Τι λένε οι γυναίκες…και τι πραγματικά εννοούν!

H Εύα Πέτροβα, σε μια ευγενική προσφορά του Men's Arena..., περνάει για λίγο στην απέναντι όχθη και δίνει συμβουλές προς...ερωτευμένους. Μάθετε επιτέλους, τι λένε οι γυναίκες και τι, πραγματικά εννοούν.

H καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από μικρά, αθώα ψεματάκια, που ενδεχομένως να κρύβουν αλήθειες που ούτε και εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να παραδεχτούμε. Ο οργανισμός μας μοιάζει να έχει συνηθίσει σε μικρές δόσεις από τα ψεματάκια αυτά, γι’ αυτό και δεν αντιδράει. Αρκετές φορές, οι δόσεις αυτές ίσως να μας είναι και υποσυνείδητα απαραίτητες, για να αντέξουμε την όποια αλήθεια «δεν αντέχει» η πραγματικότητά μας. Τι γίνεται, όμως, όταν στη σχέση μας αυτά τα συνηθισμένα ψεματάκια δεν τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, είτε όταν τα λέμε εμείς στον σύντροφό μας, είτε όταν εκείνος τα λέει σε εμάς; Μάλλον προσπερνάμε τις δικές μας αλήθειες, με κίνδυνο να «χάσουμε» τη σχέση και τον εαυτό μας.

Για το Men’s Arena από την Εύα Πέτροβα 

Είναι βέβαιο πως η αποκωδικοποίηση της γυναικείας συμπεριφοράς είναι δύσκολη υπόθεση…για τους άντρες. Ωστόσο, υπάρχουν φράσεις-ατάκες, που ο μέσος όρος των γυναικών χρησιμοποιεί καθημερινά και συχνά περνάνε απαρατήρητες.

Γνωστή σε σας τους άντρες ατάκα πρώτου ραντεβού, που οι περισσότεροι εξακολουθείτε να θέλετε να την πιστεύετε, είναι η εξής: «Εγώ γενικά δεν ψάχνομαι…». Φράση χιλιοειπωμένη και πλέον ξεπερασμένη. Η αλήθεια; Όχι μόνο «ψάχνεται», κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αλλιώς δε θα βρισκόταν τη δεδομένη στιγμή απέναντί σας, αλλά αισθάνεται και ενοχές γι’ αυτό.

«Εγώ τα βράδια δεν τρώω πολύ…Προσέχω» είναι μια φράση που κυκλοφορεί από το δεύτερο ραντεβού και μετά και που σίγουρα όλοι οι άντρες έχουν ακούσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Επίσης ξεπερασμένη και κοινότοπη ατάκα, που δεν πρέπει πλέον να περάσει απαρατήρητη! Μια γυναίκα που καταφεύγει σε αυτή την κλισέ φράση σίγουρα υποφέρει…και υποφέρει επειδή περιμένει από εσάς να καλύψετε την ενδεχόμενη ανασφάλειά της, λέγοντάς της, απλά και μόνο, ότι δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη να προσέχει! Μη σας φανεί καθόλου περίεργο ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό γυναικών έχει ανάγκη την επιβεβαίωση, ιδίως όταν προσπαθεί να κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις.

Καθώς η σχέση σας προχωράει όπως ακριβώς περιμένατε, ακούτε κάποια στιγμή από την αγαπημένη σας πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να βγαίνετε μέχρι το πρωί με τους κολλητούς σας, εφόσον και αυτή έχει ακριβώς την ίδια ανάγκη με εσάς. Νομίζετε δικαίως λοιπόν ότι βρήκατε τον άγγελο επί της Γης… Κάθε άλλο θα έλεγα. Η γυναίκα έχει σίγουρα πρόβλημα και το δείχνει! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την ίδια ανάγκη την ίδια στιγμή με εσάς! Απλά, ελπίζει μάταια σε αυτόν τον έμμεσο τρόπο απειλής, που…σπάνια έχει αποτέλεσμα.

Τον τελευταίο καιρό σε όλο κα1 περισσότερες γυναίκες «αρέσει η μπάλα». Έχει μάλιστα παρατηρηθεί και αύξηση των γυναικών στα γήπεδα. Όχι… ούτε καν να το σκεφτείτε. Η αλήθεια δεν είναι τόσο ρόδινη όσο φαίνεται, εκτός βέβαια αν μιλάμε για εξαιρέσεις. Δε μας αρέσει η μπάλα, αλλά πολλές φορές μπορούμε να γίνουμε ακόμα και φανατικές μιας ομάδας για τα μάτια σας μόνο! Οι γυναίκες που μπορούν ακόμα και να στην ιδέα της όποιας φανέλας είναι, απλά, πολύ ερωτευμένες – και πάλι πολύ ανασφαλείς. Θεωρούν, λανθασμένα, ότι με το να αποκτήσουν κοινά με εσάς ενδιαφέροντα, θα γίνουν περισσότερο αρεστές.

Κι ενώ όλα δείχνουν καλά με αθώα, αναμενόμενα ψεματάκια, στα οποία -κακώς- δε δώσατε σημασία, όπως «στη δουλειά υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται» ή «με τον πρώην μου είμαστε καλοί φίλοι», έρχεται μια μέρα που η αγαπημένη σας απλά βαριέται ή είναι πολύ κουρασμένη για να σας δει. Σίγουρα, πριν από αυτή τη φράση-κλειδί έχει η ατάκα της… κατάθλιψης, που έχει επίσης αγνοηθεί. Η κατάθλιψη, η σύγχρονη νόσος όλων όσοι θεωρούν ότι αφού δεν έχουν κάτι σοβαρό που να εξηγεί τη συναισθηματική τους κούραση, πρέπει τουλάχιστον να έχουν κατάθλιψη, αν δεν είναι περαστική, είναι δυστυχώς κακό σημάδι για τη σχέση. Ένα ακόμα υποσυνείδητο ψέμα που απλά υποβοηθάει μια μεγάλη αλήθεια…Έχουμε ήδη βαρεθεί τον άντρα των ονείρων μας! Και τότε συνειδητοποιούν οι γυναίκες ότι θέλουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους, να ηρεμήσουνε, να χαλαρώσουν, να επισκεφτούν ίσως ένα spa, για να σκεφτούν τι θέλουν από τη σχέση τους!

«Ήμουν απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, εσύ ήσουν εντάξει, εγώ έχω το πρόβλημα και θέλω να μείνω μόνη μου να ξεκαθαρίσω τις σκέψεις μου». Φράσεις που αποτελούν τη χαριστική βολή για εσάς που μόλις έχετε αρχίσει να υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με την αγαπημένη σας Φράσεις αναμενόμενες και κοινότοπες. Καταρχάς, η ειλικρίνεια είναι κάτι που ή υπάρχει και φαίνεται ή δεν υπάρχει και δηλώνεται! Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τίποτα να σκεφτεί και να ξεκαθαρίσει. Συχνά εμείς οι γυναίκες, από το άγχος μας να σας κρατήσουμε κοντά μας, κάνουμε το λάθος να μεταμορφωνόμαστε σε κάτι άλλο. Ο πραγματικός μας εαυτός όμως αντιδρά και, αργά γρήγορα, βγαίνει στην επιφάνεια. Η σχέση έχει ήδη τελειώσει και εσείς δεν έχετε παρά να περιμένετε να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις της, μέχρι βέβαια να περάσει από μπροστά σας ο επόμενος έκπτωτος άγγελος, με τον οποίο -ως πιο έμπειρος πια δε θα κάνετε τα ίδια λάθη!

Για να αναγνωρίζετε έγκαιρα τα αθώα αυτά ψέματα, που αν συσσωρευτούν μπορεί να αποβούν μοιραία για τη σχέση σας, θα σας αποκαλύψω τη λέξη-κωδικό, η οποία αποκωδικοποιεί κάθε παρόμοια ατάκα που θα ακούσετε. Ο κωδικός είναι ένα και μόνο «γιατί;». Ρωτήστε τη γιατί «δεν ψάχνεται» ή γιατί «της αρέσει μπάλα»… Απαντήσεις που σίγουρα δεν έχει να δώσει, ενώ θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να δημιουργεί εντυπώσεις που δεν μπορεί να υποστηρίξει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό όσο υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις να υπάρχουν και ανασφάλειες που εκφράζονται μέσα από αθώα ψεματάκια, τα οποία σημειωτέο- δεν αποτελούν μόνο… γυναικείο προνόμιο! Το θέμα είναι να είμαστε ο εαυτός μας μέσα στη σχέση, να ξέρουμε να ακούμε αλλά και να μιλάμε, να δίνουμε σημασία στα μικρά, για να έρθουν και τα μεγάλα!

0 replies on “Τι λένε οι γυναίκες…και τι πραγματικά εννοούν!”