Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο πούρο για εσάς

Μια καπνιστή προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος είναι η εκπαίδευση. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πυροδοτούν ένα πούρο μόνο μία φορά σε ένα μπλε φεγγάρι – συνήθως για να σηματοδοτήσουν ένα εορταστικό ορόσημο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πολύ μακριά από ειδικούς σε αυτό το θέμα. Αλλά, αν αρχίσετε να αγοράζετε το πούρο που σας ταιριάζει – λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα, το μέγεθος, το σώμα και τη γεύση – η γευστική εμπειρία σας θα είναι απίστευτα καλύτερη, πιθανώς επαναλαμβανόμενη και μαζί μπορούμε να σώσουμε το πούρο.

Έτσι, o Chris Gwaltney, o ανώτερος καπνεργάτης για το The Humidor. Ο Gwaltney πέρασε πάνω από 25 χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και συναντήθηκε με προμηθευτές για να διαλέξει μάρκες και αποθέματα για το The Humidor – και δεν υπάρχει κανένας καλύτερος για να μας διδάξει πώς πρέπει να αγοράζουμε τα πούρα μας.

Τα μεγαλύτερα είναι και καλύτερα όταν πρόκειται για πούρα;

«Τα πούρα μετρούνται τόσο από το μήκος όσο και από το δακτύλιο, ή τη διάμετρο», λέει ο Gwaltney. «Με την πάροδο των ετών, τα μεγαλύτερα πούρα έχουν γίνει δημοφιλή, πιθανότατα από τότε που θεωρούνται ότι προσφέρουν καλύτερη αξία – περισσότερη έκπληξη για το χρήμα σας…»

«Αλλά, ένας άλλος λόγος για την άνοδο και τη φήμη τους είναι ότι τα παχύτερα πούρα προσφέρουν μεγαλύτερο και πιο δροσερό καπνό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν καπνίζετε αργά και αν αφιερώσετε χρόνο, ακόμη και τα πιο λεπτά θα σας προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία. Το πραγματικό κλειδί είναι να αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε το πούρο σας. Θυμηθείτε, δεν είναι αγώνας ».

Ποιο είναι το «σώμα» ενός πούρου και γιατί έχει σημασία;

«Όταν ακούω τον όρο «σώμα», εξηγεί ο Gwaltney, «το εξισώνω αμέσως με τη δύναμη ενός πούρου. Τα τσιγάρα, για παράδειγμα, πρέπει να τα απολαμβάνουν μόνο όσοι είναι βετεράνοι καπνιστές πούρων και έχουν δουλέψει μέχρι εκεί».

«Οι νέοι καπνιστές πρέπει να ξεκινήσουν με το ήπιο άκρο του φάσματος», προσθέτει, «και να μην πιέζονται να καπνίσουν τα ίδια μπαστούνια που φουσκώνουν οι θείοι σας στις οικογενειακές συναθροίσεις. Δεν υπάρχει τίποτα εξωπραγματικό στο να καπνίζεις ένα ήπιο ή μεσαίου μεγέθους πούρο-αλλά το να πρασινίζεις ενώ καπνίζεις μετά το δείπνο είναι πολύ άψυχο».

Πρέπει να ψάξω για ένα συγκεκριμένο σχήμα πούρου;

«Υπάρχουν πολλά, πολλά σχήματα πούρων – επίσης γνωστά ως vitolas- και οι καπνιστές πούρων μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένοι για το ποια τους αρέσει περισσότερο», αποκαλύπτει ο καπνιστής. «Τα vitolas μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες: κανονικά ή «Parejo» και ακανόνιστα ή” Figurado ». Τα πούρα Parejo έχουν την ίδια διάμετρο στις κορυφές και στον πυθμένα τους και έχουν στρογγυλεμένο κεφάλι. Το Figurados μπορεί να έχει μυτερά κεφάλια ή να είναι μυτερό και στα δύο άκρα. Ένα άλλο κοινό σχήμα είναι το «Culebra», τρία λεπτά πούρα που στρίβουν το ένα γύρω στο άλλο και μοιάζει με μια δέσμη φιδιών.

«Υπάρχουν λεπτοί τρόποι που το σχήμα μπορεί να επηρεάσει τη γεύση. Ένα πούρο σε σχήμα «Perfecto», για παράδειγμα, έχει διαφορετική διάμετρο στην κορυφή του από το κάτω μέρος του. Αυτό σημαίνει ότι, λόγω της διαφορετικής ποσότητας καπνού πλήρωσης σε κάθε στάδιο του πούρου, η γεύση μπορεί να αλλάξει καθ ‘όλη τη διάρκεια του καπνίσματος ».

Μπορείτε να προσδιορίσετε ποια πούρα θα έχουν ποιες νότες γεύσης;

«Σήμερα είναι η χρυσή εποχή των πούρων», διακηρύσσει ο Gwaltney. «Έχουμε πολλές υπέροχες περιοχές καπνοκαλλιέργειας όπως η Ονδούρα, η Νικαράγουα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό, η Βραζιλία, ο Ισημερινός και οι ΗΠΑ – για να αναφέρουμε μόνο μερικές! Και όλα αυτά τα μέρη έχουν ξεχωριστά προφίλ γεύσης και πλεονεκτήματα που οι κύριοι μπλέντερ μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες συνδυασμούς για να ευχαριστήσουν κάθε ουρανίσκο. Οι γεύσεις του πούρου μπορεί να κυμαίνονται από το γλυκό φάσμα, όπως το καφέ και τη σοκολάτα, μέχρι την πικάντικη πλευρά με νότες καφέ και μαύρου πιπεριού».

«Το κλειδί για να μάθετε ποιο είναι το αγαπημένο σας είναι να τα δοκιμάσετε όλα», συνεχίζει. «Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας καπνιστής είναι να κλειστεί σε ένα γευστικό προφίλ ή σε ένα πούρο. Υπάρχει ένας ολόκληρος γευστικός κόσμος εκεί έξω. οπότε πηγαίνετε και εξερευνήστε το! »

Υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια για ένα κακό πούρο;

«Όπως και με το κρασί, η τιμή δεν είναι πάντα ο καλύτερος δείκτης σας», συμβουλεύει ο καπνεργάτης. «Όταν κοιτάζω ένα πούρο, κάνω πρώτα μια οπτική επιθεώρηση. Είναι το πούρο στεγνό ή ραγισμένο; Αυτό είναι προφανώς ένα αρκετά εύκολο πράγμα για να προσδιοριστεί και είναι καλύτερο να το κοιτάξετε απλά το πούρο και να το αγγίξετε απαλά. Ποτέ μην πιέζετε ένα πούρο για αυτό, καθώς θα καταστρέψει ακόμη και ένα τέλεια κατασκευασμένο και σωστά υγραμένο ραβδί».

«Στη συνέχεια, κοιτάζω τις πληροφορίες για το ίδιο το πούρο: το φύλλο περιτυλίγματος, την αναγραφόμενη αντοχή και πάντα τη φήμη του κατασκευαστή. Εάν έχετε αμφιβολίες για την επιλογή σας, απλώς ρωτήστε τον καπνεργάτη σας. Στο τέλος, η απόλαυση ενός συγκεκριμένου πούρου εξαρτάται από τη δοκιμή και το λάθος. Απλά βεβαιωθείτε ότι παίρνετε ένα που είναι σε καλή κατάσταση! »

0 replies on “Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο πούρο για εσάς”