Αυτή είναι η νέα Porsche 935 για την επέτειο των 70 χρόνων της!

Αυτή είναι η νέα Porsche 935 για την επέτειο των 70 χρόνων της και είναι προορισμένη για χρήση μόνο στις πίστες, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει μόνο σε 77 αυτοκίνητα.

«Το συναρπαστικό αυτό αυτοκίνητο είναι ένα δώρο γενεθλίων από την Porsche Motorsport στους λάτρεις της Porsche σε όλο τον κόσμο. Και με δεδομένο ότι το αυτοκίνητο δεν σχεδιάστηκε με την προοπτική να υπακούει στις προδιαγραφές συμμετοχής ενός συγκεκριμένου αγώνα, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές είχαν το απολύτως ελεύθερο να φτιάξουν το αυτοκίνητο που ήθελαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Frank-Steffen Walliser, σε δηλώσεις του για την Porsche 935.

Η συγκεκριμένη Porsche, δεν πρόκειται για ένα ακόμη μοντέλο, αλλά για την αναβίωση του θρυλικού 935, του αγωνιστικού αυτοκινήτου που είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Le Mans» το 1978 ή «Moby Dick», όπως έγινε γνωστό. Την ίδια στιγμή, η 935 φαίνεται να βασίζεται στη 911 GT2 RS, ενώ ένα απ’ τα χαρακτηριστικά της είναι η ρετρό εμφάνιση και η μεγάλη φτερούγα στην πίσω όψη.

Φέρει πολλά γνωρίσματα της παλαιότερης έκδοσης, αλλά προσαρμοσμένα στις αγωνιστικές ανάγκες του σήμερα. Το βάρος της 935 ανέρχεται σε 1.379 κιλά, ενώ διαθέτει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα, με χωρητικότητα 3,8 λίτρων. Η απόδοση του κινητήρα φτάνει τους 700 ίππους. Το μοντέλο θα παραχθεί σε μόλις 77 αυτοκίνητα, με την τιμή τους να ανέρχεται στα 700.000 ευρώ.

www.porsche.com

Tags from the story
,
0 replies on “Αυτή είναι η νέα Porsche 935 για την επέτειο των 70 χρόνων της!”