6 λόγοι που οι νάρκισσοι άνδρες προτιμούν τις δυναμικές γυναίκες

Οι άντρες νάρκισσοι δείχνουν προτίμηση στις συντρόφους με ισχυρή προσωπικότητα. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Νάρκισσος χαρακτηρίζεται αυτός που έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση, δεν έχει ενσυναίσθηση, ενώ αδιαφορεί για τους γύρω του και τους χειραγωγεί. Γιατί λοιπόν αυτοί οι ισχυρές και με αυτοπεποίθηση γυναίκες γίνονται στόχος νάρκισσων ανδρών;

Από τη Σοφία Κροκιδά

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες απόψεις σχετικά με τους άντρες νάρκισσους, και μία από αυτές είναι ότι επιλέγουν γυναίκες αδύναμες και ανασφαλείς. Μην ξεχνάτε όμως ότι οι νάρκισσοι είναι τρομερά εγωπαθείς. Και όσο κι αν φαίνονται ισχυροί στα μάτια των γύρω τους, στην πραγματικότητα είναι άνθρωποι γεμάτοι ανασφάλειες και αδυναμίες.

Στην πραγματικότητα προτιμούν γυναίκες δυνατές, γεμάτες αυτοπεποίθηση, και υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό.

1. Η πρόκληση είναι μεγαλύτερη

Οι νάρκισσοι λατρεύουν τις προκλήσεις. Και μία ισχυρή γυναίκα στα μάτια τους είναι ακριβώς αυτό. Το να καταφέρουν να κερδίσουν την καρδιά κάποιας δυνατής και γεμάτης αυτοπεποίθηση φαντάζει συναρπαστικό. Είναι κάτι σαν τρόπαιο.

2. Αποδεικνύουν την αξία τους

Αν και εξωτερικά φαίνονται σκληροί, βαθιά μέσα τους οι νάρκισσοι είναι εξαιρετικά ευάλωτοι. Κερδίζοντας μια δυνατή γυναίκα νιώθουν ότι πέτυχαν κάτι σημαντικό. Δυστυχώς ένα κομμάτι τους μπορεί να νιώθει ότι τους ανήκει αυτό που έχει η γυναίκα αυτή. Αν μπορούν να την κατακτήσουν τότε νιώθουν ότι αποδεικνύουν στους άλλους την αξία τους.

3. Τους ελκύει η καλοσύνη και η ενσυναίσθηση

Οι ισχυρές γυναίκες έχουν μεγάλα αποθέματα καλοσύνης και ενσυναίσθησης. Οι νάρκισσοι τρέφονται με τέτοιου είδους συμπεριφορές γιατί κανονικά οι άνθρωποι που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν μια σταθερή βάση στη ζωή τους.

4. Θέλουν να μοιάσουν στις ισχυρές γυναίκες

Ένα μεγάλο κομμάτι των νάρκισσων θέλει να μοιάσει στις γυναίκες με δύναμη και αυτοπεποίθηση. Η μια πλευρά της σχέσης αυτής είναι ότι ο νάρκισσος νιώθει ότι αν μπορεί ακουμπήσει στον ώμο της, μπορεί να τον ωθήσει προς μία πιο δυναμική κατεύθυνση.

5. Νιώθουν ασφάλεια

Οι νάρκισσοι είναι εξαιρετικά ευαίσθητα άτομα. Πολλοί μάλιστα προέρχονται από κακοποιητικές οικογένειες. Γι’ αυτό και συνηθίζουν να έλκονται από ανθρώπους που τους κάνουν να νιώθουν ασφαλείς.

6. Παίρνουν επιβεβαίωση

Οι νάρκισσοι χρειάζονται μεγάλες δόσεις επιβεβαίωσης. Όταν λοιπόν γνωρίζουν μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση ξέρουν ότι κρύβονται και πολλά άλλα καλά πίσω από αυτό. Θέλουν περισσότερο από αυτό που έχει και ξέρουν ότι αν την κερδίσουν θα τους δώσει ένα κομμάτι του εαυτού της.

πηγή: http://www.womanidol.com

0 replies on “6 λόγοι που οι νάρκισσοι άνδρες προτιμούν τις δυναμικές γυναίκες”