Εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος, σου προτείνουμε 5 τρόπους να ζήσεις σαν τον σκύλο σου!

σκύλος

Εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος, σου προτείνουμε 5 τρόπους να ζήσεις σαν τον σκύλο σου! Αυτόν που εκτός του ότι σου κρατάει την καλύτερη συντροφιά, σε μαθαίνει ένα σωρό πράγματα. Σε μαθαίνει πώς να κάνεις καλύτερη τη ζωή σου, να είσαι περισσότερο ευτυχισμένος και να σταματήσεις έστω και λίγο την καθημερινή γκρίνια.

Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και εάν αυτός «υιοθετεί» κάποιες από τις συνήθειες μας, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς, γιατί ο τρόπος που ζουν είναι το καλύτερο παράδειγμα για μια «ισορροπημένη» ψυχική υγεία. Ποια είναι αυτά τα μαθήματα mindfulness που μπορείς να διδαχθείς από τον σκύλο σου και να ζήσεις περισσότερο ευτυχισμένος;

Την πίστη

Υπάρχει λόγος που ένας σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Είναι πιστός και ευγνώμων στους ανθρώπους που τον φροντίζουν. Προσφέρει την αγάπη του χωρίς να ζητάει ποτέ ανταλλάγματα, είναι προστατευτικός και όταν νιώθει ότι δεν είσαι καλά, θα προσπαθήσει να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα με όποιον τρόπο μπορεί. Και αυτή η αγάπη που δίνουν, εάν το προσέξεις είναι αυτό που τους κάνει περισσότερο χαρούμενους. Ποιο είναι το μάθημα εδώ; Να είσαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, να τους φροντίζεις και να τους προσέχεις γιατί αυτό θα κάνει ευτυχισμένο και εσένα.

Να ξεκουράζεσαι

Όποιος έχει σκύλο ξέρει ότι αυτός είναι ικανός να κοιμάται για τουλάχιστον 14 ώρες την ημέρα. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και εσύ, αλλά έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ύπνος συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ψυχική υγεία. Έτσι, η έλλειψη ύπνου συχνά αναφέρεται ότι ευθύνεται για την εμφάνιση συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης, οπότε ξεκίνα να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι περισσότερο γιατί τα οφέλη για την υγεία θα είναι πολλά.

Να μαθαίνεις

Εάν το σκεφτείς, ένας σκύλος μαθαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Όχι μόνο για να συμβιώνει καλύτερα μαζί σου, αλλά η προσοχή και η περιέργεια του στρέφεται συνεχώς σε νέα πράγματα, ακόμα κι εάν αυτό είναι ένα παιχνίδι ή ένα λουλούδι στον κήπο. Ψάχνει συνέχεια νέα πράγματα, τα επεξεργάζεται και αυτή αποτελεί γι’ αυτόν μια διαρκή ενασχόληση. Με τον ίδιο τρόπο και εσύ θα πρέπει να «ενεργοποιείς» το μυαλό σου συνεχώς με νέα πράγματα, να αναζητάς νέα ενδιαφέροντα και εμπειρίες γιατί με αυτό τον τρόπο θα έχεις πάντα με κάτι να ασχολείσαι, κάτι καινούριο να μαθαίνεις, ένα νέο ενδιαφέρον στη ζωή σου.

Την αγάπη για την άσκηση και τη φύση

Έρευνες έχουν αποδείξει επίσης ότι λίγα λεπτά άσκησης ή ενός περιπάτου στη φύση, μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας. Η άσκηση κάνει καλό στο σώμα, αλλά κάνει καλό και στον νου. Και μιας και αυτή είναι μια δραστηριότητα που αγαπάνε ιδιαίτερα τα σκυλιά, σου προτείνουμε να πάρεις τον σκύλο σου και να τον βγάζεις για βόλτα τουλάχιστον για μισή ώρα κάθε μέρα.

Τις δεύτερες ευκαιρίες

Κρατήσαμε το καλύτερο μάθημα για το τέλος, γιατί είναι αυτό που μας συγκινεί περισσότερο. Ένας σκύλος μπορεί να σε διδάξει τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή! Υπάρχουν αδέσποτα, κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά που όταν βρίσκουν τους σωστούς ανθρώπους παλεύουν να ξεπεράσουν αυτά τα τραύματα και να ξεκινήσουν από το μηδέν τη ζωή τους δίπλα στη νέα τους οικογένεια. Αυτό είναι ένα μάθημα που παίρνουμε ίσως από τα πιο αξιολάτρευτα πλάσματα της φύσης για να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε όποια προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις κι εάν έρθουν.

Tags from the story
0 replies on “Εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος, σου προτείνουμε 5 τρόπους να ζήσεις σαν τον σκύλο σου!”