Ο πιο θανατηφόρος ελεύθερος σκοπευτής του κόσμου φτάνει στην Ουκρανία!

Ένας από τους πιο θανατηφόρους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο πρόκειται να συμμετάσχει στις μάχες στην Ουκρανία μετά από έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε ξένους εθελοντές να βοηθήσουν τη χώρα να πολεμήσει τους Ρώσους κατακτητές.

Ο Καναδός σκοπευτής, γνωστός μόνο με το ψευδώνυμο «Wali», προέρχεται από το επίλεκτο 22ο Βασιλικό Καναδικό Σύνταγμα και έχει προηγούμενη πολεμική εμπειρία από τη σύγκρουση της Κανταχάρ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν μεταξύ 2009 και 2011.

Στη συνέχεια, ο 40χρονος ταξίδεψε στο Ιράκ με δική του πρωτοβουλία το 2015 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL). Τον Ιούνιο του 2017, ένα από τα μέλη του συντάγματός του – ενδεχομένως ο ίδιος – σκότωσε ένα μέλος του ISIS από απίστευτη απόσταση έως και 3.450 μέτρων.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ένα μέλος του 22ου Βασιλικού Καναδικού Συντάγματος χρησιμοποίησε ένα τουφέκι McMillan Tac-50 για να σκοτώσει ένα μέλος του ISIS σε ένα είδος “παγκόσμιου ρεκόρ, ή έναν δολοφόνο που πυροβολήθηκε από τη μεγαλύτερη απόσταση όλων των εποχών.

Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι ελεύθεροι σκοπευτές σε όλο τον κόσμο, αλλά πολύ λίγοι είναι γνωστοί και προτιμούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Τότε γιατί αυτός ο σκοπευτής Wali είναι τόσο διάσημος στον δυτικό κόσμο; Λοιπόν, ένας καλός ελεύθερος σκοπευτής σκοτώνει περίπου πέντε ή έξι άτομα την ημέρα. Ένας μεγάλος ελεύθερος σκοπευτής μεταξύ 7-10, είναι μέρος μιας ελίτ ομάδας σκοπευτών που είναι στη δεύτερη θέση. Ο Wali μπορεί να κάνει μέχρι και 40 φόνους την ημέρα. Αυτοί οι αριθμοί τον έκαναν θρύλο του παγκόσμιου στρατού. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και το πρόσωπό του είναι οικείο όπου και αν πάει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ουκρανικός και ο παγκόσμιος Τύπος ξεσηκώνονται τόσο ξαφνικά για την άφιξή του στη χώρα.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέδωσε έκκληση και προέτρεψε τα μέλη της διεθνούς κοινότητας ενόπλων δυνάμεων να κατευθυνθείτε προς την Ανατολική Ευρώπη και να συμμετάσχουν στην πολεμική προσπάθεια.

Ο «Wali», ο οποίος άφησε τη σύζυγό του και τον ενός έτους γιο του στο σπίτι, ήρθε σε επαφή με έναν φίλο που βοηθά στην οργάνωση «ουδέτερων αυτοκινητοπομπών ανθρωπιστικής βοήθειας» στην κατεχόμενη περιοχή του Ντονμπάς της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Περιέγραψε τη στιγμή που ανταποκρίθηκε σε μια πρόσκληση να ενταχθεί στις ουκρανικές εθελοντικές δυνάμεις όπως όταν “ένας πυροσβέστης ακούει τον συναγερμό να χτυπάει”.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο “Wali” εργάστηκε ως προγραμματιστής υπολογιστών στον Καναδά. Τώρα, ωστόσο, ετοιμάζεται να πολεμήσει ρωσικά στρατεύματα σε μια τοποθεσία στην Ουκρανία σχεδόν 5.000 μίλια μακριά.

“Πριν από μια εβδομάδα, ακόμα προγραμματίζω. Τώρα βγάζω αντιαρματικά πυραύλους από μια αποθήκη για να σκοτώσω ανθρώπους… Αυτή είναι η πραγματικότητά μου αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Wali στο CBC News.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι από 52 χώρες έχουν ήδη προσφερθεί εθελοντικά να πολεμήσουν Ρώσους κατακτητές στην Ουκρανία, όπου θα υπηρετήσουν στη νεοσυσταθείσα διεθνή λεγεώνα, δήλωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

“Ξέρω ότι είναι τρομερό, αλλά όταν βλέπω εικόνες καταστροφής στην Ουκρανία στο κεφάλι μου, βλέπω το γιο μου που κινδυνεύει και υποφέρει”, δήλωσε ο Κουλέμπα.

Η σύζυγός του, η ταυτότητα της οποίας προστατεύεται για λόγους ασφαλείας, δήλωσε ότι του επέτρεψε απρόθυμα να φύγει και ότι το να τον κρατήσει στο σπίτι θα ήταν «σαν να φυλακίστηκε».

Έφτασε με τρεις συναδέλφους

Ο «Wali» έγινε δεκτός με αγκαλιές από ντόπιους μετά την άφιξή του στην Ουκρανία μαζί με τρεις πρώην Καναδούς στρατιώτες την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Αλλά πηγαίνοντας βαθύτερα στην καρδιά της Ουκρανίας και βλέποντας την καταστροφή που διαπράχθηκε από Ρώσους στρατιώτες και τις επιθέσεις του πυροβολικού, ο «Wali» είπε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να δράσει.

“Θέλω να τους βοηθήσω. Είναι τόσο απλό”, λέει ο Wali. “Όταν βλέπω ένα κατεστραμμένο κτίριο, βλέπω το άτομο που το κατέχει, το οποίο παρακολουθεί το “συνταξιοδοτικό ταμείο” του να γίνεται καπνός. Πρέπει να βοηθήσω γιατί υπάρχουν άνθρωποι εδώ που βομβαρδίζονται μόνο και μόνο επειδή θέλουν να είναι Ευρωπαίοι, όχι Ρώσοι. Πηγαίνω εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους”, δήλωσε νωρίτερα ο Wali.

Μια ομάδα βετεράνων εθελοντών στεγάζεται επί του παρόντος σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και σχεδιάζει να συνεργάζεται σύντομα με τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να εγκαταστήσει εφεδρική μονάδα περίπου 10.000 εκπαιδευμένων αξιωματικών και περισσότερων από 120.000 εθελοντών στο έδαφος για να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις

0 replies on “Ο πιο θανατηφόρος ελεύθερος σκοπευτής του κόσμου φτάνει στην Ουκρανία!”