Το μεγαλύτερο ιδιωτικό jet στον κόσμο είναι επίσης το πιο πολυτελές!

PHOTO: COURTESY OF BOEING

Η Boeing Business Jets εγκαινίασε τη Δευτέρα στην έκθεση Middle East Business Association στο Ντουμπάι το ιδιωτικό jet BBJ 777X, με τιμή που μπορεί να φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ κι ένα εσωτερικό αντάξιο ενός παλατιού.

Το Boeing 777X αντικαθιστά το μοντέλο 777, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο με διπλό κινητήρα στον κόσμο. Η πρώτη του πτήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2020, από τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει στα 777-8X και 777-9X.

Μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Boeing 777X είναι ότι αυτό θα διαθέτει μεγαλύτερη καμπίνα, πιο μεγάλα παράθυρα, θα είναι ελαφρύτερο και θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα. Στο 777-8X μπορούν να επιβιβαστούν μέχρι και 350 άτομα για μια απόσταση 17.220 χιλιομέτρων, ενώ στο 777-9Χ μπορούν να ταξιδέψουν περισσότερα από 400 άτομα για σχεδόν 15.000 χιλιόμετρα.

PHOTO: COURTESY OF BOEING
PHOTO: JET AVIATION

Η Boeing Business Jets παρουσιάσε στο Ντουμπάι ένα αεροσκάφος σχεδιασμένο από τις τρεις κορυφαίες εταιρείες Greenpoint Technologies, Jet Aviation και Unique Aircraft Design, ενώ το ιδιωτικό jet BBJ 777X διαθέτει ακόμη δύο εκδόσεις, το BJ 777-8 και το BBJ 777-9.

Και οι δύο εκδόσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μεταφέρουν το πολύ μέχρι 50 άτομα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το BBJ 777-8 θα μπορεί να διανύσει 21.500 χιλιόμετρα και το BBJ 777-9, 20.500 χιλιόμετρα χωρίς καμία στάση ενδιάμεσα. Δηλαδή, όσοι το αγοράσουν θα μπορούν να ταξιδεύουν απευθείας από τη Νέα Υόρκη στην Αυστραλία!

ENTRYWAY | PHOTO: COURTESY OF BOEING/GREENPOINT TECHNOLOGIES
LOUNGE | PHOTO: COURTESY OF BOEING/GREENPOINT TECHNOLOGIES

Το Boeing 777-8 αναμένεται ότι θα έχει τιμή καταλόγου 394,9 εκατ. δολάρια, με το μεγαλύτερο, το 777-9 να ανέρχεται στα 425,8 εκατ. δολάρια.

Φυσικά, αυτοί που θα αγοράσουν ή ταξιδέψουν σε ένα από αυτά τα jets, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και μια πτήση που θα τη χαρακτηρίζει η πολυτέλεια. Μια τεράστια σουίτα, για να ξεκουραστούν όταν δεν θα έχουν τι άλλο να κάνουν, μία αίθουσα συνεδριάσεων, γιατί όπως είπαμε τα χιλιόμετρα είναι πολλά και μπορεί να προκύψει κάποιο επαγγελματικό ραντεβού, ένα μπάνιο που θα ζήλευε οποιοδήποτε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, μία ντουλάπα ίσα με ένα δωμάτιο, ένα σαλόνι και ακόμη μια ιδιωτική τραπεζαρία. Ένα πραγματικό παλάτι για τα σύννεφα, γι’ αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν 400 εκατ. ευρώ!

MASTER BEDROOM | PHOTO: COURTESY OF BOEING/GREENPOINT TECHNOLOGIES
MASTER SUITE | PHOTO: COURTESY OF BOEING/GREENPOINT TECHNOLOGIES
PHOTO: COURTESY OF BOEING/GREENPOINT TECHNOLOGIES
PHOTO: COURTESY OF BOEING/GREENPOINT TECHNOLOGIES

Tags from the story
,
0 replies on “Το μεγαλύτερο ιδιωτικό jet στον κόσμο είναι επίσης το πιο πολυτελές!”