Πώς να μη χάσεις τον ύπνο σου λόγω κορονοϊού

ύπνος
© Unsplash/Damir Spanic

Τα προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης με τον κορονοϊό όπου όλοι ζουν σε μια αβεβαιότητα πολλαπλασιάζονται. Προβλήματα που ήδη έχουμε, ειδικά τώρα είναι πολύ δύσκολο να λυθούν. Μπορεί λοιπόν κι εσύ να πέφτεις για ύπνο με χίλια προβλήματα στο μυαλό σου, να σκέφτεσαι το αύριο, τη δουλειά σου και να πλέκεις αρνητικά σενάρια στο μυαλό σου. Όλη αυτή η κατάσταση σε κουράζει και ακόμα κι αν τελικά καταφέρεις να κοιμηθείς, ίσως βλέπεις εφιάλτες ή ξυπνάς μέσα στη νύχτα μες στον ιδρώτα. Δες τι μπορείς να κάνεις για πιο ήρεμα βράδια στο κρεβάτι σου.

Φτιάξε μια συγκεκριμένη ρουτίνα και τήρησέ την

Προφανώς θα έχεις ήδη διαμορφώσει τη νέα σου ρουτίνα ειδικά αν εργάζεσαι από το σπίτι. Ίσως να σου πήρε χρόνο να το κάνεις, αλλά τις ισορροπίες σου το πιθανότερο είναι να τις έχεις βρει. Μείνε όσο γίνεται πιο πιστός σε αυτό το νέο πρόγραμμα, ακόμα και στην ώρα που θα πηγαίνεις για ύπνο και θα σηκώνεσαι το πρωί.

Απενεργοποίησε το βράδυ όλες τις συσκευές σου

Αυτό το διάστημα όλοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο πολύ, μαζί κι εσύ. Αν βλέπεις σειρές ή ταινίες στο Ίντερνετ ώρες ολόκληρες το βράδυ, μην περιμένεις να σε πάρει ο ύπνος ξαφνικά. Ίσως σου ακούγεται σκληρό, αλλά απενεργοποίησε τα πάντα μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο, αν θέλεις να κοιμηθείς γρήγορα και καλά.

Μην υπεραναλύεις όσα ακούς

Οι υπερβολικές και συχνά ανακριβείς πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης κι από τους γνωστούς σου, μπορούν να σου δημιουργήσουν πανεύκολα πανικό. Ενημερώσου σωστά, μη συζητάς πολλά και για πολλή ώρα σχετικά με το θέμα και μην ακούς συνεχώς ειδήσεις. Οι λανθασμένες πληροφορίες αρκούν για να σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου.

Δοκίμασε να μετατρέψεις το δείπνο σου σε ιεροτελεστία

Ο εγκλεισμός ίσως να σε έχει φέρει πιο κοντά με την οικογένεια ή τους φίλους σου, έστω κι αν αυτοί βρίσκονται μακριά. Στο τέλος κάθε μέρας λοιπόν, προσπάθησε να χαλαρώσεις όμορφα όπως θα έκανες σε κάθε άλλη περίσταση. Ετοίμασε ένα όμορφο δείπνο, απόλαυσέ το μόνος ή με τους δικούς σου, κάντε ευχάριστες συζητήσεις, τηλεφώνησε στα αγαπημένα σου πρόσωπα το βράδυ. Θυμηθείτε μαζί παλιά αστεία, μιλήστε για τα σχέδιά σας όταν όλη αυτή η κατάσταση τελειώσει. Αν θέλεις να περνάς πιο ήσυχα τα βράδια σου, διάβαζε βιβλία, κάνε χαλαρωτικά μπάνια πριν τον ύπνο και απόλαυσε τη βραδινή θαλπωρή του σπιτιού σου ακόμα κι αν έξω η άνοιξη σε καλεί.

Tags from the story
0 replies on “Πώς να μη χάσεις τον ύπνο σου λόγω κορονοϊού”