Έρχεται στο YouTube το πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ

ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ
© Unsplash/@nordwood

Μετά την ακύρωση όλων των μεγάλων φεστιβάλ κινηματογράφου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έρχεται στο YouTube το πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ, το οποίο μάλιστα θα προβάλλεται εντελώς δωρεάν.

Πιο συγκεκριμένα, απ’ τις 29 Μαΐου, έρχονται στην πλατφόρμα του YouTube νέες ταινίες, στο πλαίσιο του πρώτου ψηφιακού κινηματογραφικού φεστιβάλ «We Are One», όπου θα συμμετάσχουν πάνω από 20 κινηματογραφικά φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και αυτών των Καννών, του Sundance, της Βενετίας, του Σαν Σεμπαστιάν, του Τορόντο και της Tribeca.

Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία καθώς τους τελευταίους μήνες πολλές ήταν οι ταινίες που χρειάστηκε να αναβληθεί η κυκλοφορία τους μέχρι τα τέλη του 2020. Το ίδιο ίσχυσε φυσικά και για τα φεστιβάλ, οι διοργανωτές των οποίων χρειάστηκε να βρουν νέους τρόπους για τη διεξαγωγή τους.

Γι’ αυτό τον λόγο το YouTube σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca ένωσαν τις δυνάμεις τους και ανακοίνωσαν το πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ, το «We Are One Festival», το οποίο θα κρατήσει 10 μέρες απ’ τις 29 Μαΐου μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Το κάθε φεστιβάλ θα παρουσιάσει τους δικούς του τίτλους ταινιών, ντοκιμαντέρ και συζητήσεων, ενώ σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, θεωρείται απίθανο να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του «We Are One», νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ.

Ο καθένας θα μπορεί να στριμάρει εντελώς δωρεάν το «We Are One» στο YouTube, ενώ όσοι το επιθυμούν καλούνται να κάνουν μια δωρεά χρημάτων στο Ταμείο Αλληλεγγύης Covid-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Tags from the story
0 replies on “Έρχεται στο YouTube το πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ”