AIRSOFT GAME – KILLING ME SOFTLY…

ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ, ΤΟ AIRSOFT, ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟ PAINTBALL ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΟΥΣΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ DNA ΤΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΟ AIRSOFT, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΞΥΝΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ…ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ! ΣΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΤΗΣ… ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΞΟΧΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ «ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΙ» ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΟΤΙ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΤΩΝ EXTREME GAMES, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ Η ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ…ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ!

Σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία, το ράσο δεν κάνει τον παπά… Σύμφωνα με τη νευροεπιστήμη το περιεχόμενο δημιουργεί το περιέχον. Σύμφωνα με τον πρώτο και βασικό κανόνα του airsoft για να παίξεις πόλεμο, μπαίνεις σε state πολέμου. Αυτό θα πει πως κάθε ένας νευρώνας στον ανθρώπινο εγκέφαλο συντονίζεται ακριβώς σε ότι επιτάσσει μια εμπόλεμη ζώνη και δίνει εντολές στο σώμα να ακολουθήσει κιναισθητικά αυτό το απόλυτο στοίχημα επιβίωσης. Η πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή της δημοφιλότητας του airsoft είναι μέσα από ένα φίλτρο κοινωνικό αν όχι κοινωνιολογικό…

Το πέρασμα από το «παίζουμε πόλεμο» των αθηναϊκών συνοικιών του 1970 στο airsoft, έχει μια συρροή από κοινωνικές κι ανθρωπολογικές αλλαγές που ξεκάθαρα δείχνουν πως το να είναι, να νιώθει και να δρα κάποιος σαν καλοκουρδισμένη πολεμική μηχανή έχει αρχίσει να μετατοπίζει το γονίδιο του μέσου βολεμένου αστού πιο κοντά σε κείνο των εθνικοτήτων που μυρίζουν μπαρούτι για χρόνια.

Αφού μπει κάποιος παίκτης σε νοητική κατάσταση πολέμου και καλιμπράρει την αδρεναλίνη με την ψυχραιμία, ξεκινά από το σπίτι του, να ντύνεται στα χρώματα του πολέμου

Η διαδικασία έχει πολλές, μικρές εμπόλεμης στόφας λεπτομέρειες. Αφού μπει κάποιος «παίκτης» σε νοητική κατάσταση πολέμου και καλιμπράρει την αδρεναλίνη με την ψυχραιμία, ξεκινά από το σπίτι του, να ντύνεται στα χρώματα του πολέμου. Οφείλει να έχει ήδη προετοιμάσει και καθαρίσει τα όπλα του και να μπει με απόλυτη ψυχραιμία στο αυτοκίνητό του για το καθορισμένο location που η μάχη του airsoft θα λάβει χώρα. Συνήθως υπάρχει ένα σενάριο. Αυτό οφείλεις να το έχεις μελετήσει με την αντίστοιχη σοβαρότητα, που θα έχρηζε και σε ένα σχέδιο μάχης. Τα όπλα είναι ακριβέστατες και νόμιμες ρεπλίκες των κανονικών και μάλιστα με το ίδιο εύρος στους τύπους οπλικών επιλογών, που συναντώνται σε πεδίο μάχης. Το σενάριο δεν είναι απαραίτητα πολεμικό. Είναι όμως αυτονόητα ένοπλο, έτσι ανάλογα με το δημιουργικό πνεύμα της ομάδας και την εμπειρία τους, μπορεί να αφορά σε τρομοκρατική επίθεση, απεγκλωβισμό ομήρων και πάει λέγοντας. Η κάθε εν ειρήνη κείμενη συνοικία που συνήθως είναι εγκαταλελειμμένη στα κτίριά της ή εκτός αστικού ρου, από τη στιγμή που θα οπλίσουν και θα δοθεί το παράγγελμα του αρχηγού, γίνεται Βηρυτός σε δευτερόλεπτα. Τα όπλα δουλεύουν με αέρα ή με ηλεκτρισμό… Τα σώματα και το μυαλό δουλεύουν ακριβώς όπως σε κανονικές μάχιμες συνθήκες με το γνώμονα του «fight or fly».

…Πρόκειται για υπερπαραγωγή αφού σε μια airsoft μάχη μπορούμε να συναντήσουμε ελεύθερους σκοπευτές, CQB για σάρωση εσωτερικών χώρων, πιστόλια DMR τροποποιημένα Μ4 ή καλάζνικοφ, κατάλληλα και για μακρινές βολές

Η σκηνοθεσία περνά σε διαστάσεις σελιλόϊντ… πρόκειται για υπερπαραγωγή αφού σε μια airsoft μάχη μπορούμε να συναντήσουμε ελεύθερους σκοπευτές, CQB για σάρωση εσωτερικών χώρων, πιστόλια DMR τροποποιημένα Μ4 ή καλάζνικοφ, κατάλληλα και για μακρινές βολές.

Στον εξοπλισμό να προστεθεί, το μάχιμο ενδυματολογικό, οι εξαρτήσεις και η αναβάθμιση των οπλικών όσο προχωρά και η εξέλιξη στις επιδόσεις και στις γνώσεις. Ένα όπλο για αρχή κυμαίνεται στα 300 ευρώ και όσο προχωράμε σε κατηγορία τα ποσά μπορούν να φτάσουν και τα 1.500…

Το starters pack ξεκινά από ποσά 120-300 ευρώ σε ότι αφορά τα όπλα, ενώ για στολή και γιλέκο τα ποσά είναι από 200 έως 1.500 ευρώ. Κοινώς το airsoft είναι ακριβό σπορ ή καλύτερα διατυπωμένα, είναι χόμπι για ανθρώπους που σκοπεύουν να επενδύσουν σε αυτό.

Στην Ελλάδα το airsoft είναι γνωστό -ωστόσο δεν είναι ευρέως γνωστό- και αυτό συγκαταλέγεται μάλλον στις αξιακές αρετές του, διότι όσοι είναι οι λάτρεις του είναι ορκισμένοι υποστηρικτές. Περνώντας στη χώρα μας την 3η του πενταετία θεωρείται ακόμη χόμπι. Στις χώρες που θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως άθλημα και υπάρχουν από πίσω ακαδημίες, τα πράγματα είναι αρκετά οργανωμένα και οι επιλογές είναι περισσότερες. Στη χώρα μας τα μέλη έχουν και τις οργανωτικές ευθύνες.

Οι ομάδες επικοινωνούν μέσω του forum που έχουν φτιάξει και της σελίδας τους στο Facebook. Κυρίως τα παιχνίδια στην Αττική λαμβάνουν χώρα στην Αμυγδαλέζα που δεν είναι πολυσύχναστη περιοχή και κτιριακά οι εγκαταστάσεις επιτρέπουν και πιο ψαγμένα σενάρια.

Η μεγάλη απήχησή του σε άνδρες και γυναίκες -ακόμη τα θηλυκά μέχρι ώρας είναι στο 20%- υπονοεί πως οι κοινωνικές αλλαγές και η συλλογική πεποίθηση περί ασφάλειας αλλάζει

Το airfosft, αγαπιέται όλο και περισσότερο κι επειδή όντως υπάρχουν προδιαγραφές για τη συμμετοχή κάποιου και στην καλή σωματική του κατάσταση και στις νοητικές απαιτήσεις που επιβάλει το παιχνίδι, η αύξηση της δημοτικότητάς του φωτογραφίζει και την ικανοποίηση μεγάλου μέρους του κόσμου, των απλών πολιτών να είναι ετοιμοπόλεμοι… Με την κυριολεξία του όρου. Η μεγάλη απήχησή του σε άνδρες και γυναίκες -ακόμη τα θηλυκά μέχρι ώρας είναι στο 20%- υπονοεί πως οι κοινωνικές αλλαγές και η συλλογική πεποίθηση περί ασφάλειας αλλάζει. Παρόλο που η ισορροπία είναι ακόμη δυναμική και η μπίλια στην παγκόσμια ρουλέτα της αποκαλούμενης ασφάλειας του πολίτη δεν έχει κάτσει, η τάση δείχνει μια μετακίνηση από τις πολεμικές τέχνες στα πιο μάχιμα σπορ… Η πεποιθησιακή διαφορά είναι πως η σκέψη στρατηγικά περνά το όριο της αυτοάμυνας και χτίζει έναν πολυδιάστατο τρόπο επεξεργασίας και δράσης που αντιμετωπίζει την ετοιμότητα ως μέρος μιας συγκυρίας κι ουχί ως ατομικού περιστατικού… Τα σημεία των καιρών γαρ.

Το airsoft σε βάζει στη μάχη αμέσως, ακόμη κι αν η ακριβώς προηγούμενη εμπειρία σου σε κάτι ένοπλο ήταν από τον καναπέ με ποπ κορν. Απλά, η υπόθεση κρίνεται στην επόμενη φορά. Ακριβώς όπως σε ένα πολεμικό κάλεσμα

Άλλωστε και στη χρονογραμμή της ιστορίας του, το airsoft γεννήθηκε ως μια ιδέα αναβίωσης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην Ασία είχε πάντα μια μεγαλύτερη απήχηση, τα όπλα εκεί κόστιζαν πιο οικονομικά και η ανάπτυξη ήταν αυτονόητα ταχύτερη. Στην Ευρώπη μπήκε λίγο πριν το millennium, κοντά στο 1995 και η απήχηση ανά χώρα συμβάδισε με την κουλτούρα της. Στην Ελλάδα έφτασε το Ολυμπιακό έτος 2004 και οι πρώτες ομάδες είχαν κυρίως γερμανικές επιρροές και χαμηλότερου budget όπλα. Στα 15 χρόνια ζωής του, η πρόοδος είναι μεγάλη και οι φίλοι του πιστοί και πολύ υψηλών επιδόσεων.

Στην ευθεία ανάγνωση της ιδιοσυγκρασίας του airsoft γεννάται μια αυτόματη σύγκριση με το paintball, η οποία το ίδιο αυτόματα το κατακρίνει και το παραγκωνίζει. Έχουμε και λέμε. Το paintball είναι παιχνίδι, ευχάριστο ναι, με δράση ναι, με κίνηση ναι, με εγρήγορση ναι, όπου θες να λερωθείς ναι…. και τέλος.

Το airsoft σε βάζει στη μάχη αμέσως, ακόμη κι αν η ακριβώς προηγούμενη εμπειρία σου σε κάτι ένοπλο ήταν από τον καναπέ με ποπ κορν. Απλά, η υπόθεση κρίνεται στην επόμενη φορά. Ακριβώς όπως σε ένα πολεμικό κάλεσμα, ρίχνεσαι στην επιβιώση με ότι έχεις και με ότι ξέρεις, στο airsoft όταν γίνεται λόγος για προσομοίωση μάχης πρόκειται για ετυμολογική κυριολεξία. Όποιος αντέχει και μαθαίνει να επιβιώνει και πολεμά, μένει. Όποιος μένει εκπαιδεύεται και βελτιώνεται in vivo και όποιος βελτιώνεται στον πόλεμο, τελικά κερδίζει. Tόσο απλά για το airsoft, τόσο κυνικά για το paintball. Κάπως έτσι με αφετηρία την αρχή του ανθρώπινου εγκεφάλου που ονομάζεται νευροπλαστικότητα κι είναι η ιδιότητα να δημιουργεί νέες συνάψεις και να εκκινεί συμπεριφορές, το airsoft στοχεύει στην γρήγορη εκμάθηση μέσα από τους έμπειρους πολεμιστές, που λειτουργούν ως πρότυπο δράσης για τους νέους και με το ένστικτο της επιβίωσης παράλληλα, κάποιος μαθαίνει να πολεμά και να επιβιώνει. Όποιος χτυπηθεί, ξέρει την επόμενη φορά τι να μην ξανακάνει. Στο σχετικό forum δίδονται tips, υπάρχει θεωρητική γνώση και γίνονται μια σειρά από εκπαιδευτικές συζητήσεις, αλλά μέρος της σοβαρότητας του airsoft είναι ότι τηρεί τον πήχη της θεωρίας χαμηλά, γιατί σε αυτόν τον κόσμο πολλοί κυβερνούν πλοία από το pc τους κι ελάχιστοι σε ωκεανούς.

Μιλώντας με τους έμπειρους του airsoft μπαίνει στο τραπέζι η ελκτική δύναμη του σε ειδικές δυνάμεις, πιο μάχιμα κι ανήσυχα μυαλά, αθλητικά και δυνατά σώματα, αλλά και άτομα με ευαισθητοποίηση στην εγρήγορση. Ναι με μαγνητισμό στα σηκωμένα μανίκια και το μπαρούτι. Οι γυναίκες αν και υστερούν αριθμητικά παίρνουν κεφάλι στην ευελιξία, το multitasking και στην ευστοχία.

Όποιος μπει στο πεδίο μάχης και δεν εγκαταλείψει την επόμενη γίνεται ένας από κείνους τους τύπους που μεταξύ εκκεντρικότητας και αδρεναλίνης, πειθαρχίας και λαχτάρας αφιερώνουν τις Κυριακές τους παίζοντας πόλεμο.

Όσοι αρχάριοι ενθουσιαστούν, ανοίγονται και σε διεθνή forum, μελετούν κινήσεις στο YouΤube, κρατούν σημειώσεις, αγοράζουν καλύτερης κλάσης όπλα, ρωτάνε τους πιο παλιούς, κάνουν το homework μόνοι τους. Όπως θα συνέβαινε και σε αληθινές συνθήκες. Στην Ελλάδα δεν είναι πολύ οργανωμένα τα πράγματα, δεν έχουμε ακαδημίες, κέντρα εκπαίδευσης, χορηγούς και επίσημη ομοσπονδία. Μέρος του airsoft έχει έδρα του την ψυχή. Για να λείπεις όλη την Κυριακή από το σπίτι ή τις παρέες, για μην τρέχεις για καφέδες και για να χτυπά η καρδιά σου στους 150 παλμούς.. Με το που περνάς την πύλη, με στολή κι εξάρτηση, εκεί γύρω στις 11.00 το πρωί ακόμη και στο 40λεπτο του ζεστάματος, έχεις μεταμορφωθεί σε μια δυνητική πολεμική μηχανή. Επί τόπου. Από μια άλλη οπτική είναι και μια άσκηση ευγενούς κοινωνείν. Κάπως ιδιαίτερου, ομολογουμένως, αλλά είναι. Οι ομάδες είναι 7 με 10 άτομα. Η ηθική πλευρά του παιχνιδιού είναι κώδικας άγραφος αλλά απαράβατος. Αν χτυπηθείς – πράγμα που όπως παραδέχονται οι επαΐοντες παίζει και να μπορείς να αποκρύψεις, γιατί ίσως δε φάνηκε ξεκάθαρα και χρώμα δεν υπάρχει για να σε μαρτυρήσει- πρέπει να βγεις. Οι αξίες είναι ψηλά και αδιαπραγμάτευτες. Όποιος «κλέβει» ζωές κατά συρροή, λες κι είναι περσόνα του Nintendo, πάει σπίτι του ανεπιστρεπτί κι η κοινωνία του airsoft είναι μικρή και τα νέα μαθαίνονται. Αυτούς που ποτέ δεν πεθαίνουν κι αμφισβητούν τη νοημοσύνη των υπολοίπων τους ονομάζουν «Αθανάτους» κατ’ ευφημισμόν και σύντομα τους καλούν να πάρουν την Αθανασία τους εκτός… Τα σενάρια άλλωστε έχουν ακριβείς ορισμούς ηθικής. Θέλουν προσέγγιση με σεβασμό. Μπορεί να είναι εμπνευσμένα από την επικαιρότητα, τα τρομοκρατικά χτυπήματα της ειδησεογραφίας, ένα μενού από «ω μη γένοιτο» για τα οποία όλοι θα θέλαμε να ήμασταν προετοιμασμένοι αν η συγκυρία ήταν ατυχής. Στα λεφτά και στα όπλα φαίνονται κι οι χαρακτήρες, εξόχως τολμώ να πω. Στο κτίριο που διεξάγεται η μάχη, χωρίζονται οι ρόλοι, οι ομάδες, οι καλοί από τους κακούς. Το σενάριο δεν αφήνει κενά, άλλωστε πολλοί από τους παίκτες έχουν υπάρξει σε θέσεις και εκπαιδεύσεις που είναι υλικό εκπαίδευσης από μόνοι τους. Δίνονται νοήματα με τα χέρια, εντολές με το βλέμμα, λέξεις – κώδικες.

Η γοητεία του παιχνιδιού είναι στο συνδυασμό του ότι δε φοβάσαι για τη ζωή σου αλλά εκτινάσσεις τα αντανακλαστικά σου στο θεό και καλλιεργείς την άμυλα που υπάρχει σε κάθε ομαδικό άθλημα, παράλληλα με την αυτοπεποίθηση του αυτοδημιούργητου πολεμιστή

Αν σε χτυπήσει το μπιλάκι, αν έρθει η αλληγορία της ζωής που κοβόταν και βγεις από τη μάχη, η ομάδα φέρεται σαν να έχει χάσει δικό της και ο έχων πέσει στο πεδίο της μάχης μαθαίνει με τον βιωματικό τρόπο και πώς να επιβιώσει την επόμενη φορά αλλά και την τέχνη του πολέμου, όσο πιο πειστικά γίνεται. Ευτυχώς όσο ρεαλιστικά κι αν είναι όλα, διατηρείται κάθε δευτερόλεπτο μαζί με την αδρεναλίνη και τη ντοπαμίνη το ίδιο ισχυρή και η αίσθηση της ευγνωμοσύνης πως ζούμε σε μια ασφαλή χώρα εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας, όσες γωνίες κι αν έχει δείξει ενίοτε πως μπορεί να έχει η ευνομούμενη αυτή γεωμετρία.

Η γοητεία του παιχνιδιού είναι στο συνδυασμό του ότι δε φοβάσαι για τη ζωή σου αλλά εκτινάσσεις τα αντανακλαστικά σου στο θεό και καλλιεργείς την άμυλα που υπάρχει σε κάθε ομαδικό άθλημα, παράλληλα με την αυτοπεποίθηση του αυτοδημιούργητου πολεμιστή.

Αν σε όλο αυτό προσθέσει κανείς και το σασπένς μιας χειροβομβίδας που σκάει στο πεδίο, αν εμφανιστεί κάποιος με μπαζούκας γιατί η νάρκη RPG είναι αυτή που φέρνει την κάθαρση σύμφωνα με το συμφωνηθέν σενάριο, τότε το airsoft είναι ότι πιο συναρπαστικό μπορεί να ζήσει κανείς για να είναι φύσει και θέσει ετοιμοπόλεμος και με οξυμένες όλες του τις εγκεφαλικές δυνατότητες.

Γιατί όχι μπάσκετ, video games, ή surf; Κάλο ερώτημα και καθόλου επικριτικό με τα παραπάνω. Αν δεις στα μάτια έναν έμπειρο παίκτη airsoft θα συναντήσεις συνάμα σε μια μαγική ισορροπία το alertness του πολεμιστή και την εσωτερική γαλήνη ενός kung Fu master. Οι σπίθες στα μάτια είναι από τον ενθουσιασμό κι όχι από μια πολεμοχαρή αναρχία που κατοικεί εκεί που δεν της πρέπει και δημιουργεί προβλήματα. Αντιθέτως!

Το airsoft σε μαθαίνει να είσαι άνθρωπος. Σε πιο οργανωμένες ομάδες του εξωτερικού ετοιμάζονται εβδομαδιαία airsoft πεδία μάχης με ιστορικά σενάρια στην σύγχρονη ιστορία, όπως για παράδειγμα ο πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Μεγάλη και πολύ οργανωμένη είναι η ομάδα airsoft της Ρουμανίας και πολύ ενεργή σε τέτοιες επετειακές συναντήσεις. Το μέγεθος εκεί είναι μεγάλο, συμμετέχει μέχρι κι ο Στρατός με φορτηγά και η λίστα συμμετοχών είναι τεράστια όπως και το εύρος των προφίλ των παικτών.

Η μύηση στα άδυτα του airsoft έγινε από τον Μιχάλη Δράκο. Η στολή δεν επιτρέπει ούτε στους φίλους του να τον αναγνωρίσουν στις μάχιμες λήψεις που έγιναν για το θέμα. Ο ίδιος είναι τετράκις πανελληνιονίκης στο αεροβόλο τουφέκι και παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του είναι εξαιρετικά δουλεμένος στο σκέπτεσθαι, πολύ πειθαρχημένος στην αξιοποίηση των συμπερασμάτων από τις άπειρες ώρες εκπαίδευσης με όπλο στο χέρι και συγχρόνως εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος κι ενημερωμένος κοινωνικά. Επιμένοντας πως όλα στη ζωή είναι θέμα παιδείας κι ενώ αποκάλυπτε την εξαιρετική δική του, άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα πως ο κόσμος αλλάζει είτε ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για εγρήγορση είτε όχι κι έδωσε μια πολύ παρήγορη εκδοχή στο ότι οι νέοι σπάνε το στερεότυπο της ακινητοποίησης όταν καλλιεργούν την αρετή της Σκέψης, της Ενεργητικότητας και της Αντίληψης, το ίδιο τρίπτυχο που φωτογραφίζει για κείνον και το airsoft.

Tags from the story
,
0 replies on “AIRSOFT GAME – KILLING ME SOFTLY…”