Το υπερσύγχρονο εστιατόριο Wan Wea στο Chengdu Fortune Center

Ποια μητρόπολη με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων μπορεί να δει χιονισμένα βουνά σε απόσταση άνω των 7.000 μέτρων από 240 χιλιόμετρα; Είναι το Τσενγκντού. Η συμβατότητα μεταξύ πόλης και φύσης είναι το πιο πολυτελές δώρο. Όταν ο σχεδιαστής μικρογραφεί αυτό το δώρο σε ένα εστιατόριο, το Wan Wea Restaurant στο Chengdu Fortune Center σκιαγραφείται αμέσως, όπου το δαιδαλώδες και απέραντο τοπίο του βουνού και του ποταμού είναι ενσωματωμένο στα κομψά αστικά τραπέζια φαγητού. Ο ήχος των ανθρώπων που περνούν είναι συγκινητικός και το άρωμα των πιάτων προκαλεί τη διάθεση. οι δύο εντελώς διαφορετικές σκηνές επικαλύπτονται εδώ, συνδυάζοντας λεπτότητα και γήινο.

Μεταμορφώνοντας το τοπίο σε αντανάκλαση

Όταν το απέραντο και συγκλονιστικό σκηνικό τοποθετηθεί στον χώρο, τότε όλες οι ζωές που συμβαίνουν εδώ θα έχουν ένα αναμφισβήτητα συγκινητικό φόντο, όπως συμβαίνει με το νέο εστιατόριο Wan Wea.

Μέσω του παραμετρικού σχεδιασμού, οι κλιμακωτές και στοιβαγμένες ξύλινες κατασκευές τυλίγουν με συνέπεια ολόκληρη την οροφή και τις δομικές κολώνες, έτσι ώστε οι ομαλές καμπύλες να σχηματίζουν ένα τοπίο βουνών και ποταμών με άπειρη τάση να κρέμεται από πάνω. Στον περιορισμένο χώρο, τα τρία γεύματα των τεσσάρων εποχών σερβίρονται στο πιάτο ως κάτι ασήμαντο, αλλά το απέραντο περιβάλλον από πάνω περιέχει το ευρύ μυαλό του εστιατορίου.

Στις ανοιχτές και ρέουσες διαδρομές, το καθιστικό είναι προικισμένο με έναν φυσικό και χαλαρό αστικό ρυθμό. Το ασπρόμαυρο γεωμετρικό σχέδιο του δαπέδου σχηματίζει μια έντονη αντίθεση με την οροφή, στην οποία οι σκηνές που περιγράφονται από τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα αναπτύσσονται στη μεγαλειώδη και τραχιά υφή.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία που τονίζουν τις γραμμές και τις γεωμετρικές φόρμες κάνουν τη χωρική υφή μέρος της ορθολογικής και ήρεμης σύγχρονης σύνθεσης από την αρχή του χώρου αναμονής, σχηματίζοντας μια δροσερή μεταμοντέρνα σκηνή μαζί με την ελεύθερη καμπυλόγραμμη δομή. Ένα μακρύ, στενό και διαφανές παράθυρο είναι ανοιχτό στην ξύλινη κατασκευή της ανοιχτής κουζίνας, εμφανίζοντας επανειλημμένα την οθόνη της τραπεζαρίας.

Το μπαρ συνδέεται με το κελάρι στην κορυφή των διαστημικών διαδρομών, όπου ο πλούσιος μοντέρνος φωτισμός καλύπτει τον χώρο της τραπεζαρίας σε μια θολή και μοντέρνα ρομαντική ατμόσφαιρα. το εντυπωσιακό αλλά ήσυχο κόκκινο είναι το σωστό για να στολίσει το χώρο και η πινελιά της ανατολίτικης παραδοσιακής ομοιοκαταληξίας κάνει τον χώρο καθαρό, ανάλαφρο και χαριτωμένο.

Το πιο ευέλικτο μέρος είναι ότι ο σχεδιαστής εκμεταλλεύτηκε τα χαρακτηριστικά της δομής για να παραμερίσει αρκετές ακανόνιστες οροφές, οι οποίες καλύφθηκαν με καθρέφτες για να αντικατοπτρίζουν τη σκηνή του χώρου, απηχώντας τη γυάλινη πρόσοψη και το έντονο νερό εμφανίστηκε αμέσως στο χώρο. Η πόλη και η φύση αντανακλώνται και ενσωματώνονται η μία στην άλλη σαν να βρίσκονται σε μια ψευδαίσθηση για μια στιγμή. κρατώντας την αναπνοή κάποιος θα συνειδητοποιήσει ότι είναι απλώς ανθρώπινη φασαρία.

Πρώτα η στρατηγική, ακολουθεί ο σχεδιασμός

Για περισσότερα από χίλια χρόνια, η τοποθεσία του Chengdu δεν έχει μετακινηθεί και το όνομά της δεν έχει αλλάξει. Ως χώρα της αφθονίας, η πολιτιστική της κληρονομιά έχει από καιρό ριζώσει βαθιά στις καρδιές των ανθρώπων μαζί με το αρωματικό τσάι και το πικάντικο ζεστό μπρίκι. Αμέτρητα μέρη και χώροι προσπαθούν συνεχώς να περιγράψουν το τοτέμ της πόλης. Αντί να σμιλεύει το λεπτό κομμάτι, ο Γου Γουέι προτιμά να αφήσει την προσπάθεια στη μεγάλη γοητεία. Δεδομένου ότι το φαγητό είναι η πρώτη ανάγκη, το σχέδιο δημιουργεί απλώς έναν κόσμο που περιέχει την ανθρώπινη φασαρία, καθώς και τη γεύση του φαγητού. Σε αυτό το μεγαλειώδες περιβάλλον, κάθε μαγεία και τάση θα ζωντανέψει.

Για το Wan Wea Restaurant στο Fortune Center, η διαστημική στρατηγική είναι και έξυπνη και δύσκολη. Συμπτωματικά, το κολάζ της ατμόσφαιρας μαγειρικής και φαγητού και σκηνές βουνού και ποταμών είναι γεμάτες δύναμη, χτυπώντας με ακρίβεια τις καρδιές των θαυμαστών. Η πρόκληση έγκειται στον καθορισμό ολόκληρου του χώρου μεταφορικά, αφηρημένα και επακριβώς, ώστε η φουτουριστική αίσθηση και η τρέχουσα καθημερινότητα, η πόλη και η φύση να συνυπάρχουν αρμονικά, να έρχονται σε αντίθεση και να στηρίζονται η μία στην άλλη, ώστε να παρουσιάζεται εδώ και τώρα η μεγαλειώδης άποψη του Wan Wea.

0 replies on “Το υπερσύγχρονο εστιατόριο Wan Wea στο Chengdu Fortune Center”