Η Apple ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το 2024

ηλεκτρικό αυτοκίνητο
© APPLE ADDICT/INSTAGRAM

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, φαίνεται ότι η Apple ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μια καινοτόμα μπαταρία, ενώ η παραγωγή του Apple Car αναμένεται να ξεκινήσει το 2024. Τι ανέφερε ο Elon Musk στην ανάρτησή του στο Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, o αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης των δικών της ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα διαθέτουν σύστημα self-driving, καθώς επίσης και τη δική τους “επαναστατική” τεχνολογία μπαταρίας.

Σημειώνεται ότι η Apple είχε ξεκινήσει το πρότζεκτ -γνωστό και ως Project Titan- να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο το μακρινό 2014, αλλά κατά τη διάρκεια των επομένων ετών κάποια προβλήματα φέρεται ότι εμπόδισαν την ανάπτυξή του.

Κι ενώ η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμη το παραμικρό, σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει η παραγωγή του Apple Car εντός του 2024. Η τεχνολογία της μπαταρίας που αναπτύσσει βασίζεται στην τεχνολογία monocell, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και στις μπαταρίες τεχνολογίας λιθίου LFP, οι οποίες δεν υπερθερμαίνονται. Παράλληλα, το Apple Car θα διαθέτει και τους αισθητήρες LiDAR για τρισδιάστατη άποψη του δρόμου.

Μετά τη σχετική δημοσίευση, ο CEO της Tesla, Elon Musk σε ανάρτηση του στο Twitter, αποκάλυψε ότι είχε προσπαθήσει πριν από αρκετό καιρό να πουλήσει το 1/10 της σημερινής αξίας της Tesla στην Apple, αλλά ο Tim Cook δεν φάνηκε ιδιαίτερα ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης ιδέας και είχε αποφασίσει να μην εμφανιστεί στη συνάντηση που είχε ο Musk με τα στελέχη της εταιρείας. Μάλιστα, ο ίδιος αμφισβήτησε το άρθρο του Reuters που υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο της Apple θα έχει monocell μπαταρία, καθώς όπως αναφέρει τέτοιου είδους μπαταρία είναι ηλεκτροχημικά αδύνατη.

Tags from the story
0 replies on “Η Apple ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το 2024”