Τα Παπάκια: Ένα all day bar-bistro, που εύκολα θα σας κάνει θαμώνα του

Τα Παπάκια

Τα Παπάκια, ένα all day bar-bistro, που εύκολα θα σας κάνει θαμώνα του. Μια νέα άφιξη σε κεντρικό σημείο στην περιοχή του Χολαργού ήρθε, για να μας προσφέρει ζεστή φιλοξενία, κέφι, μουσικές βραδιές, χορό και γευστικά πιάτα με κυρίαρχες τις μεσογειακές γεύσεις.

Η διακόσμηση του χώρου ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις της εποχής αφού η επιχείρηση αποφάσισε ν’ αναθέσει το σχεδιαστικό κομμάτι σε μία νέα και ανερχόμενη αρχιτέκτονα ονόματι Σοφία Τόλου, που κατάφερε να μετατρέψει ένα πρώην συνεργείο σε ένα minimal all day χώρο καλού φαγητού και αναψυχής.

Πρωταγωνιστής στα “παπάκια” είναι ο Μιχάλης Βλαχοδημήτρης με χρόνια εμπειρία στην εστίαση κυρίως στην περιοχή των Βορείων Προαστίων, αλλά και της κοσμοπολίτικης Μυκόνου.

Από ότι φαίνεται, η απόφαση για το “χαρακτήρα” του χώρου ήταν από την αρχή ξεκάθαρη: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο, που να αλλάζει σκηνικό όσο κυλάνε οι ώρες», τονίζει ο κος Βλαχοδημήτρης. Και ο στόχος επετεύχθει!

Έτσι, τα “παπάκια” θα σας καλωσορίσουν το πρωί με χαμόγελο και lounge μουσική για καφέ και κους-κους ή καφέ πακέτο για όσους είναι ήδη αργοπορημένοι στο γραφείο. Τις μεσημεριανές ώρες ο χώρος είναι πανέτοιμος, για να φιλοξενήσει επαγγελματικά γεύματα, όπου μπορείτε για αλλαγή να γευτείτε υπέροχες “μαμαδίστικες γεύσεις”, που θα σας ανατρέξουν πίσω στα παιδικά σας χρόνια. Καθώς η ώρα περνάει η μουσική δυναμώνει, η ατμόσφαιρα φωτίζεται με χρώματα που χαλαρώνουν και στο μπαρ προετοιμάζονται να δεχτούν όσους επιλέγουν να κάνουν μια στάση για ένα ποτό ή ένα ποτήρι κρασί, με συναδέλφους ή φίλους, πριν την επιστροφή στο σπίτι για το οικογενειακό δείπνο. Όταν ο ήλιος έχει πλέον δύσει τα τραπέζια είναι ήδη γεμάτα για φαγητό γι ‘αυτό θα σας πρότεινα να κάνετε τηλεφωνική κράτηση, για να μην απογοητευτείτε. Υπάρχει βέβαια πάντα η επιλογή της αναμονής στο μπαρ για ένα aperitif και διακριτικό χαζολόγημα, αφού σε κάποια γωνιά θα δείτε τον μόνιμο θαμώνα και σε όλους αγαπητό Νίκο Σαργκάνη, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Μπάμπη Στόκα, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και πολλούς άλλους καλλιτέχνες και πολιτικούς, που το έχουν ήδη ξεχωρίσει για “στέκι” τους.

Τo Μenu:


Τα Παπάκια Τα Παπάκια Τα Παπάκια

Λόγω της τρέλας μου για τη μαγειρική και το καλό φαγητό επιδιώκω πάντα, να γνωρίζω και να συζητάω εκτενέστερα με τους σεφ. Είχα λοιπόν την τιμή να γνωρίσω από κοντά τον Αδάμ Παπαδάκη, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην κουζίνα του εστιατορίου και είναι ένας σεφ με σπουδές και εμπειρία σε χώρες, όπως η Γαλλία και η Ελβετία.

Μου εξηγεί με θέρμη την αγάπη του να δημιουργεί πιάτα, επιλέγοντας άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Έτσι, τα κρέατα που θα δοκιμάσετε είναι από την εξαιρετική φάρμα Μπράλου, ενώ τα τυριά έχουν προέλευση από τυροκομική στάνη των Ζωνιανών της Κρήτης.

Στο menu που έχει σχεδιάσει αναδεικνύονται οι γεύσεις και οι μυρωδιές της Μεσογείου, που είναι είναι ούτως ή αλλιώς all day, όπως και το concept του χώρου.

Πληροφορίες:


Μεσογείων 254

Χολαργός, Αθήνα

210 6540066

0 replies on “Τα Παπάκια: Ένα all day bar-bistro, που εύκολα θα σας κάνει θαμώνα του”