Ferrari Purosangue: Το πρακτικό αυτοκίνητο επιδόσεων που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν

Ήρθε η ώρα να καλωσορίζουμε το Purosangue – το αυτοκίνητο που υπόσχεται να προσφέρει έναν βαθμό πρακτικότητας.

Το Purosangue είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων με υψηλή απόσταση από το έδαφος που δίνει προτεραιότητα στην άνεση και την ικανότητα μεγάλης περιήγησης. Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να μετατραπεί αυτό σε ένα off-roader που να πηγαίνει παντού ικανό να συναγωνιστεί ένα Range Rover. Τόσα πολλά μπορούν να εξαχθούν από μια ματιά στο τιμόνι τύπου F1, το οποίο πιστά εξακολουθεί να περιλαμβάνει το υπέροχο «Manettino» της Ferrari, στο οποίο θα βρείτε τις ρυθμίσεις «Ice», «Wet», «Comfort» και «Sport».

Στην πραγματικότητα, το Purosangue συνδυάζει την πρακτικότητα με τις επιδόσεις των υπεραυτοκίνητων, κάτι που η Ferrari θέλει να επισημάνει ότι βρίσκεται στο DNA της μάρκας από τότε που ο Enzo Ferrari ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα δρόμου τη δεκαετία του 1950. Για τον μεγαλόσωμο, η ιδανική του Ferrari ήταν μια με τέσσερις θέσεις —ή δύο και δύο, όπως ήταν γνωστό παλιότερα— μια δίπορτη Grand Tourer που μπορούσε να καταπιεί τέσσερα άτομα συν μια τσάντα ή δύο.


Καταλαμβάνοντας μια νέα θέση, το Purosangue βρίσκεται ανάμεσα σε SUV επιδόσεων όπως η Lamborghini Urus, η Aston Martin DBX 707, η Porsche Cayenne Turbo GT, η Porsche 911 Dakar και η Lamborghini Sterrato. Αφού το είδαμε για πρώτη φορά σε μέταλλο και ανθρακονήματα, είναι δυνατό να καταλάβουμε πόσο σφιχτά διαμορφωμένο και συσκευασμένο είναι το Purosangue.

Παράγοντας 715 ίππους, η οικογένεια Ferrari μπορεί να καλύψει τα 0-62 mph σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα λίγο κάτω από τα 200 mph. Καθώς ο κόσμος της αυτοκίνησης γίνεται ολοένα και πιο ηλεκτρικός, η επιλογή του κινητήρα της Ferrari είναι περίεργη αλλά μεθυστική, ιδιαίτερα όταν ανοίγει μια ευθεία, επιτρέποντας σε όλη τη δύναμη του V12 που αναπτύχθηκε από το Maranello να τραγουδήσει, αντηχώντας από τα τείχη της κοιλάδας.

Με μια αριστοτεχνική κίνηση του Manettino, ενεργοποιείται η λειτουργία Sport, η οποία αυξάνει τον όγκο της εξάτμισης, σταθεροποιεί την ανάρτηση και χαλαρώνει τον έλεγχο πρόσφυσης για μια πιο παιχνιδιάρικη προσέγγιση στα ορεινά περάσματα. Με κατανομή βάρους σχεδόν 50-50 και σύστημα διεύθυνσης στους τέσσερις τροχούς, η Purosangue ταιριάζει με κάθε Ferrari όταν πρόκειται για συγκινήσεις, μόνο εσείς έχετε την πολυτέλεια να δείξετε τους ηρωισμούς σας στην οδήγηση σε άλλους δύο επιβάτες.

Στο εσωτερικό, τα δερμάτινα καθίσματα βρίσκονται δίπλα-δίπλα σε όμορφα τοποθετημένα διακοσμητικά από ανθρακονήματα και ένα νέο υλικό Alcantara κατασκευασμένο εν μέρει από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Με δύο οθόνες – η μία λειτουργεί ως ψηφιακό ταμπλό και η άλλη ως κόμβος πληροφοριών επιβατών, το Purosangue έχει μια λεπτή αίσθηση του μαχητικού αεροσκάφους στο πιλοτήριο του, με μόνο τα κουμπιά απτικής αφής στο τιμόνι να κάνουν την εμπειρία αλλαγής των ρυθμίσεων της ψυχαγωγίας. ή η πλοήγηση είναι ελαφρώς δύσκολη όταν κινείστε με ρυθμό.

0 replies on “Ferrari Purosangue: Το πρακτικό αυτοκίνητο επιδόσεων που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν”