Στο ολοκαίνουριο μουσείο James Bond στο Sölden της Αυστρίας

μουσείο James Bond

Το «007 Elements» είναι το ολοκαίνουριο μουσείο James Bond στο Sölden της Αυστρίας, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Ιουλίου 2018 και οι θαυμαστές του πιο διάσημου πράκτορα, μπορούν πλέον να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις που μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία.

Πιο συγκεκριμένα, το 007 Elements έχει χτιστεί εντός της κορυφής του βουνού Gaislachkogl στο Sölden της Αυστρίας και μπορεί κάποιος να φτάσει εκεί μόνο μέσω τελεφερίκ. Γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη τοποθεσία; Οι φανατικοί σίγουρα θα γνωρίζουν την απάντηση, αφού εκεί γυρίστηκαν ορισμένες σκηνές από την ταινία «Spectre» το 2015, με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig.


Ο Art Director των τελευταίων ταινιών James Bond (Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall και Specter) Neal Callow σε συνεργασία με τον διευθυντή σχεδιασμού της Optimist Inc., Tino Schaedler και την ομάδα του, δημιούργησαν μια συναρπαστική, διαδραστική και εκπαιδευτική εμπειρία που τοποθετεί τους επισκέπτες στον κόσμο του 007 αποκαλύπτοντας παράλληλα, πώς δημιουργήθηκε αυτός ο κόσμος.

Σύμφωνα με τον Neal Callow: «Στόχος μας είναι να αφηγηθούμε την ιστορία της παραγωγής ταινιών 007 με έναν υπερσύγχρονο, συναισθηματικό και συναρπαστικό τρόπο», ενώ ο ίδιος προσθέτει ακόμη ότι: «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την απίστευτη τοποθεσία για να βάλουμε τους φιλοξενούμενους μας στο περιβάλλον του Bond και να αναβιώσουμε τις ιστορίες με έναν μοναδικό και αξέχαστο τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μουσείο έχει έκταση 1.300 τετραγωνικών μέτρων, αλλά και ότι βρίσκεται σε υψόμετρο 3.050μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στο εσωτερικό του, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ψηφιακές και διαδραστικές εγκαταστάσεις, gadgets υψηλής τεχνολογίας αλλά και αντικείμενα από τις ταινίες του James Bond. Οι ίδιοι μπορούν ακόμη να εξερευνήσουν τις αίθουσες του μουσείου και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές ταινίες που αφορούν την ιστορία, τα σενάρια και τα στούντιο των επιτυχημένων ταινιών.

Σημείωση: Ευχαριστούμε την Sarah Calam για τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό για το «007 Elements».
www.soelden.com

Tags from the story
,
0 replies on “Στο ολοκαίνουριο μουσείο James Bond στο Sölden της Αυστρίας”