Ο Νίκος Αλιάγας μας προσκαλεί στο 2ο Authentic Big Blue στην Αμοργό

Authentic Big Blue

O απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της ελεύθερης κατάδυσης θα είναι από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου η Αμοργός που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Τουρνουά “Authentic Big Blue“.

Ο αριθμός των εγγραφών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς 48 αθλητές από 18 χώρες θα βουτήξουν στα νερά της Αγίας Άννας για να διεκδικήσουν τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρει φέτος η διοργάνωση στους νικητές των τριών αγωνιστικών κατηγοριών (CWT σταθερά βάρη με πέδιλα, CNF σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα και FIM ελεύθερη βύθιση). Επιπλέον, θα συμμετέχουν στο τουρνουά εκτός συναγωνισμού ακόμη έξι αθλητές.

Στην Αμοργό θα ταξιδέψουν 7 αθλητές από τη Νότια Κορέα, 4 από τη Γαλλία και την Τουρκία, 2 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βουλγαρία και την Ουκρανία ενώ εκπροσώπηση θα έχουν μεταξύ άλλων η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, η Κολομβία και φυσικά η Ελλάδα.

Ισχυρό κίνητρο για τους αθλητές αποτελεί ο επετειακός χαρακτήρας του 2ου Authentic Big Blue που συμπίπτει με τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας “Απέραντο Γαλάζιο” η οποία έφερε στο προσκήνιο την ελεύθερη κατάδυση και διαφήμισε τις ομορφιές της Αμοργού.

Το “απέραντο γαλάζιο” του κυκλαδίτικου νησιού παρουσίασε φέτος στο γαλλικό κοινό και ο Νίκος Αλιάγας που πραγματοποίησε γυρίσματα στην Αμοργό για έξι εκπομπές τον περασμένο Ιούνιο. Ο γνωστός παρουσιαστής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Authentic Big Blue και σε βίντεο που ετοίμασε καλεί τον κόσμο να ταξιδέψει στην Αμοργό και να ζήσει από κοντά τη μαγεία ενός διεθνούς τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης.

Σημειώνεται ότι το Authentic Big Blue θα διεξαχθεί και φέτος παράλληλα με την Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων.

Tags from the story
0 replies on “Ο Νίκος Αλιάγας μας προσκαλεί στο 2ο Authentic Big Blue στην Αμοργό”