, Γαλλία)

Καλύτερος Αφρώδης Οίνος του Κόσμου: Fontanafredda Contessa Rosa Alta Langa Rosé 2014 (Πιεμόντε, Ιταλία)

Καλύτερο ροζέ κρασί του κόσμου: Ixsir Grande Réserve Rosé 2018 (Mount Bekaa, Λίβανος)

Καλύτερο γλυκό κρασί του κόσμου: Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Trockenbeerenauslese 2018 (Rheingau, Γερμανία)

Καλύτερο κρασί Port of the World: Niepoort Vintage Port 2017 (Douro, Πορτογαλία)

Καλύτερο κρασί Cabernet Sauvignon του κόσμου: Bond St Eden 2015 (Napa Valley, ΗΠΑ)

Καλύτερο κρασί Merlot του κόσμου: Masseto 2015 (Τοσκάνη, Ιταλία)

Καλύτερο κρασί Pinot Noir του κόσμου: Armand Rousseau Chambertin 2014 (Βουργουνδία, Γαλλία)

Καλύτερο σπίτι σαμπάνιας του κόσμου: Champagne Piper-Heidsieck (Γαλλία)

Καλύτερο νέο οινοποιείο του κόσμου: Promontory (Napa Valley, ΗΠΑ)

Καλύτερος οινοποιός του κόσμου: Cory Empting (Harlan Estate/ Bond /Promontory)

0 replies on “Το Château Mouton Rothschild Bordeaux του 2018 το καλύτερο κρασί του κόσμου για το 2021”