Gucci: Πιείτε τον ιταλικό οίκο… γουλιά γουλιά!

Και τώρα θα αναρωτηθείτε τι σημαίνει αυτό! Η πολυτελής μάρκα χρησιμοποίησε τον μαέστρο της mixology Giorgio Bargiani για να αναπτύξει το Elisir dElicriso, το πρώτο κοκτέιλ με την υπογραφή Gucci! Ένα κοκτέιλ αντάξιο του ιταλικού οίκου με άρωμα Μεσογείου και ιταλικού καλοκαιριού!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Κοκτέιλ Gucci; Είναι πλέον πραγματικότητα, καθώς ο δυναμικός ιταλικός οίκος πολυτελών προϊόντων παρουσιάζει το Elisir d’Elicriso, ένα συλλεκτικό pre-mixed κοκτέιλ που αναπτύχθηκε από τον μαέστρο της mixology Giorgio Bargiani για το καφέ και το κοκτέιλ μπαρ Gucci Giardino 25 της Φλωρεντίας.

Η ελκυστική ροζ απόχρωση είναι ορατή, παρακινώντας τους θαμώνες να δοκιμάσουν το ποτό τόσο για την αισθητική όσο και για τη γεύση
Η ελκυστική ροζ απόχρωση είναι ορατή, παρακινώντας τους θαμώνες να δοκιμάσουν το ποτό τόσο για την αισθητική όσο και για τη γεύση

Ένας αναγνωρισμένος Ιταλός μπάρμαν που εργάζεται στο hip  μπαρ του Λονδίνου το Connaught Bar, ως βοηθός διευθυντής mixology εδώ και οκτώ χρόνια, ο Bargiani δημιούργησε ένα χαρακτηριστικό μείγμα που έχει να κάνει με την αφύπνιση προσωπικών αναμνήσεων, τον σεβασμό της περιοχής της Τοσκάνης και την κωδικοποίηση των αξιών που βρίσκονται στο DND της ενός αιώνα ιστορίας του οίκου Gucci.

«Η προσωπικότητα κάνει κάθε κοκτέιλ μοναδικό, πάντα αναζητώ κάτι που κάνει τους πελάτες να θυμούνται τα κοκτέιλ μου και ειδικά τις στιγμές που συνδέονται με αυτα», είπε ο Bargiani αποκαλύπτοντας το Elisir d’Elicriso στο καφέ στη διάσημη Piazza della Signoria της Φλωρεντίας πριν λίγες ημέρες.

Το αιθέριο έλαιο ελίχρυσου (αμάραντου) είναι το διαφορετικό συστατικό που όπως είπε ο Bargiani, «μυρίζει σπίτι, όπως η Πίζα [η πατρίδα του], η θάλασσα και οι θάμνοι της Μεσογείου
Το αιθέριο έλαιο ελίχρυσου (αμάραντου) είναι το διαφορετικό συστατικό που όπως είπε ο Bargiani, «μυρίζει σπίτι, όπως η Πίζα [η πατρίδα του], η θάλασσα και οι θάμνοι της Μεσογείου

Ο Bargiani έκανε 15 δοκιμές σε επτά μήνες για να βρει το τέλειο μείγμα. Βασισμένο στο βερμούτ και τις εσπεριδοειδείς και φυτικές νότες του, που αναδεικνύονται περαιτέρω από τα λικέρ Vetiver και N.4 Podere Santa Bianca, το κοκτέιλ συμπληρώνεται με σταγόνες London Dry Gin, λευκό ξίδι, κόκκινο κρασί από Tenuta San Guido, καθώς και αιθέριο έλαιο ελίχρυσου (αμάραντου).

«Το τελευταίο συστατικό», είπε ο Bargiani, «μυρίζει σπίτι, όπως η Πίζα [η πατρίδα του], η θάλασσα και οι θάμνοι της Μεσογείου».

Πρότεινε να το δοκιμάσετε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους, όπως είναι, με την προσθήκη πάγου, με μια δόση αφρώδους οίνου ή την προσθήκη σόδας ή νερού με φυσαλλίδες για πιο μακριάς διάρκειας… απόλαυση.

Ο Mixologist Giorgio Bargiani με την Martina Bonci που διευθύνει το καφέ-μπαρ Gucci Giardino 25 στη Φλωρεντία // Ο δημιουργός με το πρώτο signature cocktail του οίκου Gucci
Ο Mixologist Giorgio Bargiani με την Martina Bonci που διευθύνει το καφέ-μπαρ Gucci Giardino 25 στη Φλωρεντία // Ο δημιουργός με το πρώτο signature cocktail του οίκου Gucci

Το μπουκάλι είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του. Μια πολύπλευρη γυάλινη καράφα, θυμίζει τα σχέδια πολυτελών δοχείων αρωμάτων που έγιναν δημοφιλή στα τέλη του 19ου αιώνα. Ενώ η πρισματική υφή του μπουκαλιού  προσφέρει μια κρυστάλλινη «θέα» του υγρού.

Η ελκυστική ροζ απόχρωση είναι ορατή, παρακινώντας τους θαμώνες να δοκιμάσουν το ποτό τόσο για την αισθητική όσο και για τη γεύση. Μια ετικέτα δεμένη γύρω από τη βάση του καπακιού φέρει το όνομα Gucci, μαζί με ένα σκίτσο ενός ματιού, το όνομα του μπαρ και το όνομα του ποτού με ρουστίκ γραμματοσειρά.

Το Gucci Giardino 25 είναι η τελευταία προσθήκη στον πολυχώρο που σχεδιάστηκε από τον δημιουργικό διευθυντή Alessandro Michele, το Gucci Garden
Το Gucci Giardino 25 είναι η τελευταία προσθήκη στον πολυχώρο που σχεδιάστηκε από τον δημιουργικό διευθυντή Alessandro Michele, το Gucci Garden

«Αυτή η συνεργασία με τον Gucci απέδειξε ότι κάτι έκανα σωστά», είπε ο mixologist που ξεκίνησε την καριέρα του σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο θέρετρο Πορτοφίνo της Ιταλίας πριν ενταχθεί στο hot spot του Λονδίνου.

«Ο Gucci και εγώ μοιραζόμαστε τις ίδιες ρίζες της Τοσκάνης και έχουμε το ίδιο όραμα, επιδιώκοντας την αριστεία, αναζητώντας την κομψότητα χωρίς να κολλάμε στο παρελθόν και πάντα λαχταρούμε για καινοτομία», είπε.

Άποψη από τη μπάρα του Gucci Giardino 25
Άποψη από τη μπάρα του Gucci Giardino 25

Το Elisir d’Elicriso θα προστεθεί στη λίστα των κοκτέιλ του μπαρ και θα είναι επίσης διαθέσιμο προς πώληση στην Ιταλία σε περιορισμένη έκδοση στο Giardino 25 και στο ηλεκτρονικό του κατάστημα, καθώς και στο ηλεκτρονικό εμπόριο Gucci Osteria με τιμή 140 ευρώ.

Εάν βρίσκεστε στη Φλωρεντία, μπορείτε να παραγγείλετε το Elisir d’Elicriso εκτός μενού στο Gucci Giardano 25. Το Gucci Giardino 25 είναι η τελευταία προσθήκη στον πολυχώρο που σχεδιάστηκε από τον δημιουργικό διευθυντή Alessandro Michele, το Gucci Garden. Άνοιξε αθόρυβα τον περασμένο Ιανουάριο και διευθύνεται από την Martina Bonci.

Η κομψότητα και η ιταλική φινέτσα στους χώρους του Gucci Giardino 25
Η κομψότητα και η ιταλική φινέτσα στους χώρους του Gucci Giardino 25

Το κοκτέιλ είναι επίσης διαθέσιμο για ηλεκτρονική παραγγελία στον ιστότοπο Giardano 25 (καθώς και στον ιστότοπο της Gucci Osteria), αν και προς το παρόν αποστολές γίνονται μόνο στην Ιταλία.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι ο Gucci θα αποφασίσει τελικά να κυκλοφορήσει το κοκτέιλ της με την υπογραφή του παγκοσμίως. Ένα όνειρο για ένα ιταλικό καλοκαίρι…

0 replies on “Gucci: Πιείτε τον ιταλικό οίκο… γουλιά γουλιά!”